Australia-vaccine-810x500.jpeg

Oficiálne vyšetrovanie reakcie COVID v Austrálii je našou poslednou šancou napraviť chyby z minulosti

23
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Kráľovská komisia skúma reakciu Austrálie na COVID-19, kritici žiadajú nápravu chýb.
  • Vláda pod tlakom, občania nútení k očkovaniu, úmrtia na COVID nárastli deväťnásobne.
  • Vakcíny neúčinné, úmrtnosť stúpla, vláda ignorovala plány reakcie na pandémiu.
  • Kráľovská komisia jediná šanca na zodpovednosť a spravodlivú kompenzáciu, občania žiadajú vyšetrovanie.

Občania USA: Austrálska federálna vláda podľahla tlaku a splnila svoj predvolebný sľub, že bude mať kráľovskú komisiu, ktorá bude skúmať reakciu krajiny na COVID-19. Predtým vláda Anthonyho Albaneseho navrhovala, aby namiesto toho vznikla vyšetrovacia komisia vedená tromi “expertmi”, ktorá by dokonca nezahŕňala ani skúmanie krokov štátov a teritórií, ktoré boli zodpovedné za zdravotnú politiku vrátane uzáverov, povinného očkovania a nosenia masiek.

Kráľovskú komisiu považujú kritici vládnych krokov” za možno poslednú šancu na nápravu minulých chýb a obnovenie zodpovednosti. “Zažili sme niečo, čo by sa dalo považovať za najväčšie porušenie lekárskej etiky, ľudských práv a slobody prejavu, akého bola táto krajina kedy svedkom,” hovorí Kara Thomasová, tajomníčka Austrálskej spoločnosti lekárov.

“Škody, ktoré psychicky, fyzicky, sociálne a ekonomicky spôsobilo austrálskemu ľudu prekročenie právomocí vlády, sú pravdepodobne nevyčísliteľné a následky môžu pociťovať celé generácie. Podkopanie dôvery verejnosti môže byť prinajmenšom za môjho života nenapraviteľné bez skutočne nezávislej kráľovskej komisie, ktorá transparentne preskúma chyby a zabezpečí zodpovednosť a spravodlivú kompenzáciu.”

Senátor Malcolm Roberts zo strany One Nation hovorí, že senátorské vyšetrovanie s cieľom vypracovať mandát kráľovskej komisie zaregistrovalo “všeobecnú podporu” tejto iniciatíve. “Takmer štyri roky od začiatku Covidu-19 Austrálčania stále nemajú”odpovede na to, prečo vláda prijala niektoré z najdrastickejších opatrení v histórii Austrálie.

“[premiér] Anthony Albanese”revízny panel Covidu je zložený zo zasvätených osôb, ktoré hlasne podporovali najtvrdšie zatváranie na svete. Je to’bezzubý tiger stvorený na to, aby vybielil všetko, čo urobila federálna vláda, a zároveň zatváral oči pred všetkým, čo urobili vlády jednotlivých štátov.”

Austrálske vlády musia odpovedať na mnoho otázok. Podľa Austrálskeho štatistického úradu (ABS) sa v rokoch 2020 a 2021 zaznamenala najnižšia úroveň úmrtí na choroby dýchacích ciest, odkedy sa vedú záznamy. Kde teda bola pandémia? A prečo vzhľadom na nízku úroveň pozorovateľného rizika – jednotky intenzívnej starostlivosti zostali počas rokov 2020 a 2021 prázdne – mala Austrália jedny z najdlhších výluk na svete, pričom vo Viktórii’bola najdlhšia na svete’

V roku 2021 bolo obyvateľstvo nútené k hromadnému očkovaniu, údajne na ochranu obyvateľstva pred vírusom. Výsledok bol opačný. Podľa ABS sa počet úmrtí na COVID v roku 2022 zvýšil deväťnásobne. Prečo vakcíny nemali taký účinok, aký mali mať?"

Ďalším problémom je znepokojujúci nárast úmrtnosti zo všetkých príčin, ktorý sa zhoduje s hromadným očkovaním. Podľa OECD excesívne úmrtia v Austrálii v prvých 34 týždňoch roku 2023 boli o 16,8 % vyššie ako trend.

