shutterstock_756365818-810x500.png

Katolíci boli vyzvaní, aby absolvovali 5 prvých sobôt a zmiernili tak duchovné tresty

1,379
Kultúra života
  • Fatimské centrum vyzýva na odovzdanie 100 000 vyplnených prvých sobôt do 2025.
  • Pobožnosť Prvej soboty je dôležitá pre spásu duší a mier vo svete.
  • Pobožnosť Prvej soboty je odpoveďou na rúhanie a urážky voči Nepoškvrnenému Srdcu.
  • Plnenie pobožnosti Prvej soboty je dôležité pre získanie mieru vo svete a zmiernenie trestu.

Fatimské centrum vyhlásilo výzvu na prvú sobotu, ktorej cieľom je odovzdať Najsvätejšej Matke kyticu 100 000 vyplnených prvých sobôt do 10. decembra 2025, keď uplynie 100 rokov od jej žiadosti o túto pobožnosť.

Nič menšie ako spása duší a mier vo svete nie sú v stávke, rovnako ako odškodnenie Nepoškvrneného Srdca Panny Márie za urážky namierené proti nej. Patria k nim nevýslovné a rúhavé odkazy na ňu v popkultúre od hudobných umelcov, ako sú Madonna a Ghost ako aj nepravdy o Najsvätejšej Matke, ktoré na ňu uvalili nekatolíci.

 

“Nevieme si ani predstaviť, akú silu má prvá sobotná pobožnosť, aby sme Pannu Máriu utešili za strašné rúhania, urážky a nevďačnosť, ktoré znáša v každej chvíli a ktoré prebodávajú jej Nepoškvrnené srdce ako kruté tŕne,” píše Fatimské centrum.

Prihláste sa tu a splňte výzvu Prvá sobota.

V roku 1925 sa fatimskej vizionárke Lucii, vtedy 18-ročnej postulantke, zjavila Najsvätejšia Matka a prosila ju, aby svetu povedala o pobožnosti Prvej soboty:

“Pozri, dcéra moja, na moje Srdce obklopené tŕňmi, ktorými ma nevďační ľudia každú chvíľu prebodávajú svojimi rúhaniami a nevďakom. Pokús sa ma aspoň utešiť a v mojom mene oznámiť, že sľubujem, že v okamihu smrti pomôžem všetkými milosťami potrebnými na spásu,všetkým, ktorí sa v prvú sobotu piatich po sebe nasledujúcich mesiacov vyspovedajú, prijmú sväté prijímanie, odrecitujú päť desiatkov ruženca a budú mi robiť spoločnosť pätnásť minút pri rozjímaní o pätnástich tajomstvách ruženca s úmyslom odprosiť ma.”

Keďže Blahoslavená Matka’prisľúbila milosti potrebné na spásu, Ježiš Kristus povedalLucii v roku 1930, že pobožnosť pohne aj jeho milosrdenstvo “odpustiť dušiam, ktoré mali tú smolu, že urazili” jeho Matku. 

David Rodriguez, obsahovýr Fatimského centra, exppre LifeSiteNews uviedol, že pobožnosť na prvú sobotu je jednou z dvoch kľúčových častí riešenia, ktoré Panna Mária dala na riešenie kríz, ktorým čelí Katolícka cirkev a svet. Zatiaľ čo o druhej časti, zasvätení Ruska Nepoškvrnenému srdcu, sa veľa diskutuje, na pobožnosť Prvej soboty sa akoby do značnej miery zabudlo, povedal Rodriguez. Obe sú dôležité pre získanie mieru vo svete.

Rodriguez zdôraznil, že je dôležité plniť žiadosť Panny Márie’o prvosviatočnú pobožnosť, keďže sa blíži jej 100. výročie v roku 2025. Poukázal na to, že Francúzsko utrpelo veľa krviprelievania počas Francúzskej revolúcie 100 rokov po tom, ako Panna Mária požiadala francúzskeho kráľa prostredníctvom svätej Margity Márie Alacoque, aby zasvätil Francúzsko Najsvätejšiemu Srdcu v roku 1689. 

