Dr.-Bridle-810x500.png

Virológ: Takzvaní "odborníci na lekárske dezinformácie" sú "často úplne mimo

88
Kultúra života

Bojovník za lekársku slobodu Dr. Byram Bridle označil samozvaných lekárskych “odborníkov na dezinformácie” za šírenie nepravdivých tvrdení, ktoré sa rovnajú “propagande.”

Ontarijský lekár, ktorý je virológom, vakcinológom, imunológom a docentom vírusovej imunológie na katedre patobiológie na Guelfskej univerzite, vystúpil začiatkom tohto mesiaca na štvrtom ročníku Medzinárodného krízového summitu v rumunskej Bukurešti, aby upozornil na to, čo je podľa neho medzinárodný problém mylných “expertov.”

Po tom, ako sa pred poslucháčmi podrobil prísahe, dr. Bridle poznamenal, že na celom svete “mocenskí činitelia,” vrátane Európskej komisie a členských štátov Európskej únie (EÚ) označili “dezinformácie” a “dezinformácie” za prekážku “dôvery v očkovanie” počas epidémie COVID-19.

“Takže z toho vyplýva kľúčová otázka: Poukázal na to, že hoci vlády a iné mocné subjekty veria, že “odborníci na dezinformácie” by mali oficiálne určovať pravdu v lekárskych otázkach vrátane vakcín, zistil, že títo takzvaní “odborníci” majú “slabý charakter” a často sú “s tvrdeniami, ktoré uvádzajú, úplne mimo.”

Podľa Dr. Bridla síce množstvo dôkazov ukazuje, že “verejná diskusia o protichodných vedeckých názoroch je účinným spôsobom” boja proti pravdivým dezinformáciám, ale “znepokojujúce … je, že tí, ktorí tieto fakty hlásajú, ich často nedokážu uviesť do praxe.”

“Takmer nikto nebol ochotný zapojiť do diskusie žiadneho odborníka, ktorého obviňujú zo šírenia dezinformácií,” poznamenal Dr. Bridle.

Na ilustráciu typických stratégií, ktoré používajú samozvaní experti na dezinformácie na celom svete, použil príklad Timothyho Caulfielda, kanadského spoluzakladateľa “národnej siete takzvaných expertov na dezinformácie,” s názvom “ScienceUpFirst,”.

Caulfield, ktorý nie je lekárom, má tendenciu namietať proti tomu, čo považuje za “dezinformácie” tým, že robí screenshoty týchto správ a prekrýva ich vlastnými poznámkami, v ktorých vysvetľuje, ako sú “nesprávne.”vysvetľovať” však môže byť v tomto prípade voľný výraz, pretože Caulfieldove”námietky majú tendenciu chýbať podstatu, ako ukázal Dr. Bridle.

Ukázal tweet, v ktorom Caulfield “vyvrátil” spravodajskú reláciu BBC, počas ktorej sa kardiológ podelil o svoje obavy, že injekcie COVID-19 mohli prispieť k nadmernej úmrtnosti na srdcové ochorenia v Spojenom kráľovstve.

Caulfield prekryl to, čo považoval za sporný obsah, poznámkami: “WTF BBC? Nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie." ” 

“Nebolo to“prenikavé? Som’rád, že sa moje dane investujú do takéhoto druhu akademickej práce,” sarkasticky poznamenal Dr. Bridle. “Čo tak použiť jasný a zdieľateľný obsah a urobiť z faktov háčik?"

“Čo tak poskytnúť vedecké poznatky a byť milý, autentický, empatický a pokorný, ako to naznačuje veda,” povedal dr. Bridle pokračoval po tom, čo zdieľal ďalšie podobné “vyvrátenie” od Caulfielda.

Takíto “experti” podľa Dr. Bridla nevidia potrebu odkazovať na svoje vlastné tvrdenia.

Pokračoval príkladmi, ako sa títo “elitní experti na dezinformácie” dopúšťajú vlastných omylov bez uznania alebo ospravedlnenia.

Jeden “expert na dezinformácie,” spoluautor správy Fault Lines o reakcii na COVID-19, podporoval “tvrdenie, že štúdia nepreukázala žiadny vplyv vakcín COVID-19 na náhlu srdcovú smrť vysokoškolských športovcov.”

Doktor Bridle preskúmal štúdiu a zistil, “pozoruhodné,” že článok “nemal nič spoločné s” injekciami COVID 19, ale namiesto toho sa zaoberal spojitosťou medzi náhlymi srdcovými úmrtiami a infekciou vírusom COVID-19. Štúdia teda dospela k záveru, že “neexistujú žiadne dôkazy o spojení ochorenia s názvom COVID-19 so smrteľnou myokarditídou a športovcami z univerzít.” 

Kanadský lekár to odsúdil ako “krikľavý príklad” takzvaných “expertov na dezinformácie”, ktorí šíria skutočné dezinformácie.

Ďalšieho závažného omylu sa Caulfield dopustil, keď sa “rozhorčil nad tým, že niektorí Američania uverili konšpiračnej teórii, že SARS-CoV-2 mohol byť výsledkom zisku funkčného výskumu.”

