Maxime-Bernier-leader-of-the-Peoples-Party-of-Canada-810x500.png

Maxime Bernier hovorí, že je "zarážajúce", že Alberta "tlačí" na podporovateľov COVID, Danielle Smithovej hovorí, aby s tým prestala

13
Neutral
  • Maxime Bernier kritizuje tlak na očkovanie mRNA COVID v Alberte.
  • Alberta Health Services aktualizovala odporúčania očkovania proti COVID.
  • Bernier tvrdí, že odporúčania AHS ovplyvňujú rozhodovanie ľudí ohľadom očkovania.
  • Bernier kritizuje autoritárske opatrenia COVID a podporuje návrh zákona o telesnej autonómii.

Líder Ľudovej strany Kanady (PPC) Maxime Bernier povedal, že premiérka Alberty Danielle Smithová by mala povedať provinčným zdravotníckym úradníkom, aby sa stiahli a prestali tlačiť mRNA COVID na kohokoľvek, vzhľadom na nedávne oznámenie zdravotníckych úradníkov, ktorí odporúčajú ďalšie očkovanie COVID.

“Považujem za zarážajúce, že byrokrati verejného zdravotníctva v Alberte stále tlačia mRNA boostery na kohokoľvek, a najmä na deti, ktoré nikdy neboli ohrozené, takmer dva roky po ukončení takmer všetkých ostatných pandemických opatrení,” povedal Bernier pre LifeSiteNews.

“Vláda Danielle Smithovej”by mala povedať svojim byrokratom, aby sa stiahli a prestali hlúpo živiť zbytočný pocit strachu okolo vírusu, ktorý pretrváva medzi určitými skupinami spoločnosti. Je po všetkom! Prekonajte to!”

Začiatkom tohto týždňa predstavitelia Alberta Health Services (AHS), ktorej hlavná lekárka počas celej krízy s COVID, Dr. Deena Hinshawová, bola vyhodená Smithovou v roku 2022, aktualizovali svoje odporúčania preočkovania proti COVID na každé “tri mesiace” počnúc deťmi, ktoré majú len šesť mesiacov.

“Od 15. apríla 2024 budú mať vybrané skupiny Alberťanov s vysokým rizikom závažných následkov COVID-19 nárok na dodatočnú dávku,” uviedla AHS na svojej webovej stránke.

Zdravotnícki predstavitelia AHS stále tvrdia, že všetky “vakcíny sú bezpečné, účinné a zachraňujú životy,” a že človek môže dostať očkovanie COVID v rovnakom čase ako vakcínu proti chrípke.

16. apríla sa Bernier vyjadril k novým zmenám v usmerneniach AHS’o očkovaní COVID na X, v ktorom sa pýtal, “Čo’sa deje v Alberte s ich “konzervatívnou” vládou?"

Bernier, ktorý bol tvrdým odporcom injekcií COVID aj mandátov, pre LifeSiteNews povedal, že odporúčania AHS’sú záhadné, keďže “sa objavuje čoraz viac vedeckých dôkazov o nebezpečných vedľajších účinkoch pri injekčnom podávaní z týchto experimentálnych látok.”

“Aj keď ide len o odporúčania a nič nie je nariadené, toto ‘usmernenie’ zo strany vládnych agentúr ovplyvňuje rozhodovanie ľudí”, povedal Bernier.

AHS tvrdí, že posilňovacie očkovania “majú zabezpečiť dobrú imunitnú odpoveď proti v súčasnosti cirkulujúcim kmeňom.Osoby mladšie ako 18 rokov stále potrebujú na očkovanie písomný alebo ústny súhlas rodičov.

AHS odporúča posilňovacie očkovanie seniorom, zdravotníckym pracovníkom, ako aj osobám so základnými ochoreniami. Odporúča tiež, aby sa očkovali aj príslušníci Prvých národov a príslušníci rasovo a inak znevýhodnených komunít, ako aj tehotné ženy.

