Hochul-810x500.jpg

Guvernérka štátu New York Hochulová oznámila plán na školenie žiakov o tom, akým mediálnym zdrojom majú veriť

20
Neutral

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre na internete

New Yorská demokratická guvernérka Kathy Hochulová minulý týždeň oznámila, že jej administratíva pripravuje “súbor nástrojov na zvyšovanie mediálnej gramotnosti”, ktorý má údajne pomôcť naučiť školákov rozlišovať medzi faktami a fikciou na internete, ale kritici sa obávajú, že bude ďalšou zámienkou na formovanie názorov vnímavých budúcich voličov.

Gubernátor tiež vyzval spoločnosti prevádzkujúce sociálne médiá, aby agresívnejšie monitorovali obsah z hľadiska potenciálnych “nenávistných prejavov” a podnecovania k násiliu, a oznámil poskytnutie ďalších 3 miliónov dolárov na rozšírenie školení Oddelenia pre prevenciu domáceho terorizmu DHSEM’o vyhodnocovaní a riadení hrozieb pre všetky štátne vysoké školy a univerzity.

“Stúpajúca vlna nenávisti ohrozuje všetkých obyvateľov New Yorku – a ako guvernérka som’odhodlaná riešiť túto krízu čelom k zemi,” povedala Hochulová. “Nasadzujeme zdroje na fyzickú bezpečnosť, rozširujeme naše tímy pre riadenie a hodnotenie hrozieb, vyzývame spoločnosti pôsobiace v oblasti sociálnych médií na prijatie ráznejších opatrení a povzbudzujeme rodiny a komunity, aby sa spojili v boji proti nenávisti. New York bol vždy majákom nádeje, tolerancie a inkluzívnosti a budeme definovaní tým, ako sa spojíme, aby sme odsúdili nenávisť vo všetkých formách.”

Amerika zaznamenala nárast antisemitských online rétoriky, aktivizmu na akademickej pôde a verejnej činnosti od útoku teroristickej skupiny Hamas’v Izraeli 7. októbra. V Hochulovom’New Yorku demonštranti nedávno narušili výročný Macy’s Thanksgiving Day Parade a poškodili stenu Newyorskej verejnej knižnice s venovaním židovskému darcovi a výtržníci na Hillcrest High School prinútili učiteľku, aby sa na niekoľko hodín zamkla vo svojom kabinete kvôli fotografii na sociálnych sieťach, na ktorej drží nápis “Stojím pri Izraeli”.

Ale hoci sa takéto nálady vyskytujú na okraji mnohých politických frakcií, niektorí z ich najznámejších praktizujúcich sa dajú nájsť v dobrom postavenív rámci Hochulovej’vlastnej Demokratickej strany, vrátane Rep. Rashida Tlaibová z Michiganu’spoužíva “od rieky k moru” spev, ktorý sa často používa na označenie čistky Židov z Blízkeho východu.

Začiatkom tohto mesiaca Hochulová oznámilaplánuje, že štát bude monitorovať aktivity na sociálnych sieťach údajne na rovnaký účel. Kritici už dlho tvrdia, že takéto zámienky sú len zámienkou na právne a/alebo kultúrne potláčanie pravdivých, nenávistných faktov, informácií a názorov, s ktorými nesúhlasia ľavicoví funkcionári.

Hochul’ovú New York charakterizuje výrazné nepriateľstvo voči občianskym slobodám, čo ešte viac podčiarkuje obavy. Jej administratíva ešte v marci 2023, dlho po tom, ako väčšina modrých štátov upustila od pandemických uzáver, bojovala o zachovaniekarpatských postupov štátu COVID’a v súčasnosti bojuje o oživenie tzv. zákona “o nenávistnom správaní” ktorý by prinútil spoločnosti prevádzkujúce sociálne médiá oznamovať širokú škálu nevhodného obsahu.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre online