Posledný zápas bude o manželstvo a rodinu, vizionárka z Fatimy zverila svoje tajomstvo kardinálovi

88,851
Kultúra života

(Mexiko City) Sestra Lucia dos Santos, jedna z troch detí, ktoré boli svedkami mariánskych zjavení vo Fatime, zomrela v roku 2005. No pred smrťou predpovedala, že posledný zápas medzi Kristom a Satanom bude o manželstvo a rodinu.

Tak hovorí kardinál Carlo Caffarra, ktorý uvádza, že vizionárka mu poslala list s týmto posolstvom, keď bol arcibiskupom v Bologni v Taliansku.

Vyhlásenie sestry Lucie, ktoré vyslovila počas pontifikátu sv. Jána Pavla II., znovu zverejnil týždenník Desde la Fe v arcidiecéze v Mexiku ako reakciu na výrok prezidenta Enriqiueho Pena Nieteho, ktorý oznámil, že bude podporovať manželstvo medzi homosexuálmi v tejto krajine.

Mexický týždenník pripomenul vyhlásenia kardinála Caffarru pre taliansku tlač z roku 2008, tri roky po smrti sestry Lucie.

Dňa 16. februára 2008 taliansky kardinál slúžil omšu pri hrobe Padra Pia a potom poskytol rozhovor pre Tele Radio Padre Pio. Spýtali sa ho na proroctvá sestry Lucie dos Santos, ktorá hovorí „o poslednom zápase medzi Pánom a kráľovstvom Satana.“

Kardinál Caffarra vysvetlil, že sv. Ján Pavol II. ho poveril, aby založil Pontifikálny Inštitút pre štúdiá manželstva a rodiny. Na začiatku tejto misie poslal kardinál sestre Lucii z Fatimy list prostredníctvom jej biskupa, keďže to nemohol urobiť priamo.

Keďže som neočakával, že mi odpíše, pretože som ju žiadal len o jej modlitby, mi z nevysvetliteľných dôvodov prišiel list s jej podpisom, ktorý je teraz v archíve Inštitútu,“ povedal kardinál.

„V liste bolo napísane: ´Posledný zápas medzi Pánom a kráľovstvom Satana bude o manželstvo a rodinu. Nebojte sa. Každý, kto sa bude snažiť o posvätnosť manželstva a rodiny bude mať protivníkov a oponentov, pretože toto je rozhodujúca otázka.´ Potom dodala: ´Panna Mária už však rozmliaždila hlavu Satana´.

Kardinál Caffarra povedal, že po tom čo „znova hovoril s Jánom Pavlom II., je presvedčený, že rodina je jadro sporu, keďže je nosným pilierom stvorenia. Je skutočným vzťahom medzi mužom a ženou a generáciami. Ak sa zničí základový stĺp, zrúti sa celá budova. Toho sme svedkami v dnešnej dobe. Práve sa nachádzame v tomto kľúčovom bode a vieme to.“

Kardinál dodal: „Som dojatý, keď čítam životopis Padra Pia a dozvedám sa, ako veľmi bola preňho posvätnosť manželstva a svätosť manželov dôležitá napriek opodstatneným úskaliam.“

pozn. redakcie: do kontextu posledného zápasu a súčasného vývoja odporúčame: De Mattei: Brexit a úpadok Západu