Gill-e1695033589127-810x500.png

Elonom Muskom podporovaný ontarijský lekár sa v súdnom spore postavil proti regulačnej rade

9
Neutral
  • Kulvinder Kaur Gill bojuje proti disciplinárnym opatreniam za kritiku politiky COVID.
  • Právnička tvrdí, že Gill mala vedecký základ pre svoje príspevky na sociálnych médiách.
  • Elon Musk ponúkol finančnú pomoc Gill v právnom spore s lekárskou fakultou.
  • Gill bola terčom disciplinárneho konania a verejných sťažností za svoje názory na COVID.

Občania USA: Kulvinder Kaur Gill, ktorá získala finančnú podporu od spoločnosti X, ktorá je súčasťou sociálnych médií Elona Muska, sa stále zmieta v právnom boji proti College of Physicians and Surgeons of Ontario po tom, ako ju regulačná rada potrestala za jej komentáre kritizujúce politiku COVID.  

Počas zasadnutia 10. apríla na divíznom súde Najvyššieho súdu v Ontáriu Gillová napadla niekoľko varovaní, ktoré jej uložilo Kolégium lekárov a chirurgov (CPSO) za jej komentáre, ktoré v roku 2020 zverejnila na portáli X, predtým známom ako Twitter. 

“Rozhodnutia výboru“neboli ani primerané, ani odôvodnené a nezaoberali sa hlavnými otázkami, pre ktoré bola Dr. Gillová napomenutá,”právnička Gillovej”Lisa Bildy povedala počas stredajšieho súdneho pojednávania.  

Bidly tvrdil, že Gillová mala “rozumný vedecký základ” pre svoje príspevky, a dodal, že predchádzajúce rozhodnutie vydané proti Gillovej bolo namierené proti nej za to, že sa postavila proti hlavnému prúdu.   

“Rozhodnutie vychádza z predpokladu, že lekári sa musia podriadiť,” povedala a varovala, že cenzúra lekárov by mala “ochromujúci účinok” na slobodu prejavu.   

Jeden z “kontroverzných”príspevkov Gillovej’znel: “Ak ste ešte neprišli na to, že nepotrebujeme”vakcínu, nedávate pozor. #FactsNotFear.” 

“Najvyšší súd Kanady dal jasne najavo, že regulovaní odborníci majú podľa Charty silnú ochranu, keď vyjadrujú svoje názory na verejnosti, ako povedal dr. Gill urobil,” Bidly povedal 

“Nielenže majú právo slobodne vyjadriť svoj názor, ale pravdepodobne majú aj povinnosť tak urobiť,” píše sa v príspevku na X detailne o konaní .  

Gillová, kanadská lekárka, ktorá sa preslávila vystúpením proti drakonickým mandátom COVID vo svojej domovskej provincii Ontario, bola sankcionovaná svojou lekárskou fakultou a nútená viesť nákladné právne spory. Po upozornení na jej prípad miliardár a majiteľ spoločnosti Tesla Elon Musk vrhol svoju podporu za Gillovú a prisľúbil jej finančnú pomoc. 

“Ako jedna z prvých kanadských lekárov, ktorí sa v roku 2020 postavili proti uzáverám na Twitteri … som’bola štyri roky prenasledovaná výlučne kvôli svojim tweetom. Prosím, pomôžte kolegovi z Kanady! ~300-tisíc dolárov súdne trovy splatné do štyroch dní,” Gill napísal na X 21. marca spolu so snímkou obrazovky Muskovho’augustového príspevku, v ktorom sľubuje financovanie právnych bitiek pre tých, ktorí sa stali terčom útokov za príspevky na X.  

Krátko po príspevku Gilla’Musk odpovedal, písal, “Pomôžeme.” 

Gill je špecialista s praxou v oblasti Veľkého Toronta a má rozsiahle skúsenosti a vzdelanie v oblasti “pediatrie a alergológie a klinickej imunológie vrátane vedeckého výskumu v oblasti mikrobiológie, virológie a vakcinológie.”  

Vlani v septembri bolo proti nej stiahnuté disciplinárne konanie CPSO. Vlani však bola Gillová povolená zaplatiť 1 milión dolárov za súdne trovy po tom, ako bola zamietnutá jej žaloba za urážku na cti, a nedávno jej bolo oznámené, že do konca marca musí zaplatiť 300 000 dolárov. 

CPSO začala disciplinárne vyšetrovanie proti Gillovej v auguste 2020, pričom The Democracy Fund (TDF) uviedol, že bola terčom “online kampane iných lekárov, médií a verejnosti, ktorá mala na ňu vyvolať sťažnosti.”  

Gillová má na X veľký počet sledovateľov a od polovice roka 2020 na tejto platforme aktívne kritizuje mandáty COVID. Bola jednou z mála kanadských lekárov, ktorí sa proti diktátu COVID ostro postavili už na začiatku a pravidelne sa na X delila o svoje názory.  

Vďaka príspevkom Gill’na sociálnych sieťach čelila pokračujúcim vyšetrovaniam, ako aj disciplinárnym konaniam zo strany CPSO. Boli na ňu podané aj verejné sťažnosti, ktoré CPSO prešetril.  

Na konci roka 2020 sa podnikla právne kroky proti skupine približne 23 lekárov, akademikov, novinárov a dokonca bývalému prezidentovi Ontárijskej lekárskej asociácie, ktorí podľa nej údajne poškodili jej povesť “lekárskeho odborníka, pretože nespravodlivo napadli jej postoj proti zatváraniu.”  

Výsledok prípadu, ktorý posudzujú ctihodní Harriet E. Sachsová, Frederick L. Myers a Sharon Shoreová, zatiaľ nebol oznámený.  

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadmernej úmrtnosti