military-810x500.jpg

Viac ako 200 príslušníkov armády USA žiada spravodlivosť v súvislosti s mandátmi COVID

15
Kultúra života

Viac ako 200 príslušníkov aktívnej služby, veteránov a ďalších osôb 1. januára zverejnilo otvorený list, v ktorom požadujú zodpovednosť od amerických vojenských predstaviteľov, ktorí uložili príslušníkom ozbrojených síl mandát na vykonávanie úderov COVID-19. V liste vyzývajú ministerstvo obrany, aby si pri implementácii požiadaviek neplnilo morálne záväzky, na ktorých bolo založené”.

1. januára sa súčasní a bývalí vojaci a vojačky zastupujúci všetky zložky armády Spojených štátov podpísali pod otvorený list, v ktorom sľúbili, že budú hľadať zodpovednosť pre vojenských predstaviteľov, ktorí podľa nich porušili zákon pri presadzovaní pravidiel COVID-19 jab.

“Pri vykonávaní mandátu na očkovanie vakcínou COVID-19 vojenskí velitelia porušili zákon, pošliapali ústavné práva, odmietli informovaný súhlas, povolili nedobrovoľné lekárske experimenty a potlačili slobodné vyznávanie náboženstva,” uviedli signatári listu, medzi ktorými sú aj vysokopostavení príslušníci armády.

Dodali, že príslušníci ozbrojených síl a ich rodiny boli “týmto konaním výrazne poškodení,” a že naďalej trpia “finančne, emocionálne a fyzicky.”

“V zjavnej snahe vyhnúť sa zodpovednosti vojenskí predstavitelia naďalej ignorujú naše oznámenia týkajúce sa týchto zranení a zákonov, ktoré boli porušené,” uviedli príslušníci armády.

V liste menovite označili množstvo predstaviteľov – vrátane generála Marka Milleyho – a tvrdili, že “umožnili nezákonnosti a nedobrovoľné experimenty na príslušníkoch služby.”

“Zradili dôveru príslušníkov služby a amerického ľudu,” tvrdia pisatelia. “Ich konanie spôsobilo nenapraviteľné škody ozbrojeným silám a inštitúciám, za ktoré sme bojovali a krvácali.”

ČÍTAJTE: Ex-dôstojník špeciálnych síl hovorí o nátlakovej kampani americkej armády’na ‘donútenie’ očkovanie proti COVID

Príslušníci armády tvrdia, že “vyčerpali všetky interné snahy o nápravu nedávnej trestnej činnosti v rámci ozbrojených síl” a teraz sa snažia “dosiahnuť nápravu prostredníctvom vyvodenia zodpovednosti.”

Vojenský veliteľ amerického námorníctva Rob Green v e-maile pre LifeSiteNews uviedol, že “signatári tohto listu sa postavili, aby povedali ‘už viac nie’ vodcom, ktorí úmyselne spôsobujú škodu tým, ktorých vedú.”

“Aj keď budeme prví, ktorí podporia lídrov, ktorí plne uznajú spôsobené škody a pokúsia sa o nápravu všetkých, ktorých sa to dotklo, nedostali sme žiadne dôkazy o tom, že sa takéto kroky plánujú,” uviedol Green. “Ak nedôjde k takýmto radikálnym zmenám, zaväzujeme sa vyvodiť zodpovednosť potrebnú na znovuzískanie dôvery amerického ľudu, nech to trvá akokoľvek dlho.”

Otvorený list prichádza po tom, ako armáda v februári zrušila “všetky politiky spojené s mandátom na očkovanie COVID-19 ministerstva obrany” po zrušení mandátu na vojenské očkovanie v decembri 2022. Tento zvrat vyvolali republikánski kongresmani, ktorí doplnili do ročného rozpočtu na obranu ustanovenie požadujúce zrušenie pravidla o očkovaní.

Diskusiu v januári týkajúcu sa toho, či armáda poskytne prepusteným vojakom náhradu mzdy, ukončil Pentagón vyhlásil, že tak neurobí.

Mandát sa však’neskončil skôr, ako boli tisíce príslušníkov služby vyradené z armády pre odmietnutie očkovania. Je’pravdepodobné, že mnohí z tých, ktorí očkovanie odmietli, sa už nevrátia.

