Irish-Pro-Life-USA-1-e1712684291650-810x500.jpeg

Pochody za život v Queense po vylúčení z pochodu na Deň svätého Patrika na Manhattane

10
Kultúra života
  • Priatelia Írska v Amerike podporujúci život boli vítaní na Deň svätého Patrika.
  • Miestni obyvatelia a návštevníci povzbudzovali zástancom života v Bayside.
  • Organizátori newyorského sprievodu na Piatej avenue vylúčili skupiny za život.
  • Sprievod na Piatej avenue povolil skupine Out@NBCUniversal pochodovať s vlastným transparentom.

 Priatelia Írska v Amerike, ktorí sú za život, sa počas uplynulého víkendu zúčastnili na sprievode na Deň svätého Patrika v írsko-americkej štvrti Bayside v Queense a boli srdečne vítaní jasajúcimi davmi.

Miestni obyvatelia a návštevníci, ktorí sa v sobotu 6. apríla zišli na každoročnom Bayside St Patrick’s Day Parade, hlasno povzbudzovali a tlieskali týmto zástancom života, ktorí niesli svoj transparent Irish Pro-Life USA. Sprievod vyrazil o 13:00 po svätej omši pri tejto príležitosti v katolíckom kostole Sacred Heart v Bayside.

Podpora bola na mieste. Organizátori samostatného sprievodu, svetoznámeho newyorského sprievodu na Deň svätého Patrika na Manhattanskej Piatej avenue, vylúčili a vyhýbali sa skupinám za život, ktoré vystavovali svoje vlastné transparenty.

Průvod na Piatej avenue, ktorý sa koná na počesť patróna Írska aj katolíckej arcidiecézy v New Yorku, sa predtým vyhýbal začleneniu politických a advokačných skupín pochodujúcich s vlastnými transparentmi. V posledných rokoch však urobil jednu známu výnimku. Od roku 2015 sprievod povoľuje skupine Out@NBCUniversal, samozvanej “Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender & Straight Ally Employee Alliance” vo vysielaní NBC, aby pochodovala so svojím transparentom. NBC má zjavne páky, keďže vysiela každoročný sprievod na Piatej avenue.

SÚVISIACE:

Privítanie zástancov života v Bayside v Queense nezostalo bez povšimnutia. Viac ako dve desiatky podporovateľov pochodovali za transparentom Irish Pro-Life USA v Bayside.

“Bol to úžasný prejav podpory v krásnej štvrti Bayside v Queense a zároveň silné svedectvo o posvätnosti a dôstojnosti ľudského života v maternici,” uviedla vo svojom vyhlásení organizácia Irish Pro-Life USA.

“Ďakujeme organizátorom sprievodu, miestnym obyvateľom a návštevníkom za ich srdečné prijatie a podporu posolstva pro-life v Írsku a Amerike a na celom svete.”

Irish Pro-Life USA je občianske hnutie pro-life aktivistov a priateľov Írska v Amerike so sídlom v USA, ktoré presadzuje všeobecnú ochranu a jedinečnú dôstojnosť každého ľudského života. Skupina už roky lobuje u organizátorov sprievodov a podala žiadosť o pochod s vlastným transparentom v newyorskom sprievode na Deň svätého Patrika v New Yorku. Ale podobne ako iné pro-life organizácie, ktoré sa usilovali o miesto v sprievode, bola odmietnutá a nikdy jej nebolo povolené pochodovať.  

Čítajte: Biden hostí pápežského nuncia Christopha Pierra, otca Jamesa Martina na brunchi v Bielom dome na Deň svätého Patrika