Dutch-protest-810x500.jpg

Dni Net Zero sú spočítané? Prečo Európania odmietajú klimatickú agendu

17
Neutral
  • Net Zero je neudržateľná politika s astronomickými nákladmi.
  • Vlády Európy ustupujú od zelenej agendy kvôli rastúcim nákladom a nepriateľstvu verejnosti.
  • Verejnosť odmieta politiku Net Zero kvôli zvýšeným nákladom na energiu a obmedzeniam.
  • Politické strany čelia zmene v dôsledku odporu verejnosti voči Net Zero a klimatickej agende.

Nedávna prezentácia, ktorá sa uskutočnila v Kanade, priniesla pre komunitu založenú na realite vítanú správu: Dni Net Zero’sú spočítané. Náklady na “utopickú” zelenú agendu sa ukázali a verejnosť ju už nekupuje.

Toto je posolstvo Dr. Bennyho Peisera z Nadácie pre politiku globálneho otepľovania, ktorý 9. apríla v Calgary prednášal o “vzbure v Európe”Net Zero a dôsledkoch pre Kanadu.”

“Hra sa skončila pre každého, kto je ochotný spáchať priemyselnú samovraždu zavedením politiky Net Zero,” hovorí a ďalej uvádza verejnú mienku a politické rozhodnutia, ktoré určujú politickú agendu budúcnosti.

Peiser ukazuje, ako Európska únia a štáty Švédsko, Francúzsko, Nemecko, Veľká Británia a Taliansko začali tento “rollback” – kvôli “rastúcim nákladom a rastúcemu nepriateľstvu verejnosti.”

Povedal, že Kanada, kde vystúpil, je “možno päť rokov” pozadu za Net Zero rollbackom v Európe, a uviedol, že tento program je tam na ústupe, pretože verejnosť už pochopila jeho “astronomické” náklady.

“Je to priame,” hovorí.

Pätnásť rokov sme [verejnosti] hovorili, že to bude veľmi drahé … a vaše účty za energiu sa zvýšia kvôli obnoviteľným zdrojom.

Toto všetko je pre ľudí príliš abstraktné. Nechápu to.

Čítajte: Pápež František: ‘Popierači klimatických zmien’ sú ‘hlupáci’

Citujem správy, z ktorých vyplýva, že Net Zero bude stáť viac ako bilión eur ročne, každý rok, hovorí:

Toto dostanú priamo – auto, ktoré nemôžu’šoférovať, spôsob, akým vykurujú svoje domy. Čo’smú robiť.

To vyvolalo obrovský odpor a veľa bolesti hlavy vlád.

Peiser hovorí, že politické strany v celej Európe si uvedomili, že v nadchádzajúcich júnových voľbách im hrozí, že budú zmetené od moci.

Politici sa otáčajú späť do reality

K bolestiam hlavy, ktoré Peiser uvádza, patrí aj takmer úplný pád nemeckej vlády koncom minulého roka kvôli politike povinného používania tepelných čerpadiel. Týždeň po Peiserovej’prednáške prišla správa, že škótska koaličná vláda sa rozpadla, pričom Zelení stiahli podporu vládnucej SNP po tom, ako sa vzdala cieľov v oblasti zmeny klímy.

Politici stoja pred voľbou medzi volebným zabudnutím a verejnou mienkou, a to podľa Peisera viedlo k štrukturálnym zmenám v európskej politike.

Peiser sa domnieva, že obrovská podpora verejnosti, ktorá stojí za protestmi farmárov, spolu so zelenou politikou, ktorá spôsobila krízu v nemeckej vláde, prinútila Európsku úniu zamyslieť sa.

“V dôsledku týchto protestov začali vlády a samotná Európska komisia ustupovať,” povedal Peiser. “Nestrácajú len poľnohospodárov, ale zároveň aj veľkú časť verejnosti.”

Peiser si je vedomý, že vo volebných cykloch politici nepopulárne politiky odkladajú – až po sčítaní hlasov ich obnovujú. Napriek tomu si všíma štrukturálnu zmenu priorít.

“Európska únia sa vo svojom návrhu programu na nasledujúcich päť rokov rozhodla odsunúť klímu a presunúť sa na obranu,” pokračoval s tým, že Európska únia prechádza od zelenej agendy k “reálnej agende.”

Tento obrat k realite je už dávno potrebný. Ako Peiser upozorňuje, argumentácia v prospech Net Zero je založená na slovách, nie na faktoch. Ako príklad uvádza elektromobily, “najväčším strašiakom v Európe nie sú klimatické zmeny. Najväčším strachom sú lacné elektromobily z Číny.