Táto teória však bola odvtedy “legitimizovaná,’ Dr. Bridle poznamenal, že “lavína údajov,” ako napríklad zverejnené e-maily, z ktorých vyplýva, že USA -financované z fondov, sa pred vypuknutím epidémie COVID-19 uskutočňoval výskum v čínskom Wuhane.

Jedna “kontrola faktov” sa zamerala na dr. Bridleho za tvrdenie, že proteíny hrotov spôsobujú telesné poškodenie, pričom sa odvolával na Caulfieldovu’skupinu ScienceUpFirst “ako zdroj dôkazu”, že hrot produkovaný mRNA injekciami sa nemôže správne naviazať na svoj receptor ace2 “a preto nemôže spôsobiť poškodenie.””

Podľa Dr. Bridleho ScienceUpFirst “úplne nesprávne interpretovala vedeckú prácu.”Namiesto toho, aby skúmali účinky proteínov bodliaka v tele, nesprávne interpretovali vetu “bez dôkazov imunopatológie” “v zmysle, že bodliak nemohol spôsobiť poškodenie v tele,” keď v skutočnosti znamená, že “neboli žiadne dôkazy o ochorení spôsobenom vakcínou. 

“Takto to dopadne, keď si neimunológovia nárokujú odborné znalosti v oblasti imunológie,” dodal Dr. Bridle. 

V ďalšom pozoruhodnom prípade chybnej odbornej “korekcie,” podpísalo 88 univerzitných kolegov Dr. Bridla”otvorený list, v ktorom sa postavili proti jeho tvrdeniu, že proteíny z bodliaka sa môžu preniesť z nedávno očkovaných matiek na ich dojčené deti. Tvrdili, že “‘bodkovaný proteín vytvorený vakcínami neprechádza cez materské mlieko.” 

Toto tvrdenie však odvtedy popreli recenzované práce vrátane štúdie publikovalčasopis Journal of the American Medical Association (JAMA) Pediatrics a štúdia ​​publikovaná v časopise Lancet.

“Ukazuje sa, že mojich 88 kolegov šírilo medzi verejnosťou ohavné dezinformácie. Ukazuje sa tiež, že podpora názoru veľkým počtom nevakcinológov neurčuje, aká je pravda o vakcíne. Napriek tomu to bolo a stále je zneužívané na zničenie mojej kariéry a mnohých ďalších aspektov môjho života,” povedal Dr. Bridle.

Dalšie zahmlieva úsudok týchto “odborníkov” spôsob, akým sú kompromitované regulačné agentúry nielen v Kanade, ale na celom svete, povedal Dr. Bridle. Kým kedysi boli regulačné orgány financované prevažne daňovými poplatníkmi, v súčasnosti sú “takmer úplne financované farmaceutickými spoločnosťami, ktoré majú za úlohu kontrolovať.”

Napr. európska agentúra pre lieky dostáva v súčasnosti 89 % svojich finančných prostriedkov od priemyslu a v prípade austrálskej agentúry Therapeutic Goods Administration je to 96 %, povedal dr. Bridle.

Spoločnosti platia “obrovské poplatky” za to, že regulačné orgány preskúmajú ich žiadosti, a v súčasnosti časovo náročné výkonnostné normy znamenajú, že “existuje riziko straty až celého platu recenzenta”ak sa veci neurobia rýchlo,” podľa Dr. Bridleho. Ďalej vyjadril ľútosť nad tým, že to má za následok pokles bezpečnosti liekov.

“Napríklad lieky, ktoré sa schvália v 300-dňovom procese posudzovania, majú približne 20-percentnú šancu, že sa u nich zistí závažné bezpečnostné upozornenie po uvedení na trh. Táto šanca sa zvýši na jednu ku trom, keď sa schvaľovací proces skráti na 180 dní,

Podčiarkol, že takéto snahy o cenzúru a vyvrátenie často presných a zmysluplných zistení spôsobujú skutočné škody, ničia kariéry a dokonca aj životy.

“Reputácia výskumníka“diktuje jeho úspech pri získavaní finančných prostriedkov. Zdravotnícki pracovníci a vedci sú trestaní, očierňovaní a prichádzajú o prácu kvôli takzvaným dezinformačným guru, ktorým chýba odbornosť, integrita, profesionalita a sami o sebe sú hlbokými šíriteľmi dezinformácií,” povedal Dr. Bridle.

Extrémnym príkladom škôd spôsobených takýmito “odborníkmi” bol prípad “strašnej” Sheily Lewisovej, babičky, ktorej “odmietli život zachraňujúcu transplantáciu a nechali ju trpieť strašnou smrťou”, pretože nemala dôkaz o “očkovaní proti COVID, ” a namiesto toho ponúkala dôkaz o imunite proti vírusu COVID.

“V záujme globálneho verejného zdravia, ochrany telesnej autonómie a ochrany slobody prejavu je potrebné zastaviť zastúpenie odborníkov na dezinformácie. Títo ľudia a tí, ktorí ich podporujú, musia byť vyšetrovaní a postavení pred súd,” povedal Dr. Bridle.