shutterstock_441310921-e1697018591821-810x500.jpg

Trudeauova vláda vyčlenila 198 miliónov dolárov na presadzovanie mandátu COVID pre federálnych zamestnancov

21
Neutral

Občania USA: Podľa informácií, ktoré 1. februára zverejnil Blacklock’s Reporter, liberálna vláda pod vedením premiéra Justina Trudeaua vyčlenila v rozpočte viac ako 199 miliónov dolárov na presadzovanie povinnosti očkovania COVID u federálnych zamestnancov. 

Podľa informácií, ktoré 1. februára zverejnil Blacklock’s Reporter, liberálna vláda pod vedením premiéra Justina Trudeaua vyčlenila 198 miliónov dolárov.6 miliónov dolárov na svoj mandát v oblasti očkovania proti COVID na federálnych pracoviskách, hoci 95 percent zamestnancov už bolo zaočkovaných.   

“Celkové orgány dostupné pre politiku očkovania proti COVID-19 pre základnú verejnú správu vrátane RCMP boli 85,7 milióna dolárov a 112,9 milióna dolárov v rokoch 2021 a 2022, napísala prezidentka Rady pre štátnu pokladnicu Anita Anandová v dotazníku ministerstva. 

Podľa vyšetrovania toto číslo zahŕňalo aj 19,2 milióna USD na “obstaranie, skladovanie a distribúciu rýchlotestov COVID-19 v rámci celej základnej verejnej správy.” 

“Táto alokácia zahŕňala aj financovanie právnych služieb,” dodala bez uvedenia ďalších podrobností.  

Od novembra 2021 Trudeauova vláda nariadila, aby celkovo 275 983 zamestnancov z RCMP, armády a hlavných federálnych rezortov predložilo doklad o očkovaní.  

Tí, ktorí tak neurobili, riskovali prepustenie alebo pozastavenie výkonu funkcie bez nároku na mzdu. Hoci existovali ustanovenia o zdravotných a náboženských výnimkách, tie sa udeľovali len zriedka. Podľa interných informácií v čase mandátu už 95 % zamestnancov dostalo vakcínu COVID. 

Keď bol federálny mandát v júni 2022 zrušený, 2 560 zamestnancov bolo suspendovaných bez nároku na mzdu za to, že odmietli predložiť doklad o očkovaní.  

Konzervatívni poslanci parlamentu (MP) sa pýtali, prečo boli náklady na mandát také vysoké, a naliehali na podrobnosti o tom, na čo boli prostriedky použité.  

“Predstavitelia Rady pre štátnu pokladnicu nám povedali, že to bolo na nákup a distribúciu rýchlych testov,” povedal konzervatívny poslanec Kelly McCauley (Edmonton West) v Dolnej snemovni v roku 2021. 

“Na webovej stránke Treasury Board sa uvádza, že neočkovaných zamestnancov je približne 3 400,” dodal. “To vychádza približne 24 000 USD na jedného zamestnanca na rýchle testy.” 

“Pri cene 24 000 USD na zamestnanca, kto zabezpečuje tieto rýchle testy? Je to SNC-Lavalin?"”McCauley sa pýtal s odkazom na úplatkársky škandál, do ktorého je zapojená veľká kanadská inžinierska spoločnosť SNC-Lavalin a Trudeauova vláda.  

Prekvapivo, Trudeauova vláda odmietla odpovedať. Trudeauova vláda totiž neustále nevysvetľovala, prečo mandát stojí Kanaďanov takmer 198,6 milióna dolárov.  

Nie je to však ani zďaleka prvý prípad, keď Trudeau vynaložil milióny dolárov daňových poplatníkov na COVID “pandémiu” s veľmi malým prínosom a bez akéhokoľvek vysvetlenia pre Kanaďanov.  

V januári poslanci liberálov a Novej demokratickej strany (NDP) odhlasovalinávrh na zverejnenie zmluvy v hodnote 150 miliónov dolárov s neúspešným dodávateľom vakcín Québec. Od roku 2022 dala Trudeauova vláda spoločnosti Medicago, ktorá nevyrobila ani jednu vakcínu, celkovo 323 miliónov dolárov daňových poplatníkov.  

Pozoruhodné je, že továreň sídli v meste Québec, kde pôsobí vtedajší liberálny minister zdravotníctva Jean-Yves Duclos.  

V decembri 2023 kanadské’ministerstvo verejných prác priznalo že podniklo obrovský hazard s peniazmi daňových poplatníkov, ktorý vyústil do straty 150 miliónov dolárov z prostriedkov daňových poplatníkov, keď sa nepodarilo zrealizovať plán výstavby továrne na výrobu očkovacej látky COVID.    

Podobne v novembri LifeSiteNews informovali o tom, ako výbor pre zdravotníctvo Dolnej snemovne požaduje odpovede na otázku, ako sa stratilo viac ako 300 miliónov dolárov z peňazí daňových poplatníkov na neúspešné projekty s farmaceutickými spoločnosťami na výrobu COVID jab.   

V júli novo zverejnená zápisnica odhalila, že Trudeauova vláda rozpočtujemilióny na vakcinačné pasy pre Kanaďanov až do roku 2026 napriek tomu, že Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila tzv. pandémiu za ukončenú.   

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúci počet úmrtí