Nedávny zákon Európskej únie ’Net Zero Industry Act (NZIA) bol poznačený ekonomickými a priemyselnými obavami, ako aj obavami klimatickej lobby, že aj on je zrušením záväzkov Net Zero.

Prijatý 25. apríla, jeho samotný názov by naznačoval, že v klimatickej agende pôjde o bežný obchod.

Však v tlačovej konferencii, na ktorej bol zákon v novembri minulého roka predstavený, nemecký “konzervatívny”poslanec Christian Ehler ochotne predvídal kritiku zo strany zelenej lobby, keď povedal, že “nejde o pokus o zrušenie sociálnych výdobytkov alebo environmentálneho práva.”

Ehler’tu kládol dôraz na priemysel a na to, či Európa bude mať hospodársku a priemyselnú budúcnosť –alebo nie.

Ehler zdôraznil potrebu udržať priemysel “na našej strane” a že doterajšie praktiky regulácie ohrozujú hospodársku budúcnosť európskeho priemyslu,

Je to jednoducho odrazom samotného faktu, že náš priemysel je zaťažený reguláciou takým spôsobom, že nemôžeme očakávať, že bude úspešný – ak ho naozaj chceme mať na našej strane – a ak naozaj máme mať hospodársku budúcnosť európskeho priemyslu.

Čítajte: Nový dokumentárny film odhaľuje klimatickú agendu ako ‘podvod’ na zvýšenie moci a zisku globalistov

Akt len podľa názvu

Týmto možno vysvetliť, prečo je podľa dvoch odborníkov tento akt v skutočnosti len slovami. Nie je to však len hrozba regulácie inšpirovanej zelenými, ktorej čelí európsky priemysel.

Čínska dominancia na trhu spôsobila, že opatrenia E.U. Net Zero na vytvorenie “udržateľného” priemyslu vyrábajúceho “zelené technológie”, ako sú solárne panely, sú podľa jedného z analytikov len “papierovými tigrami”.

Simone Tagliapietra, vedúci pracovník think-tanku Bruegel, to povedal v reakcii na návrh E.U. Net Zero.U.’nový zákon.

Jeho komentáre, o ktorých 26. apríla informoval Euractiv, obsahovali vysvetlenie, prečo legislatíva “nič nemení.”

Druhý analytik, Nils Redeker z berlínskeho Centra Jacquesa Delorsa, podľa Euractivu súhlasil s tým, že nové opatrenia “by sa v praxi mohli a s najväčšou pravdepodobnosťou aj budú ignorovať.”

Zelené svetlá zhasínajú v celej Európe, najviac zrejme v krajine, ktorá bola kedysi jej priemyselnou a hospodárskou veľmocou.

Nemecko v kríze

Po rozpočtovej kríze, ktorá ohrozila aj prežitie nemeckej vlády’“červeno-zeleno-žltej” alebo “semaforovej” koalície v novembri minulého roka, bývalá E.U. platidlo Nemecka sa vraj “pravdepodobne ocitlo v recesii.”

Dňa 19. februára report denník Daily Telegraph upozornil na vzniknutú “neistotu” v súvislosti s implementáciou Net Zero. Je to ďalší znak vplyvu reality na hlboko nepopulárnu politiku, ktorú Peiser nazval “utópiou”, ktorú si predstavuje zelená loby.

Deňník Daily Telegraph tiež informoval, že nemecká centrálna banka varovala, že “nie je vidieť koniec” pre “pokračujúcu slabosť” najväčšej európskej ekonomiky.

Bundesbanka dodala, že “neistota v súvislosti s klimatickou a transformačnou politikou zostáva zvýšená.

Peiser vo svojej analýze volebných nákladov Net Zero zrejme veľmi dobre čítal priestor. Politická klíma sa zmenila. 

Ak britská vláda čelí výpadkom elektriny v dôsledku prudko rastúceho dopytu po elektrine, jej odmietnutie výstavby ďalších plynových elektrární môže spôsobiť, že zhasnú skutočné svetlá, ako aj obrazný maják programu, ktorému Konzervatívna strana roky dávala zelenú.

Šéf britskej klimatickej komisie končí

Odchádzajúci šéf britského výboru pre klimatické zmeny pripustil, že Net Zero je toxická značka:

Net Zero sa určite stalo sloganom, ktorý sa mi občas zdá, že je teraz neužitočný, pretože je’tak spojený s kampaňami proti nemu.