Ješte zjavnejším zlyhaním bolo informovanie občanov, že vakcíny sú “bezpečné a účinné” po necelom roku od ich testovania a zavedenia. V tomto časovom období nebolo možné poznať strednodobé alebo dlhodobé účinky, ako ich teda bolo možné považovať za bezpečné?

ČÍTAJTE: Juhoaustrálsky súd rozhodol, že zamestnávatelia, ktorí nariadili očkovanie COVID, môžu byť zodpovední za zranenia

Ak má sudca účinne preskúmať problémy, bude potrebné odhaliť nefalšované argumenty: tvrdenia, ktoré sa nedajú dokázať ako nesprávne, takže nemôžu byť pravdivé. Takéto argumenty sú protikladom vedy, napriek tomu ich austrálske zdravotnícke orgány opakovane používajú pri zdôvodňovaní svojich politík.

Napr. ak sa preukáže, že neexistujú dôkazy o skutočnej pandémii, reaguje sa takto: “Skvelé. To dokazuje, že sme boli účinní.” Ak sa ukázalo, že po očkovaní, ktoré nás malo ochrániť, došlo k veľkému nárastu úmrtí na COVID, odpoveď bola: “Bolo by to oveľa horšie, keby sme ľudí nenútili očkovať.” Ak sa konfrontovali s prekvapujúcim nárastom úmrtnosti zo všetkých príčin po očkovaní, čo je miera porovnateľná s tým, čo sa deje v čase vojny, odpoveď bola: “Ako viete, čo to spôsobilo? Korelácia nie je príčinná súvislosť.”

Ak ide o zjavný fakt, že strednodobé alebo dlhodobé dôsledky liečby nemožno poznať v krátkom čase, takže tvrdenie, že vakcíny boli bezpečné a účinné, bolo nečestné, pravdepodobná odpoveď by bola, že úrady boli “pod tlakom” a urobili to najlepšie, čo za daných okolností mohli. To je irelevantné.

Aby ste mohli čeliť takýmto obštrukciám, kľúčová otázka sudcu by mala znieť: “Viete si predstaviť dôkazy, ktoré by ukázali, že ste sa v niečom pomýlili?"” Ak neexistuje žiadna odpoveď, potom sú tvrdenia nefalšovateľné.

Väčšina podania sa zvyčajne zaoberajú okrajovými otázkami a naznačujú, že vlády síce mohli urobiť chyby, z ktorých sa možno poučiť, ale celkovo sa postupovalo správne.

Existovali však aj výnimky. V podaní organizácie Coverse, národného vrcholového orgánu zastupujúceho Austrálčanov, ktorí boli poškodení vakcínami COVID-19, sa uvádza, že Austrália je “jedným z najhorších miest v západnom svete, kde sa vyskytla nežiaduca reakcia na vakcínu COVID-19 — bola vytvorená nulová infraštruktúra na pomoc Austrálčanom, ak by sa niečo pokazilo (napriek tomu, že neexistujú dlhodobé údaje o dočasne schválených výrobkoch).”

Predložený materiál strany United Australia Party’s (UAP’s) obsahoval zdrvujúci zoznam problémov a zlyhaní vrátane cenzúry každého, kto spochybňuje kroky vlády, úlohy Svetovej zdravotníckej organizácie, nadmerného počtu úmrtí, pochybných krokov Therapeutic Goods Administration, najmä pri zákaze ivermektínu a hydroxychlorochínu, a poskytovania právneho odškodnenia farmaceutickým spoločnostiam. UAP sa tiež pýtal, prečo boli vakcíny Covid vôbec schválené, keď vlastná štúdia spoločnosti Pfizer’zistila viac úmrtí v skupine očkovaných v porovnaní so skupinou s placebom.”

Roberts povedal: “Iba kráľovská komisia môže odpovedať na to, prečo vláda mala mandát na očkovanie vakcínou, ktorá nezastavila prenos, tajné zdravotné odporúčania, ktoré nikdy neboli zverejnené, vypracované plány reakcie na pandémiu, ktoré boli ignorované, a [presadila] najdlhšie výluky na svete kvôli vírusu takému závažnému ako niektoré návaly.”

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúci počet úmrtí