Elon-Musk-1-810x500.jpg

Elon Musk v reakcii na video Jane Goodallovej o kontrole populácie hovorí, že "nenarodení nemajú hlas

55
Kultúra života

Elon Musk povedal, že “nenarodené deti nemajú hlas” v reakcii na video od prispievateľky Svetového ekonomického fóra (WEF) a obhajkyne kontroly populácie Jane Goodallovej. 

“Veľmi sa mýli,” napísal Musk na X, predtým Twitter. “Argumentovať v prospech [znižovania] ľudstva je argumentovať za genocídu. Nenarodení nemajú hlas.” 

Komentáre Muska’prišli v reakcii na videoklip zo staršieho rozhovoru, ktorý zverejnila spoločnosť “Wide Awake Media,” v ktorom Goodallová obhajuje redukciu ľudskej populácie.

“Keby som mohla zmeniť pár vecí, keby som mala tú zázračnú moc, chcela by som bez toho, aby som spôsobila bolesť alebo utrpenie, znížiť počet ľudí na planéte, pretože je nás’príliš veľa,” uviedla Goodallová. “Je to planéta s obmedzenými zdrojmi a my ich spotrebúvame.”  

Goodallová dodala, že by chcela zmeniť “neudržateľný životný štýl všetkých ostatných.” 

“Sme’len chamtiví!” uzavrela. 

Na zasadnutí WEF 2020 vo švajčiarskom Davose Goodallová vyhlásila, že väčšina environmentálnych problémov by neexistovala “keby existovala taká veľkosť populácie ako pred 500 rokmi.” 

Muskova výčitka Goodallovej propopulačných vyhlásení môže prameniť predovšetkým z miliardárovej obavy z&nbspklesajúcej pôrodnosti na celom svete, ktorú v&nbspminulosti vyjadril už viackrát. 

V nedávnom rozhovore s Joeom Roganom Musk odsúdil krajne ľavicové environmentálne hnutie, ktoré sa snaží drasticky znížiť počet ľudí na planéte, ako “kult smrti”, ktorý má “rozkladný vplyv na civilizáciu.”  

Musk tiež správne diagnostikoval interrupcie ako jeden z kritických problémov, ktoré vedú k poklesu pôrodnosti, bez toho, aby výslovne odsúdil zabíjanie nenarodených detí.  

V reakcii na radikálny potratový dodatok prijatý v novembri v štáte Ohio’Musk písalna X, že “ženy na Západe boli naučené, že náhodné tehotenstvo je to najhoršie, čo sa im môže stať.” 

“Preto sa dôrazne stavajú proti zákazu interrupcií ako proti existenčnej hrozbe,” pokračoval. “Mnohí muži sa tiež obávajú, že sa nebudú môcť ‘zabávať’, ak budú potraty zakázané.” 

Muskove’nedávne vyhlásenia zrejme naznačujú, že je vo všeobecnosti proti potratom; Tesla, jedna z jeho spoločností, však údajne má potratový fond na pomoc zamestnancom pri zabíjaní predčasne narodených detí.  

RELATED

Elon Musk blasts ‘death cult’ krajne ľavicových ‘vymieračov’, ktorí považujú ‘ľudstvo za mor’  

Elon Musk vyzýva radikálnych environmentalistov, ktorí si myslia, že ‘Zemi by bolo lepšie bez ľudí’