Chris Stark, ktorý vyzerá presne tak, ako by ste si ho predstavovali, obvinil menšinovú frakciu imaginárnych “kultúrnych bojovníkov”, zatiaľ čo sa 22. apríla v The Guardian vyjadril názor, že životné náklady sú fakticky irelevantné.

“To’kultúrni bojovníci sa proti tomu skutočne postavili,” povedal Stark. “Malá skupina politikov alebo politických hlasov sa pohla, aby povedala, že čistá nula je niečo, čo si nemôžete’dovoliť, čistá nula je niečo, čoho by ste sa mali báť … Ale my’stále musíme znižovať emisie. Nakoniec, to je všetko, na čom záleží.

Starkovho misionárskeho zápalu sa nedotkol ani celoeurópsky prieskum, ktorý Peiserová citovala vo svojej prezentácii. Podľa prieskumu, ktorý v januári uskutočnila Európska rada pre zahraničné vzťahy (ECFR), sú práve klimatickí horlivci v menšine. 

Na vzorke 12 európskych krajín sa ukázalo, že v 10 krajinách je jasná väčšina za “zníženie účtov za energiu” pred “znížením emisií uhlíka.”V Nemecku je podpora nižších nákladov na energiu viac ako dvojnásobne vyššia ako podpora vyšších nákladov, ktoré sľubuje “zníženie emisií.”

Peiser vysvetlil: “To, čo [prieskum] hovorí, je, že jasná menšina Európanov uprednostňuje klimatickú otázku pred ich otázkou nákladov na energiu.”

Čítajte: Klimatický expert varuje pred extrémnym ‘počasím porn’ od alarmistov presadzujúcich ‘drakonických’politík

Popisujúc jasnú väčšinu európskych občanov proti nákladom Net Zero, hovorí “že je to najdramatickejšia zmena, akú som’videl za posledných 20 rokov.” 

Tento “moment uvedomenia si nákladov” Peiser ukazuje, že ho predpovedal už v 70. rokoch minulého storočia Anthony Downs, ktorého “cyklus pozornosti na problém” predpovedal pochopenie skutočných nákladov verejnosťou ako bod, po ktorom sa klimatické politiky už nebudú tešiť podpore verejnosti.

Na grafe je zhruba znázornený záujem a podpora verejnosti, ktorá sa pohybuje od neznalosti “problému” k vytváraniu verejnej podpory prostredníctvom pocitu znepokojenia. Toto nadšenie strmo opadá, keď si verejnosť uvedomí cenu produktu, ktorý jej bol predaný. 

Tento proces je založený na zdravom rozume bežného človeka. Bývalý šéf britského ’klimatického výboru Christopher Stark je voči tomuto určujúcemu faktoru imúnny. 

Prejavuje znepokojujúcu odtrhnutosť od reality, ktorá je typická pre fanatikov Net Zero a ktorá sa, ako varuje Peiser, ukazuje ako volebne – a priemyselne – samovražedná.  

V súvislosti so zavádzaním Net Zero Stark na pozadí rýchlej deindustrializácie, prudko rastúcich cien energií a bývalých opatrení na obmedzenie automobilov a vykurovania domácností na nákladné a podradné alternatívy tvrdil, že “zmena životného štýlu, ktorá s tým súvisí, vôbec nie je obrovská.” 

Takisto sa ignoruje pravdepodobný “výpadok elektrickej energie”, ktorému bude Británia čeliť vzhľadom na masívny nárast dopytu po elektrickej energii spôsobený Net Zero.

The Daily Telegraph, reportovalobvinenia zelenej lobby, že Rishi Sunak sa “vzdáva” Net Zero, 17. marca uviedol, že bez väčšej výroby elektrickej energie z plynu sa podpora Net Zero “zrúti.”

Zpráva pokračovala, že “Spojené kráľovstvo by bez väčšieho množstva základnej záťaže z plynu takmer určite znášalo výpadky elektrickej energie, ktoré by spôsobili občiansky a obchodný chaos.” 

Článok sa končí verdiktom, ktorý sa teraz stáva témou: “A potom by sa dôvody na riešenie klimatických zmien, ktoré sú už teraz čoraz viac spochybňované, stali politicky toxickými.”

Vláda práva – alebo vláda právnikov

Ako Peiser poznamenáva, táto toxikácia oslabila moc samotnej politiky, pričom vládu práva nahradila vláda právnikov. Všíma si nedávne rozhodnutie Európskeho súdu pre ľudské práva, ktorý odsúdil švajčiarsku vládu za “porušenie Dohovoru [o ľudských právach], pretože nezaviedla dostatočné opatrenia na boj proti klimatickým zmenám.” 

