Pope-John-II-controversial-prophecy-revealed-1.jpg

Vatican Insider údajne odhalil kontroverzné proroctvo pápeža Jána Pavla II.

4,058
Milko Kostovič
AltKAT

Vatikánsky dôverník odhalil počas prednášky na počesť pamiatky pápeža Jána Pavla II. víziu Európy, ktorá bola zjavená pápežovi. Monsignor Mauro Longhi, ktorý často sprevádzal pápeža Jána Pavla II. na peších túrach keď bol študentom, tvrdí, že pápež mu odhalil toto proroctvo začiatkom 90. rokov počas jednom z takýchto výletov v severnom Taliansku.

16. októbra 1978 bol kardinál Karol Wojtyla zvolený za pápeža. Poľský rodák bol prvým netalianskym pápežom za takmer 500 rokov. Medzinárodne milovaný líder Rímskokatolíckej cirkvi, ktorý trpel Parkinsonovou chorobou, zomrel 2. apríla 2005 a v apríli 2014 bol kanonizovaný ako svätý.

V prednáške, ktorá je v súčasnosti zverejnená na YouTube a je v taliančine, prišiel monsignor Longhi na verejnosť s touto kontroverznou víziou, ktorú mu predstavil pápež Ján Pavol II., ako informuje Vatican Insider. Táto vízia bude podľa pápeža oveľa závažnejšia v porovnaní s tým, čím si Európa prešla počas komunizmu alebo nacizmu. 

"Pripomeňte to tým, ktorých stretnete v Cirkvi tretieho milénia. Vidím Cirkev zasiahnutú smrteľnou ranou. Hlbšia a bolestivejšia než tie z tohto milénia...Nazýva sa islamizmus. Napadnú Európu. Videl som hordy prichádzať zo Západu na Východ (nie je to preklep, takto je to v originále - editor)... Napadnú Európu, Európa bude pivnicou, starými relikviami, polotieňom, pavučinou. Rodinné spomienky. Vy, Cirkev tretieho milénia, musíte potlačiť inváziu. Ale nie so zbraňami, zbrane nebudú stačiť, s vašou vierou ktorú žijete v integrite."

Pope John Paul II allegedly revealed controversial vision about Europe's future to confidant

[Fotka z AP Images]

Vatican Insider ale tiež poznamenal, že "svätý Ján Pavol II. bol jedným z veľkých architektov dialógu s islamom."

Portál Gateway Pundit informuje, že pre monsignora bolo prekvapením, že sa jeho poznámky tak rýchlo dostali na internet

"Turínsky časopis, snažiaci sa poukázať na záväzok Jána Pavla II. k medzináboženskému dialógu a budovaniu mostov s moslimským svetom, informuje, že Monsignor Longhi si nebol vedomý, že je nahrávaný a je smutný z následných kontroverzií." 

Pápež Ján II. údajne v noci často zažíval vízie všetkých druhov. 

Desaťročný člen vatikánskej Kongregácie pre klérus, Monsignor Longhi, tiež tvrdí, že pápež karhal amerického prezidenta George W. Busha po nasadení vojenských síl do Afganistanu niekedy po 11. septembri. "Pri nohách tejto modly, ktorú nazývate bezpečnosťou, chcete obetovať všetku ľudskú dôstojnosť," povedal pápež Bushovi počas stretnutia. 

V septembri roku 2015 otvorila nemecká kancelárka Angela Merkelová, de facto prezidentka Európskej únie, hranice kontinentu pre 1+ mil. imigrantov/utečencov z (nielen) Blízkeho východu, čo viedlo k sociálnej nestabilite a napätiu. Merkelová bola opätovne zvolená 24. septembra ako najvyšší vládny nemecký predstaviteľ, ale jej strana, Kresťanskí demokrati, zaznamenala najnižší podiel hlasov od roku 1949, čím sa jej nepodarilo získať väčšinu v nemeckom parlamente. Doteraz nebola schopná vytvoriť vládnu koalíciu s niekoľkými menšími stranami. Medzitým sa populistickej, anti-imigračnej strane Alternatíva pre Nemecko podarilo prvýkrát získať kreslá v parlamente a momentálne je dôležitým hráčom v politickej štruktúre krajiny.

Podľa politického analytika Michaela Baronea Merkelová urobila tri kľúčové chyby: Zavedenie eura v celej Európe, dovoz uhlia pre energetiku (s tým spojeným zvýšením emisií a sadzieb za elektrinu) po vypnutí jadrových elektrární následkom Fukušimy a masová imigrácia. 

"Európa sa sama otvorila moslimským imigrantom, nepodarilo sa ich asimilovať a trpí rastúcim islamským terorizmom...Proroctvá, že nám poskytnú kvalifikovanú pracovnú silu pre potreby Nemecka s nízkou pôrodnosťou sa ukázali byť ako smiešne. Vražda a sexuálne útoky, hoci boli zakryté vládou a tlačou, sa až hrozivo opakujú," uviedol Barone v New York Post.

Poznamenávajúc, že pápež František zrejme podporuje rozsiahlu imigráciu, portál Gateway Pundit dodáva: "Časom sa ukáže, ako Vatikán zareaguje na odhalenie monsignora Longhiho. Otázny je aj rozsah, a či vôbec, bude tento potenciálne výbušný obsah informovať súčasné cirkevné myslenie o masovej migrácii z islamského sveta do historicky kresťanských národov."