“Kráľ(i) meškal(i). O 100 rokov neskôr, na deň, francúzski revolucionári zbavili kráľa moci. Neskôr bol uväznený a potom gilotinovaný a jeho rodová línia skončila. Takže 100 rokov by mohlo byť významných ako časový úsek, ktorý Boh poskytne pred hrozným trestom,” povedal Rodriguez.

“Mohli by sme čeliť podobnej časovej hranici 100 rokov? V snahe zmierniť trest chceme Panne Márii ukázať, že sa snažíme poslúchať. Preto je motiváciou táto duchovná kytica 100 000 (prvých sobôt) do 100. výročia.”

Rodriguez upozornil, že pápež Ján Pavol II. povedal, že trestu sa už svet nemôže vyhnúť, ale že ho možno zmierniť modlitbou, pokáním a ružencom.

Pre LifeSiteNews vysvetlil, že “trest sa už začal. Nejde primárne o fyzický, ani o vyhladenie národov, ale predovšetkým o duchovný. Žiaľ, nemáme’oči, aby sme videli s vierou, a mnohí STÁLE nevidia duchovný trest: toľko duší padá do pekla a kanály milosti nám uzatvárajú dokonca aj cirkevné autority! Možno jediné, čo prebudí naše zatvrdnuté srdcia a pyšné mysle, budú strašné fyzické pohromy, ktoré nikto nemôže poprieť.”

Ako absolvovať pobožnosť prvej soboty

Každú prvú sobotu v mesiaci, päť mesiacov po sebe, by sme mali: 

— vykonať dobrú spoveď (približne osem dní pred prvou sobotou alebo po nej);

— prijať sväté prijímanie;

— pomodliť sa päť desiatkov svätého ruženca;

— Robiť Panne Márii spoločnosť ďalších 15 minút pri rozjímaní o tajomstvách ruženca;

— A čo je dôležité, každý z uvedených úkonov by sme mali obetovať ako zadosťučinenie za rúhania a urážky spáchané na Nepoškvrnenom Srdci Panny Márie.

Fatimské centrum zdôraznilo, že “najdôležitejšou časťou prvej sobotnej pobožnosti je horlivosť, s akou vykonávame jej úkony, konkrétne na zadosťučinenie za hriechy proti Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie.

Je potrebné poznamenať, že každá ukončená prvá sobota, a nielen každá séria piatich prvých sobôt, sa započítava do cieľa 100 000 obetovaných prvých sobôt.

Centrum’s FAQ stránka o pobožnosti uvádza, že tí, ktorí si zabudnú vytvoriť úmysel pokánia počas vykonávania úkonov pobožnosti, môžu si tento úmysel vytvoriť pri ďalšej spovedi, ako to zjavil náš Pán Lucii.

Fatimské centrum má zabezpečilozdroje, ktoré katolíkom pomôžu vykonávať pobožnosť prvej soboty, vrátane tlačeného kontrolný zoznam so zasvätením Panne Márii a alternatívnu mriežku kontrolný zoznam.

Prihláste sa tu na splnenie výzvy Prvá sobota.

Rodriguez zdôraznil, že Boh si želá zaviesť popri Najsvätejšom Srdci aj úctu k Nepoškvrnenému Srdcu a že “hlavným spôsobom, ktorým sa môžeme zasvätiť Nepoškvrnenému Srdcu — a plniť Božiu vôľu —, je prvosviatočná sobotná pobožnosť.”

“Môžu to robiť jednotlivci, aj rodiny, aj farnosti pod vedením svojich kňazov a dokonca aj diecézy pod vedením svojich biskupov. Potrebujeme čo najviac ľudí, ktorých môžeme osloviť, odhodlaných k pobožnosti prvej soboty, aby sme získali veľa milostí a ponúkli potrebné zadosťučinenie. To je cieľom tejto duchovnej kytice.”