Shutterstock_1845160789-810x500.jpg

Vyšetrovanie veľkej poroty zistilo, že zásady uzamykania a maskovania COVID boli neopodstatnené

28
Neutral

Občania USA:

Veľká porota na Floride podľa nedávno zverejnenej priebežnej správy zistila, že uzávery a masky z čias COVID boli neopodstatnené.

Na žiadosť floridského guvernéra J. Rona DeSantisa a poverenia Najvyššieho súdu Floridy v decembri 2022 mala veľká porota za úlohu zistiť, či sa farmaceutické spoločnosti a iné zdravotnícke organizácie “nezapojili do trestnej činnosti alebo protiprávneho konania” pri svojej účasti na zavádzaní vakcín COVID-19 “”

“V istom zmysle nám táto veľká porota umožnila urobiť niečo, na čo väčšina Američanov jednoducho nemá čas, prístup ani prostriedky: medzivládna správa sa uvádza.

Veľká porota’vyšetrovanie, ktoré ešte nebolo ukončené, zatiaľ poukázala na štyri hlavné nedostatky v oficiálnej vládnej politike COVID, z ktorých niektoré spôsobili fyzickú a psychickú ujmu ľuďom. Tieto neopodstatnené politiky siahajú nad rámec injekcií COVID.

Hlavné zistenia priebežnej správy sú tieto:

Zatvorenie spôsobilo viac škody ako úžitku

Pozoruhodné je, že veľká porota zistila, že v jurisdikciách s dlhším zatvorením sa zaznamenala vyššia “nadmerná úmrtnosť.”

“Je to zrejmé najmä v porovnaní s jurisdikciami, ktoré svoje ochranné úsilie zamerali na najrizikovejšie skupiny namiesto toho, aby nariadili rozsiahle, predĺžené obdobia karantény pre všetkých,” uvádza sa v predbežnej správe.

Veľká porota pripísala túto nadmernú úmrtnosť viacerým “vedľajším dôsledkom,” vrátane zmeškaných rutinných zdravotných prehliadok, “ekonomickej depresie” súvisiacej s výlukou a zvýšenej chudoby a “prudkého” zhoršenia duševného zdravia a s tým súvisiaceho prudkého nárastu úmrtí v dôsledku užívania drog. 

Zistilo sa navyše, že výluky sú neúčinné pri prevencii chorôb spôsobených COVID. Vyšetrovatelia zistili, že základnou chybou výluk v dnešnej spoločnosti je, že “výluky unikajú.” To znamená, že ľudia musia opustiť domov pre základné tovary a “základní pracovníci” musia opustiť domov, aby tieto tovary doručili.

Zpráva tiež citovala vlastné priznania Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pred COVID-19, že výluky sú neúčinné. Napríklad v roku 2006 WHO uviedla, že “[i]ll osoby… by mali zostať doma, keď sa u nich objavia prvé príznaky, ale nútená izolácia a karanténa sú neúčinné a nepraktické.”

Masky sú neúčinné 

Veľká porota poznamenala, že chirurgické a látkové masky majú obmedzenú účinnosť proti aerosólovým časticiam obsahujúcim vírus COVID-19 a že “dobre nasadené masky N95 ochránia len nositeľa, nie niekoho iného, a to len dovtedy, kým je filter životaschopný a maska zostane suchá.”

V správe sa tiež poukazuje na to, že “ľudia sú takmer vždy nedokonalými nositeľmi masiek,” pretože si musíme masku odložiť, aby sme sa najedli v reštaurácii alebo predniesli prejav, a to z takých dôvodov, ako je prispôsobenie masky’alebo neporušenosť filtra.

Veľká porota v skutočnosti konštatovala, že “nikdy” neboli“predložené“spoľahlivé dôkazy” o“účinnosti masiek” proti prenosu SARS-CoV-2.”

Tvorcovia politiky COVID sa namiesto toho rozhodli “zaplniť diskurz chybnými pozorovacími a laboratórnymi štúdiami,” uvádza sa v správe.

COVID ‘takmer neškodný pre deti a väčšinu dospelých’

Veľká porota na základe analýzy miery úmrtnosti na infekcie (IFR) zistila, že “COVID-19 je štatisticky takmer neškodný pre deti a väčšinu dospelých,” keďže odhady IFR boli “veľmi rozvrstvené podľa veku, ktorý predstavoval zďaleka najväčšie riziko úmrtia.

Príklad, zatiaľ čo IFR boli odhadované len na 0,029 % u dospelých vo veku 25 rokov a 0,28 % u dospelých vo veku 45 rokov, u dospelých vo veku 75 rokov sa zvýšili na 4,4 % a u 85-ročných na 12,9 %.

‘Vysoko pravdepodobné’, že počty hospitalizácií pre COVID boli nadhodnotené

Veľká porota zdôraznila častú kritiku oficiálnych počtov hospitalizácií pre COVID-19, ktorá pramení zo skutočnosti, že nemocnice nerozlišujú medzi pacientmi prijatými kvôli COVID a pacientmi prijatými z iných dôvodov, ktorí boli náhodou pozitívne testovaní na COVID.

Toto riziko nepresných zdravotných štatistík zhoršovala skutočnosť, že, ako uviedla veľká porota, zákon CARES, ktorý prijal Kongres a podpísal prezident Donald Trump, “vytvoril finančné dotácie pre pacientov Medicare a Medicaid s COVID-19”, ktorí boli prijatí do zdravotníckych zariadení, a vytvoril “stimuly na vykazovanie viac ako len hospitalizácií pre ochorenie COVID-19.”

AkThe Federalist poznamenal, veľká porota poukázala na to, že chyby vo verejnej politike v oblasti COVID neboli spôsobené nedostatkom informácií, ale chybou v úsudku. Existoval totiž dostatočný predchádzajúci výskum týkajúci sa napríklad účinnosti uzáverov a masiek (alebo skôr ich nedostatku).

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadbytočných úmrtí