Očkovanie COVID intenzívne propagovala federálna vláda, ako aj všetky provinčné vlády v Kanade, pričom vláda Alberty za bývalého premiéra Jasona Kenneyho nebola výnimkou.

Samotné mRNA očkovania boli spájané s množstvom negatívnych a často závažných vedľajších účinkov u detí.

Danielle Smithová prevzala 11. októbra 2022 po Kenneym funkciu líderky Zjednotenej konzervatívnej strany (UCP), keď zvíťazila vo voľbách. Kenney bol zosadený kvôli nízkemu ratingu a pre nedodržanie sľubov, že Albertu neuzavrie, ako aj pre zavedenie očkovacieho pasu. Smith bol proti mandátom na očkovanie COVID.

Bernier: Je’žalostné’, že niektoré provincie stále nariaďujú očkovanie COVID pre pracovníkov v zdravotníctve

Kým Alberta už očkovanie COVID pre pracovníkov v zdravotníctve nenariaďuje, Britská Kolumbia to stále robí, rovnako ako niektoré zdravotnícke regióny v Ontáriu, čo Bernier označil za“žalostné.”

“Považujem za poľutovaniahodné, že zdravotné sestry, lekári a ďalší zdravotnícki pracovníci v B.C. a Ontáriu musia byť stále očkovaní, aby mohli pracovať v nemocniciach, a že tisíce z nich neboli opätovne zaočkovaní,” povedal Bernier pre LifeSiteNews.

“Autoritárske opatrenia COVID prijaté všetkými vládami boli pre milióny Kanaďanov dostatočne traumatizujúce. Všetky by mali byť zrušené.”

V minulom roku LifeSiteNews informoval o tom, ako boli nedávno zverejnené podrobnosti zmluvy kanadskej federálnej vlády’o vakcíne COVID-19 so spoločnosťou Pfizer na milióny dávok experimentálnych injekcií na báze mRNA po tom, čo boli viac ako tri roky utajované .

Zmluva so spoločnosťou Pfizer ukazuje, že vláda súhlasila s akceptovaním neznámej dlhodobej bezpečnosti a účinnosti injekcií. Podrobnosti zmluvy so spoločnosťou Pfizer nezverejňujú, koľko vláda na očkovacie látky vynaložila.

Návrh zákona, ktorý predložil líder Konzervatívnej strany Pierre Poilievre a ktorý by Kanaďanom vrátil ich “telesnú autonómiu” zákazom budúcich povinných očkovacích látok, bol prehlasovaný minulý rok po tom, čo ho Trudeauovi liberáli a ostatné strany odmietli.

Nežiaduce účinky prvého kola očkovania COVID viedli k tomu, že čoraz viac Kanaďanov podáva žiadosti o finančné odškodnenie za zranenia spôsobené očkovaním prostredníctvom federálneho programu pre zranenia spôsobené očkovaním (VISP).

VISP už vyplatil značne viac ako 11 miliónov dolárov osobám, ktoré boli poškodené injekciami COVID.

Začiatkom tohto roka LifeSiteNews informovali o tom ako úradníci z Health Canada priznali, že v injekciách COVID je “zvyšková plazmidová DNA” po tom, ako sa konzervatívny poslanec prostredníctvom oficiálnej žiadosti o informácie opýtal agentúry, či sú v injekciách fragmenty DNA.

Ak ide o Berniera, začiatkom tohto mesiaca vyčítal Poilievrovi, že sa vyhol otázke týkajúcej sa účasti Kanady’na pro-potratovej Parížskej klimatickej dohode Organizácie Spojených národov’

Počas väčšiny krízy s COVID sa Kanaďania od pobrežia k pobrežiu stretávali s mandátmi COVID, vrátane diktátov na údery, ktoré zaviedli provinčné aj federálne vlády.

Po veľkom nátlaku bola vďaka Konvoju slobody väčšina provinčných mandátov do leta 2022 zrušená.

V súčasnosti prebieha mnoho hromadných žalôb podaných Kanaďanmi, ktorých sa mandáty COVID negatívne dotkli.