Vojenský spravodajský portál Task &; Purpose citoval októbrovú správu CNN, ktorá uviedla, že len 43 z viac ako 8 000 príslušníkov služieb zo všetkých druhov vojsk, ktorí boli nedobrovoľne prepustení kvôli odmietnutiu džobu, prejavilo záujem o opätovný vstup do ozbrojených síl. Okrem toho, uviedol portál, sa do septembra vrátilo len 19 vojakov, ktorí boli vyradení pre nepodrobenie sa očkovaniu. 

Nedostatočný záujem o opätovný vstup do služby by mohol byť problémom pre armádu – a armádu ako takú – keďže U.ozbrojené sily USA trpia pretrvávajúcou neschopnosťou dosiahnuť náborové ciele.

Podpísaní, ktorí komunikovali s LifeSiteNews prostredníctvom e-mailu, vyjadrili obavy z dopadu straty veľkého počtu veriacich ľudí a iných osôb so svedomím na armádu’.

“Jedným z hlavných dopadov je vysoká koncentrácia "áno" mužov/žien na veliteľských/vedúcich pozíciách, ktorí sú ochotní urobiť čokoľvek, aby sa zapáčili svojim šéfom a svojej ‘kariére,’ pričom vedome ignorujú to, čo je zákonné, legálne, morálne a etické,” povedal bývalý armádny dôstojník pre verejné zdravie Mark Bashaw. Bashaw pre LifeSite uviedol, že bol postavený pred vojenský súd a okrem iných foriem trestu mu bolo zrušené povýšenie na kapitána za to, že sa vzoprel mandátu.

Plukovníčka Carolyn Rocco, vyšetrovateľka v aktívnej službe americkej armády. Air Force, zdieľala podobné obavy o “nebezpečenstve, že budeme mať sily plné ‘áno mužov’”, ktorí “vždy súhlasia so svojím nadriadeným alebo veliteľom a nikdy neposkytnú spätnú väzbu alebo kritiku, ak nesúhlasia s daným usmernením.”

“Veriaci a svedomití príslušníci služby, ktorí videli právne, lekárske, morálne, náboženské a etické problémy spojené s vax mandátom, boli tí, ktorí sa ozvali,” povedal Rocco. “Ich vylúčením zo služby zostane obyvateľstvo, ktoré bude pravdepodobne aj naďalej ‘vychádzať v ústrety, aby vychádzalo v ústrety,’ a to môže mať za následok oslabenie národnej obrany, čo má priamy vplyv na všetkých, nielen na tých, ktorí sú spojení s armádou.”

PODROBNOSTI: Vojaci vyradení pre odmietnutie COVID úderu dostanú list o tom, ako opraviť záznamy o prepustení, aby sa mohli vrátiť do americkej armády

Medzičasom by následky mandátov mohli ďaleko presiahnuť problémy s náborom, varujú signatári.

Signatári uviedli, že “v najbližších rokoch” uvidíme “tisíce ľudí v našej sieti”, ktorí sa rozhodnú “kandidovať do Kongresu a usilovať sa o vymenovanie do výkonných funkcií, zatiaľ čo tí z nás, ktorí stále slúžia v aktívnej službe, budú naďalej uprednostňovať plnenie prísahy pred snahou o hodnosť alebo pozíciu.”

Tí, ktorí majú na to právomoc, uviedli signatári, budú aktívne hľadať spravodlivosť pre vodcov, ktorí porušili zákon pri vykonávaní mandátov džbánu, a to prostredníctvom vojenských trestov alebo legislatívnych uznesení.

Na záver príslušníci armády prisľúbili, že “budú bojovať za presadzovanie tohto zákona a skoncujú s dvojstupňovým systémom spravodlivosti.”

“Nech budúce generácie vidia naše úsilie a s Božou pomocou nech sú aj ony príjemcami veľkého daru slobody, ktorý sme mali tú česť chrániť,”píše sa v liste.

“Tento list, hoci je zameraný na ministerstvo obrany, je odkazom pre každého Američana,”povedal Rocco pre LifeSite prostredníctvom e-mailu. “Vidíme vás. Počujeme vás. Nie je možné vrátiť sa k tomu, ako to bolo predtým. Teraz je čas konať, ak [máme] nejakú túžbu zachrániť túto krajinu.”