Kevin_Rhoades_1-810x500.jpg

Biskup vyzýva na zrušenie novej politiky prijímania transrodových osôb na katolícku ženskú univerzitu

0
Kultúra smrti

Biskup Kevin Rhoades z diecézy Fort Wayne-South Bend v štáte Indiana odsúdil novú politiku prijímania transrodových osôb na Saint Mary’s College. Podľa novej politiky budú teraz biologickí muži, ktorí sa “identifikujú” ako ženy, od jesene 2024 prijímaní za študentov na čisto ženskej škole v South Bende.

Čítajte: Katolícka ženská’vysoká škola začne prijímať študentov mužského pohlavia, ktorí sa ‘identifikujú’ ako ženy, odvolávajúc sa na pápeža Františka

V liste zverejnenom 27. novembra biskup uviedol, že nová politika Saint Mary’sa odchyľuje od katolíckeho učenia o prirodzenosti ženy a ľudskej sexuality a je s ním v rozpore. Vyzval vysokú školu, aby odmietla klamstvá transgenderovej ideológie a opravila svoju politiku tak, aby si zachovala svoju katolícku identitu.

“Jednou zo štyroch základných charakteristík katolíckej vysokej školy alebo univerzity je ‘vernosť kresťanskému posolstvu, ako k nám prichádza prostredníctvom Cirkvi’ (Ex corde Ecclesiae 13),” napísal biskup. “Táto inštitucionálna vernosť zahŕňa ‘uznanie a dodržiavanie učiteľskej autority Cirkvi vo veciach viery a morálky’ (Ex corde Ecclesiae 27).  Touto novou prijímacou politikou sa Saint Mary’s odchyľuje od základného katolíckeho učenia o prirodzenosti ženy a ohrozuje tak svoju identitu katolíckej ženskej’vysokej školy.”

ČÍTAJTE: Prečo ‘zmena pohlavia’ je v rozpore s katolíckym morálnym učením

Podmienkou prijatia ideológie založenej na falošnom dualizme, ktorý “oddeľuje telo a dušu,” a ktorý oddeľuje “sexuálnu identitu” od reality človeka’biskup Rhoades napísal: “Nazývať sa ‘ženskou’vysokou školou’ a prijímať študentov mužského pohlavia, ktorí ‘trvalo žijú a identifikujú sa ako ženy’ naznačuje, že vysoká škola potvrdzuje ideológiu pohlavia, ktorá oddeľuje pohlavie od rodu a tvrdí, že sexuálna identita je založená na subjektívnej skúsenosti jednotlivca. Táto ideológia je v rozpore s katolíckym učením.”

Rhoades pokračoval: “Cirkev vždy odmietala dualistickú antropológiu, ktorá oddeľuje telo a dušu a ktorá sexuálnu identitu posúva do’individuálneho sebadeklarácie. Nová politika prijímania na Saint Mary’s College mylne naznačuje, že ‘žena’ je čisto sociálna kategória, ktorú môže obývať ktokoľvek bez ohľadu na pohlavie.”

RELATED: V tejto súvislosti sa biskup vyjadril k otázke: Biskup z Južnej Dakoty zakazuje ‘verejne’ transrodovým osobám pristúpiť k svätému prijímaniu

Biskup si tiež vzal na paškál prezidentku Vysokej školy svätej Márie’Katie Conboyovú za to, že prijala chybný postoj, že pohlavie je “pridelené” pri narodení. Rhoades poukázal na zrejmý biologický fakt, že pohlavie dieťaťa’sa “objavuje, nie prideľuje”, a to “dlho pred narodením.”

Takisto zdôraznil, že podľa katolíckeho učenia je pohlavná odlišnosť a vlastné pohlavie’určené samotným Bohom ako Stvoriteľom.

Biskup napísal: “V liste prezidenta sa tiež chybne hovorí o ‘pohlaví pridelenom pri narodení,’ bežnom výraze, ktorý vyjadruje filozofické chápanie, že pohlavie nie je vrodeným a rozpoznateľným aspektom našej vtelenej prirodzenosti, ale svojvoľnou kategóriou, ktorú možno zmeniť. Pohlavie človeka sa dá zvyčajne určiť dlho pred narodením. Pohlavie človeka sa zisťuje, nie priraďuje. Je to Boh, kto stvoril ľudské bytosti ako mužov alebo ženy. Ako učí Katechizmus Katolíckej cirkvi: ‘Stvorením ľudskej bytosti muža a ženy dáva Boh osobnú dôstojnosť rovnako jednému aj druhému. Každý z nich, muž a žena, by mal uznať a prijať svoju sexuálnu identitu’ (#2393).”

Biskup vyzval Svätú Máriu’aby sa držala katolíckeho učenia v tejto veci. “Aby bola verná svojej katolíckej identite a poslaniu, každá katolícka inštitúcia má povinnosť zachovávať pravdu evanjelia a s láskou sprevádzať všetkých, ktorí sa snažia prijať a žiť učenie Cirkvi’”, vyhlásil Rhoades. “To zahŕňa aj pravdu o ľudskej osobe stvorenej Bohom so sexuálnou identitou, vtelenou ako muž alebo žena, s jednotou tela a duše.”

PREHLIADKA:

Biskup na záver zdôraznil, že základným problémom nie je otázka pohostinnosti, ale prijatie alebo odmietnutie katolíckeho učenia. “Túžba Vysokej školy svätej Márie”prejaviť pohostinnosť ľuďom, ktorí sa identifikujú ako transrodoví, nie je problémom. Problémom je, že katolícka ženská”vysoká škola prijala definíciu ženy, ktorá nie je katolícka,” napísal.

Potom vyzval vedenie vysokej školy, aby zmenilo svoju politiku a uviedlo ju do súladu s katolíckym učením, pričom vyhlásil: “Naliehavo žiadam správnu radu Vysokej školy svätej Márie’s, aby opravila svoju politiku prijímania vo vernosti katolíckej identite a poslaniu, ktoré má chrániť, a aby odmietla ideológiu pohlavia, ktorá je v rozpore s autoritatívnym učením Katolíckej cirkvi o ľudskej osobe, pohlaví a rode.”

PODNETY: Mary’s vyjadrili ostrý nesúhlas s novou politikou, ktorá by nútila ženy zdieľať internáty, šatne a kúpeľne s biologickými mužmi, čo by vyvolávalo reálne nebezpečenstvo sexuálnych útokov a znásilnení."Transgenderové hnutie musí byť odsúdené za svoju krutosť voči ženám a dievčatám

Studenti Sv.

“Saint Mary’s College už nie je katolícka,” Claire Bettag, študentka Saint Mary’s junior, povedala pre Signal. “Už to nie je ženská’inštitúcia. Je to prinajlepšom podvodné skreslenie. Každý študent by mal mať nárok na vrátenie peňazí za podvodné zavádzanie. Advokát by mal podať hromadnú žalobu proti vysokej škole. Opustili svoju vieru a opustili aj ženy. Žiadna žena by nemala byť nútená zdieľať kúpeľňu alebo obytné priestory s mužom.”

RELATED

Láska si vyžaduje pravdu: Nová kniha skúma vedecké, náboženské problémy s rodovou ideológiou

Katolícka škola v Michigane napadla súdne rozhodnutie, ktoré im nariaďuje prispôsobiť sa transgenderizmu

Ex-Loudoun County superintendent odsúdený za prepustenie učiteľa, ktorý prehovoril o samostatných sexuálnych útokoch

Kresťanský učiteľ žaluje školský obvod v Ohiu kvôli nútenému používaniu transgenderových zámen