Canada-vaxx-e1701689286140-810x500.jpeg

Generálny audítor Nového Brunšviku tvrdí, že provincia neposkytla žiadne dôkazy pre 33 rozhodnutí z obdobia COVID

22
Neutral

Generálny audítor kanadskej provincie New Brunswick vydal kritickú správu, v ktorej zdôrazňuje, že zdravotnícki úradníci provincie nedokázali poskytnúť žiadnu dokumentáciu založenú na dôkazoch, ktorá by podporila 33 rozhodnutí súvisiacich s COVID, ktoré prijali počas tzv. pandémie.  

Generálny audítor Nového Brunswicku Paul Martin vo svojej nedávno zverejnenej správe generálneho audítora na rok 2023 - zväzok II pod názvom “Reakcia na pandémiu COVID-19” uviedol, že napriek tomu, že ministerstvo zdravotníctva má zavedené viaceré systémy COVID, našiel “oblasti na zlepšenie.” 

Martinov’úrad vybral 33 odporúčaní súvisiacich s verejnosťou od úradu hlavného lekára provincie’a potom požiadal ministerstvo, aby tieto odporúčania podložilo dôkazmi.  

“Ministerstvo nebolo schopné poskytnúť požadovanú dokumentáciu, pričom priznalo, že ‘nevytvorilo kompendium alebo archív všetkých vedeckých článkov, prác, publikácií a analýz, ktoré konzultovalo počas pandémie, a preto nemôžeme poskytnúť úplný a podrobný zoznam všetkých dôkazov, ktoré boli konzultované a použité pri formulovaní odporúčaní,'” poznamenal Martin počas vystúpenia pred výborom pre verejné účty zákonodarného zboru’. 

Aj keď bolo ministerstvo schopné doložiť niektoré svoje rozhodnutia týkajúce sa infekčného protokolu, Martin poznamenal, že tieto rozhodnutia boli interné a neboli “určené pre verejnosť.”  

Oddelenie bolo schopné poskytnúť dôkazy na podporu 31 z 35 rozhodnutí o politike prevencie a kontroly infekcií, ktoré Martin opísal ako rozhodnutia týkajúce sa skôr interných operácií, než “smerujúce k verejnosti.”

“Tieto záznamy by sa mali uchovávať. Ľudia chcú vedieť —vy, verejnosť, chcú vedieť, že [boli] vypočutí v ich [Úradu hlavného lekára zdravotníctva’rozhodnutiach, ktoré boli postúpené vláde. Chcú vedieť, že nedošlo k žiadnemu politickému zasahovaniu,” povedal Martin. 

“Nemám žiadne dôkazy, že by k tomu došlo, alebo nedošlo”.​​​​​​”  

Emaily šéfky zdravotníctva provincie ukazujú, že hľadala podporu pre rozhodnutia COVID  

Keď išlo o 33 rozhodnutí, ktorým chýbali dôkazy na ich podporu, Martin’úrad neuviedol podrobnosti o tom, aké to boli, ani prečo boli predmetom jeho kontroly.  

Bývalá hlavná lekárka provincie’Dr. Jennifer Russellová podľa niektorých jej e-mailov, ktoré boli zverejnené, prezradila, že hľadala dôkazy, ktoré by podporili rozhodnutia jej oddelenia v oblasti zdravotníctva, ako uviedol liberálny kritik zdravotníctva Rob McKee, informovala Kanadská vysielacia spoločnosť (CBC).  

McKee sa Martina opýtal, či si pozrel e-maily, aby zistil, či boli niektoré rozhodnutia COVID skutočne prijaté bez dôkazov. 

“Hľadáme dôkazy, ktoré podporujú prijaté rozhodnutia, a keď’žiadne dôkazy nie sú, jediné, čo môžeme urobiť, je konštatovať vám túto skutočnosť,” povedal Martin.  

Martin podľa svojej správy o reakcii na COVID z prvého zväzku zo septembra uvádzal, že program izolácie hotelov v provincii’stál približne 5,4 milióna dolárov napriek tomu, že len deväť ľudí bolo pozitívne testovaných na COVID. Zistil tiež problémy týkajúce sa rozhodovania vlády’a komunikácie, ako aj úrovne pripravenosti.  

Upozornil tiež na to, ako študenti v provincii prišli o 17 týždňov vyučovania v dôsledku zatvorenia škôl v dôsledku poverenia COVID. Upozornil na to, že virtuálne vzdelávanie je neefektívne a že v tomto procese existujú medzery.  

Provincia’ministerstvo zdravotníctva teraz prisľúbila, že bude viesť “zvýšenú evidenciu.” 

Všetky provincie v Kanade zaviedli extrémne uzávery COVID a zaviedli pasy vakcín. Mnohí, ktorí ich nedodržali, v dôsledku toho prišli o prácu alebo boli pokutovaní. Mnohí, ktorých sa mandáty COVID dotkli, sa bránia. 

Ak väčšina provinčných vlád nepriznala žiadnu zodpovednosť za nesprávne zvládnutie krízy COVID, niektoré vlády, ako napríklad Alberta’s, zašli tak ďaleko, že vyhodili zdravotníckych úradníkov, ktorí boli v tom čase zodpovední.  

Minulý mesiac LifeSiteNews informoval o tom, ako sa vláda Alberty’zjednotenej konzervatívnej strany (UCP) pod vedením premiérky Danielle Smithovej snaží prijať nový zákon, ktorý by politici zodpovední v čase zdravotnej krízy tým, že by namiesto nevolených zdravotníkov rozhodovali o zdravotných záležitostiach výlučne oni. 

Koncom júla sudkyňa Barbara Romaineová zo súdu Alberta’Court of Kings Bench rozhodla, že politici porušili zákon o&nbspzdravotníctve provincie tým, že prijímali rozhodnutia týkajúce sa mandátov COVID bez oprávnenia. 

Smith po tom, ako sa stal premiérom vyhodila hlavnú lekárku provincie, Deenu Hinshawovú, a celú správnu radu Alberta Health Services (AHS), ktorí dohliadali na mandáty COVID. 

Viac ako 700 Kanaďanov bez vakcín negatívne postihnutých federálnym diktátom COVID na očkovanie sa spojilo, aby podalo mnohomiliónovú hromadnú žalobu proti federálnej vláde premiéra Justina Trudeaua. 

V októbri 2021 premiér Justin Trudeau oznámil bezprecedentnú povinnosť očkovania COVID-19 pre všetkých federálnych zamestnancov a zamestnancov v sektore dopravy a uviedol, že neočkovaní už nebudú môcť cestovať letecky, loďou ani vlakom, a to tak v domácom, ako aj medzinárodnom meradle. 

Táto politika viedla k tomu, že tisíce ľudí prišli o prácu alebo boli pre jej nedodržanie poslaní na dovolenku. 

Trudeau “pozastavil” mandát cestovnej vakcíny COVID 20. júna 2022. V októbri minulého roka kanadská federálna vláda ukončila všetky zostávajúce mandáty COVID v Kanade týkajúce sa cestovania, vrátane maskovania v lietadlách a vlakoch, testovania COVID a umožnenia, aby Kanaďania bez vakcíny už nepodliehali povinnej karanténe.