Euthanasia-scaled-e1708426769914-810x500.jpg

Hospicová skupina na ochranu života spúšťa register "Nevykonávať eutanáziu" na ochranu kanadských pacientov

15
Kultúra života
  • Delta Hospice Society spustila Národný register Do Not Euthanize (DNE) na ochranu života.
  • Ľudia môžu vstúpiť do registra a získať kartu DNE na ochranu pred eutanáziou.
  • MAiD sa stala legálnou v Kanade v roku 2016, s počtom usmrtení 65 000.
  • Delta Hospice Society bojuje proti eutanázii a ponúka ochranu zraniteľným občanom.

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy

Jeden z  jediných plne pro-life hospicov v&nbspKanade, Delta Hospice Society (DHS), spustil nový národný register Do Not Euthanize (DNE), ktorý podľa jeho slov pomôže “chrániť” zraniteľných občanov” pred “predčasnou smrťou eutanáziou.” 

Angelina Irelandová, výkonná riaditeľka DHS, pre LifeSiteNews uviedla, že nový Národný register DNE je v prevádzke od 1. mája 2024, pričom cieľom je, aby do registra boli pridaní všetci, ktorí už podpísali alebo podpíšu DNE. 

“Za posledných pár rokov sme po celej Kanade rozdali tisíce našich Predbežných smerníc o neeutanázii. Dávame najavo želania našich ľudí a dávame ich do právne záväzných, provinčne špecifických predbežných smerníc,&#rdquo; povedal Ireland pre LifeSiteNews. 

“Naše DNE dali do písomnej podoby, že naši ľudia nemajú záujem, aby ich štát popravil prostredníctvom ‘MAiD,’ chceme zdravotnú starostlivosť – nenecháme sa eutanazovať!” 

Ireland pre LifeSiteNews uviedol, že od 1. mája 2024 bude možnosť vstúpiť do Národného registra a získať kartu veľkosti peňaženky, ktorú si bude možné objednať na webovej stránke DHS’www.deltahospicesociety.org.

Ukážka kariet DHS’ veľkosti peňaženky

“Ľudia nám len musia oznámiť, že majú podpísané DNE, a my im pošleme prispôsobenú kartu veľkosti peňaženky s ich menom a národným registračným číslom. Ak ešte nemajú DNE, môžu si objednať obidva naraz,&#rdquo; povedal Ireland.  

“Počas lekárskej pohotovosti, ak ľudia nie sú schopní oznámiť svoje želanie, ich DNE karta bude hovoriť za ich život.” 

Ireland uviedol, že zdravotnícki pracovníci môžu zavolať DNE na ich hlavné číslo, ktoré je uvedené na karte, “a my im povieme: Neeutanazujte, naši ľudia potrebujú zdravotnú starostlivosť!” 

“Tento vzácny, jedinečný register DNE ľudí, ktorí stoja na obrane svojho života pred predčasnou smrťou eutanáziou, budeme bezpečne uchovávať v našej bezpečnej národnej databáze,” povedal Ireland.  

Medicínska pomoc pri umieraní (MAiD), ako ju nazvala liberálna federálna vláda premiéra Justina Trudeaua, sa stala legálnou v roku 2016. Vo februári, po nátlaku pro-life, lekárskych a psychiatrických skupín, ako aj väčšiny kanadských’provincií, federálna vláda pod vedením Trudeaua odložila plánované rozšírenie MAiD na osoby trpiace výlučne duševnými chorobami na rok 2027. 

Od roku 2016 sa počet Kanaďanov usmrtených smrtiacou injekciou blíži k číslu 65 000, pričom len v roku 2023 sa odhaduje 16 000 úmrtí, a mnohí sa obávajú, že kvôli manipulácii s oficiálnymi štatistikami môže byť toto číslo ešte vyššie. 

Najnovšie aktualizované štatistiky kanadského štatistického úradu priznala vylúčenie eutanázie zo svojich súhrnov úmrtí napriek tomu, že ide o šiestu najvyššiu príčinu úmrtnosti v krajine. 

Na boj proti nárastu MAiD, ako aj proti tomu, že štát ju zrejme tlačí na zraniteľných, Irelandová poznamenala, že jej nový národný register ponúka “ďalšiu vrstvu ochrany pre zraniteľných, ktorú poskytuje Delta Hospice Society na ochranu pred touto národnou hanbou zvanou ‘MAiD,”, ktorá je podľa nej “dravým režimom voči kanadskému ľudu.” 

DHS’DNE bola oficiálne spustená v lete 2022. Ireland vtedy uviedol, že ide o “proaktívnu reakciu na tých, ktorí si myslia, že naši ľudia nemajú právo na lekársku starostlivosť alebo na život ako taký.” DHS má tiež program Do Not Euthanize’ Advance Directive (DNE), čo je právny dokument chrániaci ľudí pred pokusmi o “neprirodzené ukončenie ich života” prostredníctvom smrtiacej injekcie. 

Na boj proti zraniteľným osobám, ktoré sa stanú obeťou MAiD proti svojej vôli, spustilo ministerstvo zdravotníctva minulý rok národnú “iniciatívu Strážni anjeli”. Cieľom tohto programu je pomôcť chorým a zraniteľným Kanaďanom, ktorí uviazli v systéme zdravotnej starostlivosti, aby mali na svojej strane osobného advokáta, ktorý bude obhajovať “posvätnosť života” pred eutanáziou. 

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy