Paxton-810x500.jpg

Texas žaluje spoločnosť Pfizer za údajné klamstvo o účinnosti injekcie COVID a snahu cenzurovať kritikov injekcie

18
Neutral

Texaský republikánsky generálny prokurátor Ken Paxton vo štvrtok oznámil žalobu proti spoločnosti Pfizer za údajné zavádzanie o účinnosti injekcií COVID-19 a snahu potlačiť verejnú kritiku experimentálneho lieku. Spoločnosť Pfizer reagovala vyhlásením, že spoločnosť “nemá vyššiu prioritu ako bezpečnosť a účinnosť svojich liečebných postupov a vakcín” a domnieva sa, že Paxtonov“prípad nemá opodstatnenie.”

Paxton podal 54-stranovú sťažnosť na okresný súd v Lubbock County v Texase v snahe “vyvodiť zodpovednosť voči spoločnosti Pfizer za jej systém sériových zavádzaní a klamlivých obchodných praktík” v rozpore s texaským zákonom o klamlivých obchodných praktikách.

“Fakty sú jasné. Spoločnosť Pfizer nehovorila pravdu o svojich vakcínach COVID-19,” uviedol generálny prokurátor v tlačovej správe z 30. novembra, v ktorej oznámil žalobu.

“Vakcíny COVID-19 sú zázrakom, ktorý nebol,” uvádza sa v žalobe. “Spoločnosť Pfizer úmyselne skreslila účinnosť svojej vakcíny COVID-19 a cenzurovala osoby, ktoré hrozili šírením pravdy, aby uľahčila rýchle prijatie výrobku a rozšírila jeho obchodné možnosti.”

Podľa žaloby sa propagované 95% účinnosť očkovacej látky COVID spoločnosti Pfizer’u ľudí bez predchádzajúcej infekcie viedla Američanov k presvedčeniu, že očkovanie “ukončí pandémiu koronavírusov”, zatiaľ čo v skutočnosti sa tak nestalo. 

V skutočnosti, uvádza sa v žalobe, “v roku 2021, keď bola k dispozícii vakcína spoločnosti Pfizer’zomrelo viac Američanov ako v roku 2020, teda v prvom roku pandémie.” Podľa CDC bolo 384 536 ľudí umrelo s COVID-19 “uvedeným ako základná alebo prispievajúca príčina” v roku 2020, pred zavedením očkovacej látky, v porovnaní so 460 513 v roku 2021. 

“Produkt spoločnosti Pfizer’podporený nepravdivými informáciami”spoločnosť nesmierne obohatil,” uvádza sa v žalobe. Spoločnosť Pfizer údajne v roku 2021 dosiahla tržby vo výške 37,8 miliardy dolárov zo svojich častých mRNA injekcií.

“Ale zatiaľ čo sa klamlivé vyhlásenia spoločnosti Pfizer’hromadili, účinnosť jej vakcíny’prudko klesala,” uvádza sa v texaskej žalobe. 

Účinnosť všetkých očkovacích látok COVID schválených na používanie v USA, vrátane mRNA injekcie spoločnosti Pfizer’v priebehu roka 2021 výrazne klesla. Od februára do októbra sa uvádzaná účinnosť očkovacej látky spoločnosti Pfizer’znížila takmer na polovicu, poklesla z odhadovaných 86 % na iba 43 %, keďže sa zvýšili požiadavky na posilnenie očkovania.

Únik údajov z ministerstva obrany v októbri 2022 ukázal, že približne 60 % starších Američanov hospitalizovaných s koronavírusom bolo do augusta “plne očkovaných.” Vo Vermonte takmer tri štvrtiny ľudí, ktorí zomreli s COVID-19 v septembri 2022, boli očkovaní.

Žaloba ďalej tvrdí, že spoločnosť Pfizer sa uchýlila k pokusom o cenzúru, keď jej výrobok nesplnil očakávania účinnosti.

“Spoločnosť Pfizer označila za ‘zločincov’ tých, ktorí šírili fakty o vakcíne. Obvinila ich zo šírenia ‘dezinformácií;’”, uvádza sa v žalobe. V novembri 2021 generálny riaditeľ spoločnosti Pfizer Alberto Bourla argumentoval , že ľudia, ktorí ostatných odhovárajú od očkovania, sú “zločinci.”

ČÍTAJ: Generálny riaditeľ spoločnosti Pfizer: Ľudia šíriaci vax ‘dezinformácie’ sú ‘zločinci’ zodpovední za ‘milióny’ úmrtí

Žaloba tiež tvrdí, že Pfizer “nútil platformy sociálnych médií, aby umlčali prominentných šíriteľov pravdy.”

Podľa časti “Twitter Files” reportéra Alexa Berensona, člen predstavenstva spoločnosti Pfizer Dr. Scott Gottlieb, ktorý v minulosti viedol FDA, tlačil Twitter k cenzúre obsahu vyjadrujúceho skepsu voči záberom mRNA COVID.

V žalobe sa navyše citovala správička novinára Leeho Fanga, ktorá zistil, že biofarmaceutická lobistická skupina BIO “plne financovala špeciálnu kampaň na moderovanie obsahu, ktorú navrhol dodávateľ s názvom Public Good Projects,”ktorý spolupracoval s platformami sociálnych médií “na nastavení pravidiel moderovania obsahu okolo covid ‘dezinformácií.’”

Fang uviedol, že BIO vynaložila “1 275 000 USD na financovanie tohto úsilia, ktoré zahŕňalo nástroje pre verejnosť na označovanie obsahu na Twitteri, Instagrame a Facebooku na účely jeho moderovania.”Hoci kampaň väčšinou označovala skutočné nepresnosti, zahŕňala aj “žiadosti o označenie alebo stiahnutie obsahu kritizujúceho očkovacie pasy a vládne mandáty vyžadujúce očkovanie.”

PODROBNOSTI: WHO, EÚ oznámili partnerstvo vytvárajúce ‘globálny systém’ digitálnych očkovacích pasov

Vo štvrtok Paxton uviedol, že jeho úrad “presadzuje spravodlivosť pre obyvateľov Texasu, z ktorých mnohí boli tyranským mandátom na očkovanie donútení prijať chybný výrobok predávaný lžou.”

Argumentujúc, že Bidenova administratíva “zbraňovala pandémiu, aby verejnosti vnútila nezákonné nariadenia o verejnom zdraví a obohatila farmaceutické spoločnosti,” Paxton prisľúbil, že “využije všetky nástroje, ktoré mám, aby ochránil našich občanov, ktorí boli zavádzaní a poškodení konaním spoločnosti Pfizer’”

Vyjadrení pre The Hill spoločnosť Pfizer odpovedala slovami, že “je hlboko oddaná blahu pacientov, ktorým slúži, a nemá vyššiu prioritu ako bezpečnosť a účinnosť svojich liečebných postupov a vakcín.”

“Od jej prvého schválenia Úradom pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) v decembri 2020 bola vakcína COVID-19 spoločnosti Pfizer-BioNTech podaná viac ako 1.5 miliárd ľudí, preukázala priaznivý bezpečnostný profil vo všetkých vekových skupinách a pomohla ochrániť pred závažnými následkami COVID-19 vrátane hospitalizácie a úmrtia,”uviedla farmaceutická spoločnosť. “Vyhlásenia spoločnosti o jej vakcíne COVID-19 boli presné a vedecky podložené.”

“Spoločnosť je presvedčená, že prípad štátu”nemá opodstatnenie a na petíciu bude v primeranom čase reagovať na súde,” dodala spoločnosť Pfizer vo svojom vyhlásení.