Shutterstock_2052260492-810x500.jpg

Liberálni poslanci odmietli konzervatívny návrh zákona o slobode v zdravotníctve, ktorý má zabrániť "vládou nariadenému očkovaniu

27
Kultúra smrti

Návrh zákona Konzervatívnej strany Kanady (CPC), ktorý presadzoval líder strany Pierre Poilievre a ktorý by vrátil Kanaďanom ich telesnú autonómiu tým, že by zakázal budúce mandáty na údery, bol včera zamietnutý po tom, ako ho odmietli liberáli premiéra Justina Trudeaua a všetky ostatné strany.

Za návrh zákona C-278, alebo “Zákon, ktorý má zabrániť tomu, aby federálna vláda zaviedla očkovacie povinnosti pre zamestnanie a cestovanie”, hlasovalo 114 poslancov za a 205 proti, pričom 114 poslancov CPC hlasovalo za.

Všetci poslanci liberálov, Bloku, Zelených a NDP hlasovali proti návrhu zákona. Traja liberálni, jeden konzervatívny a jeden blokový poslanec sa zdržali hlasovania.

Návrh zákona C-278 intenzívne presadzoval Poilievre a v júni 2022 ho predložil dolnej snemovni. Návrh zákona nedávno podporil aj poslanec CPC Dean Allison.

Návrh zákona by zakázal akejkoľvek budúcej vláde ukladať svojim zamestnancom mandáty na údery COVID a na cestovanie.

Poslankyňa CPC Leslyn Lewisová, ktorá bola jednou z mála poslancov strany, ktorí vyjadrila sa proti povinnému očkovaniu COVID, poďakovala Poilievrovi a Allisonovej za to, že sa postavili za bezplatnú vakcínu.

“Ďakujeme @PierrePoilievre& @DeanAllisonMP za to, že ste sa postavili za slobodu Kanaďanov,” Lewis včera napísal na X (predtým Twitter).

“V reakcii na COVID-19 sme videli neospravedlniteľné prekročenie právomocí gov’t, ktoré obmedzuje slobodu Kanaďanov na základe ich osobnej lekárskej voľby. Tento konzervatívny návrh zákona zabezpečuje, že už nikdy viac by nemali byť Kanaďania využívaní & rozdelení pre politický zisk."”

V utorok v Dolnej snemovni, keď hovoril o návrhu zákona C-278, Poilievre vyčítal Trudeauovi jeho drakonické mandáty COVID 2021 na pracovisku a cestovanie.

“On [Trudeau] mal tú drzosť, že asi pred tromi mesiacmi vystúpil v televízii a tvrdil, že nikdy nikoho nenútil, aby sa dal očkovať, že tvrdí, že by to mala byť vec osobnej voľby,” Poilievre povedal.

“Chcel, aby sme všetci zabudli na to, ako rozdelil, urazil a pomenoval, nazval milióny ľudí priamo v tejto krajine, vlastencov, dodržiavajúcich zákony, slušných ľudí.”

Allison tiež vytrhol stránku Trudeauovým liberálom, keď povedal, že “liberálna vláda viac ako dva roky urážala, trestala a diskriminovala viac ako šesť miliónov Kanaďanov.”

“Neverím, že sa môžeme pohnúť ďalej od toho, čo sa dialo počas pandémie, kým nebude vyvodená zodpovednosť,” včera napísal na X (predtým Twitter).

Poilievre počas utorkového vystúpenia v prospech návrhu zákona povedal, že Trudeau “naozaj verí, že nikdy nikomu nevnucoval mandáty,” takže to musí znamenať, že určite “môže byť rád, že bude hlasovať za tento návrh zákona, ktorý zabezpečí, že tieto mandáty už nebudú platiť a nikdy sa už nebudú znovu ukladať.”

V apríli sa Trudeau ocitol pod paľbou kritiky po tom, čo vyhlásil, že nikoho “nenúti”, aby si dal urobiť očkovanie COVID-19.

V októbri 2021 Trudeau oznámil bezprecedentnú povinnosť očkovania COVID-19 pre všetkých federálnych zamestnancov a zamestnancov v sektore dopravy a uviedol, že neočkovaní už nebudú môcť cestovať lietadlom, loďou alebo vlakom v domácom aj medzinárodnom meradle.

Táto politika viedla k tomu, že tisíce ľudí prišli o prácu alebo boli pre jej nedodržanie poslaní na dovolenku. Taktiež uväznila “neočkovaných” Kanaďanov v krajine.

Počas tzv. pandémie COVID Trudeau označil tých, ktorí sa rozhodli nenechať sa zaočkovať experimentálnym očkovaním COVID, za hrozných ľudí.

V roku 2021 Trudeau povedal Kanaďania “vehementne odmietajúci očkovanie” neveria “vede,” sú “často mizogýni, často rasisti,” a dokonca spochybnil, či by Kanada mala naďalej “tolerovať týchto ľudí.”

Vlani v novembri Trudeau odmietol nadávať “neočkovaným” Kanaďanom napriek videozáznamu s výrokmi z roku 2021.