CPSO-scaled-810x500.jpg

Lekársky regulačný orgán stiahol obvinenia voči lekárovi z Ontária za kritiku rozprávania COVID

15
Neutral

Kolegium lekárov a chirurgov Ontária (CPSO) stiahlo disciplinárne stíhanie proti ontarijskému lekárovi za spochybňovanie príbehu COVID na sociálnych sieťach. 

CPSO 30. januára stiahlo všetky obvinenia z “hanebného, nečestného alebo neprofesionálneho” správania voči dr. Jeanovi Marcovi Benoitovi v súvislosti s jeho príspevkami COVID-19 na X, predtým známom ako Twitter. 

“Rešpektujem, že CPSO musí reagovať na obavy týkajúce sa správania lekárov”, najmä v klinickom prostredí,” uviedol Benoit v tlačovej správe, ktorú vydala proslobodná právnická organizácia The Democracy Fund (TDF). 

“Počas COVID išli ešte ďalej tým, že obmedzili kritiku opatrení v oblasti verejného zdravia, možno aby obmedzili paniku,” vysvetlil. “Tento prístup mohol mať nezamýšľané účinky na dôveru verejnosti.” 

“Dúfam, že kolégium v budúcnosti nájde hladší prístup  – taký, ktorý bude rešpektovať aj práva a povinnosti jednotlivých lekárov obhajovať zdravie pacientov a spoluobčanov, najmä v mimoriadnych situáciách, keď fakty a dôsledky nie sú úplne známe a nemali by sa predpokladať,” dodal Benoit.  

Benoit, rodinný a pohotovostný lekár, je vo svojom odbore uznávaný, pričom mu boli pridelené vedúce funkcie vrátane vymenovania za úradujúceho šéfa personálu a prezidenta Asociácie lekárskeho personálu v nemocnici Brantford General Hospital. 

Mal tiež bezchybný disciplinárny záznam pred jarou 2021, keď ho vyšetroval CPSO na základe sťažností dvoch ďalších lekárov, ktorí mu odmietli prezradiť svoju totožnosť.  

Bezprostredne počas tzv. pandémie začal Benoit skúmať situáciu v COVID a odmietol slepo nasledovať mainstreamový príbeh. Využil svoj účet X na to, aby Kanaďanov upozornil na svoje objavy vrátane nedostatočných údajov týkajúcich sa vírusu COVID, nebezpečenstva výluk a zranení spôsobených očkovaním. 

Podľa TDF boli Benoitove’príspevky “kritické voči reakcii verejného zdravotníctva a jej nepriaznivým dopadom na pacientov a širokú verejnosť,” čo bolo v rozpore s CPSO mandát, aby lekári “zosúladili svoje názory s vládnymi’ politikami v oblasti verejného zdravia.” 

Teda vo svojej oznámení o vypočutí, ÚVZ tvrdil, že Benoit poskytol “zavádzajúce, nesprávne alebo podnetné vyhlásenia o očkovaní, liečbe a opatreniach v oblasti verejného zdravia pre COVID-19.” 

Aj keď bolo spoločnosti Benoit pôvodne pridelené 5-dňové pojednávanie, situácia sa vyriešila len za jeden deň, keďže spoločnosť Benoit sa priznala k “nespochybniteľnosti”, že nereagovala na oznámenie CPSO. V dôsledku toho dostal pokarhanie a CPSO formálne stiahol zvyšné obvinenia.  

“Hoci mnohí lekári mali obavy z nových a potenciálne škodlivých opatrení v oblasti verejného zdravia, len málo z nich bolo ochotných riskovať vážne finančné a profesionálne dôsledky, ak by sa ozvali, čo viedlo k ilúzii konsenzu,”uviedla Benoitova”právnička Lisa Bildlyová.  

“Niektorí, ako napríklad Dr. Benoit a Dr. Gill, pokračovali vo verejnej obhajobe napriek riziku,” dodala. “Vďaka TDF mohli predložiť primeranú obhajobu svojich postojov u svojho regulačného orgánu, čo viedlo k stiahnutiu niektorých alebo všetkých obvinení voči nim.” 

Benoit nie je ani zďaleka prvým lekárom, na ktorého sa ÚDZS zameral za to, že odhalil pravdu o “pandémii COVID."”

Práve minulý týždeň ÚDZS rozhodol o odvolaní dr. Markovi Trozzimu’lekársku licenciu, pretože odmieta prestať vystupovať proti nebezpečenstvu vakcín COVID a korupcii zdravotníckeho systému.  

CPSO zasiahla proti mnohým lekárom, ktorí počas epidémie COVID nedodržali štandardný protokol, až tak, že dr. Robert Malone nedávno vyjadril proti tomu, čo označil za “prevýchovu” disidentských kanadských lekárov. 

CPSO doteraz iniciovala právne kroky proti Trozzimu a najmenej piatim ďalším lekárom, ktorí sa zaviazali plniť svoje povinnosti vyplývajúce z Hippokratovej prísahy v súvislosti s COVID: Mary O’Connor,  RochangéKilian, Celeste Jean Thirlwell,  Patrick Phillips,  a  Crystal Luchkiw.