Peiser uviedol, že rozsudok ukázal, že demokratické väčšiny nemajú právnu moc odmietnuť agendu presadzovanú aktivistickými sudcami. Pokračoval:

Sudcovia vo svojom rozhodnutí uviedli, že je’trochu naivné myslieť si, že demokracia bude fungovať len s väčšinou v parlamente a že len sudcovia môžu rozhodovať alebo rozhodnúť, čo má právny zmysel – preto je’také dôležité, aby sudcovia povedali parlamentom, čo majú robiť. 

To’v podstate hovorili aj dnes.

Čítajte: Úradník Alberty odhalil, že ‘takmer všetky’požiare v provincii tento rok založili ľudia

Peiser hovoril v ten istý deň, keď bolo oznámené rozhodnutie, ktoré podľa švajčiarskeho report bude mať “priamy vplyv na Radu Európy’46 členských štátov” a že “jeho dôsledky sa rozšíria na celý svet.” 

Tento prvok právnej vzbury je jedným z priamych príkladov toho, ako sa podkopáva suverenita demokracie. V tomto prípade sa skupine starších aktivistiek za ochranu klímy dostalo ústretového vypočutia od predsedníčky ESĽP Siofry O’Learyovej. Jej rozsudok zrušil zamietnutie prípadu švajčiarskymi súdmi’. Znie:

Súd konštatoval, že vnútroštátne súdy neposkytli presvedčivé dôvody, prečo považovali za zbytočné skúmať podstatu sťažností. Nezohľadnili presvedčivé vedecké dôkazy týkajúce sa klimatických zmien a nebrali sťažnosti združenia’vážne.

Ako upozorňuje Peiser, vládnu nám nasledovníci vedy, ktorých emocionálne nadšenie pre klimatickú paniku hovorí za cenu predaja tejto agendy. Je to produkt, ktorý, ako dnes väčšina ľudí uznáva, sľubuje trvalý kolaps životnej úrovne na Západe a s volaním po klimatickej “spravodlivosti”strháva demokraciu.

Suicidálna politika vs. ‘populizmus’

Peiser hovorí, že Net Zero je už “suicidálna” – a nielen podľa názvu. Zmena označenia sa u voličov neujme, tvrdí Peiser, pretože dopad nákladov a na slobodu je “priamy.” 

Toto je podľa neho to, čo je hnacou silou začiatku konca Net Zero. 

“Európanom bolo povedané, že táto záležitosť Net Zero a obnoviteľné zdroje energie a tak ďalej uľahčia ľuďom život.”Namiesto toho sa podľa neho “stal pravý opak.”

Povedali im, že’náklady na energiu klesnú. Tie’išli hore.

Poznamenáva faktor, ktorý by sa dal aplikovať prakticky na akúkoľvek politiku, o ktorej tiež tvrdí, že je hnacím motorom “populizmu.” 

Ľudia si teda začínajú uvedomovať, že to, čo im’bolo povedané, sa v skutočnosti’neuskutočnilo. 

Zrealizoval sa pravý opak.

Sám Peiser konštatuje, že tento “opačný efekt” je hnacou silou vzostupu “populistických strán … skeptických voči masovej imigrácii, Net Zero a ďalším mainstreamovým politikám.” 

Hovorí: “Neviem presne, prečo sa”nazývajú populistickými, ale niečo ich robí populárnymi.”

Ale jeho vlastná prezentácia ukazuje jednoduché vysvetlenie. To, čo sa nazýva “populizmus”, je jednoducho reakcia na šialenosť politiky národnej samovraždy prezentovanej ako múdrosť. Vznik týchto strán je opačnou reakciou na politický systém, ktorého každý argument je popretím reality. 

Peiser tvrdí, že táto politická korekcia sa blíži, a to čoskoro.

Mainstreamové strany sa obávajú, že im budú krvácať voliči. 

Také sú’vyhliadky na júnové voľby.

S jeho hodnotením sa stotožňuje aj Európska rada pre zahraničné vzťahy, ktorá predpovedá“prudký obrat doprava” v nadchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu.U. Voľby do Európskeho parlamentu. 

Podľa neho by pre Európu “mohla vzniknúť – po prvýkrát – stredopravá populistická väčšina v Parlamente. Ak by sa tak stalo, samozrejme, všetky stávky sú na spadnutie.” 

Peiser navyše uzatvára, že zmena politickej klímy sa blíži – k vám domov:

Taká’je situácia v Európe, ktorá skôr či neskôr príde do divadla vo vašej blízkosti.