Screenshot-2023-10-06-at-9.42.58-AM-810x500.png

Zvolenie socialistickej vlády NDP v Manitobe znamená pre provinciu katastrofu: tu je dôvod

44
Kultúra smrti

Voľby v provincii Manitoba sa konali 3. októbra a Nová demokratická strana Manitoby (NDP) pod vedením Waba Kinewa získala väčšinovú vládu, keď obsadila 34 kresiel z 57 (neoficiálne výsledky), a zosadila progresívnych konzervatívcov, ktorí vládli od roku 2016.

Obávame sa, aké škody môže táto krajne ľavicová socialistická vláda napáchať v otázkach týkajúcich sa života, rodiny, viery a slobody.

Ako študent histórie chápem, že všetky socialistické a marxistické vlády nakoniec zavádzajú politiku nepriateľskú voči kresťanstvu, morálnym základom židovsko-kresťanskej civilizácie a obmedzujú demokratické slobody.

Tieto obavy len umocňuje skutočnosť, že na stránke volebnej kampane NDP’sa nachádzal parafrázovaný citát z Karla Marxa na stránke Statement of Principles 

.

Nadpis: snímka obrazovky z webovej stránky NDP Manitoba

Marx, otec ateistického komunizmu, slávne napísal: “Každému podľa jeho schopností, každému podľa jeho potrieb.”

Je’znepokojujúce, že kanadská politická strana čerpá inšpiráciu z komunizmu, filozofie, ktorá priniesla zotročenie polovice Európy na 70 rokov pod sovietskou diktatúrou, vyvraždenie a genocídu 70 až 120 miliónov ľudí len v minulom storočí a brutálne represie aj dnes v krajinách ako Čína a Nikaragua. Ale to odbočujem. Dovoľte mi vrátiť sa k dôsledkom vlády NDP pre Manitobu a Kanadu.

Budú ‘nárazníkové zóny bez slobody prejavu’ už čoskoro?" 

Aj keď Wab Kinew počas týchto volieb nekandidoval, je celkom možné, že niekedy v priebehu nasledujúcich štyroch rokov budeme’svedkami zavedenia vládneho zákona, ktorý by zakazoval vyjadrovanie sa v prospech života na verejnom majetku vo vlastníctve daňových poplatníkov.

Toto je reálna obava, pretože poslankyňa za NDP Nahanni Fontaineová už v roku 2018 predložila návrh zákona súkromných poslancov, ktorého cieľom bolo vytvoriť “bublinové zóny” okolo potratových zariadení a nemocníc, kde by bol zakázaný pokojný pro-life prejav v okruhu až 150 metrov. Každý “akcia nesúhlasu týkajúca sa otázok súvisiacich s potratovými službami” by bola zakázaná. Vďaka odporu vládnucej strany PCs tento návrh zákona neprešiel.

Fontaineová sa však nevzdala.

V roku 2021 sa vrátila s ešte cenzúrnejšou verziou, Bill 207, Abortion Protest Buffer Zone Act. Opäť sa snažil kriminalizovať pro-life nápisy, literatúru a dokonca aj tichú modlitbu v okruhu až 150 metrov od potratových zariadení, nemocníc a lekární vydávajúcich potratové tabletky. Pridával však aj 50-metrové cenzúrne zóny okolo každej školy v provincii s cieľom zabrániť tomu, aby sa k študentom dostali pro-life informácie.

Teraz, keď má NDP väčšinu, môže prijať zákon o bublinovej zóne bez toho, aby potrebovala jediný hlas od PC caucus. To je desivé. Z tohto dôvodu CLC spustila novú petíciu, tu, v ktorej vyzýva zvoleného premiéra Waba Kinewa, aby odmietol Fontainovu’víziu totalitnej cenzúry.

Môže byť zákon 34 o právach svedomia zrušený? 

Po legalizácii eutanázie Trudeauovými liberálmi v roku 2016 vláda PC Manitoba’na čele s vtedajším premiérom Brianom Pallisterom predstavila a prijala provinčný zákon Bill 34, ktorý chráni lekárov a iných zdravotníckych pracovníkov pred tým, aby boli nútení zúčastňovať sa na eutanázii alebo posielať pacientov na ňu.

Zákon 34 sa stal zlatým štandardom v oblasti legislatívy týkajúcej sa práva svedomia v Kanade a Manitoba je jedinou provinciou, ktorá má v súčasnosti takúto ochranu pre svojich zdravotníckych pracovníkov.

NDP oficiálne podporuje eutanáziu, takže či by táto nová vláda uvažovala o zrušení práv svedomia?"

Kinew v minulosti vyhlásil, že súhlasí s tým, aby ne nútili zdravotníckych pracovníkov porušovať svoje svedomie tým, že sa budú musieť priamo zúčastniť na akte eutanázie. Zároveň však uviedol, že lekári s výhradou svedomia by mali byť  napriek tomu nútení odporučiť pacienta k inému lekárovi, ktorý je ochotný vykonať eutanáziu.

Pri dostatočnom tlaku zo strany kanadskej’mocnej eutanazijnej lobby by mohol zvolený premiér Kinew pristúpiť buď k zrušeniu zákona 34 v celom rozsahu, alebo k zrušeniu ustanovenia chrániaceho zdravotníckych pracovníkov pred tým, aby boli nútení dať svojim pacientom “účinné odporúčanie”?

Nemôžeme to dopustiť.

Ak žijete v Manitobe, požiadajte svojho poslanca MLA, najmä ak je’členom NDP, aby sa v budúcnosti dôrazne postavil proti akejkoľvek snahe o oslabenie existujúcej legislatívy o právach svedomia.

Návrh zákona o právach rodičov sa stratil 

Počas volebnej kampane v roku 2023 sa odchádzajúca premiérka PC Heather Stefansonová zaviazala, že ak jej vláda PC vyhrá opätovné voľby, predloží legislatívu, ktorá bude vyžadovať, aby verejné školy:

1. informovali rodičov, ak chce dieťa používať transrodové “zámená” alebo mená opačného pohlavia.

2. Informovať rodičov vždy, keď má na škole ich dieťaťa prednášať nejaká osoba alebo skupina tretej strany (napríklad zdegenerovaná organizácia Plánované rodičovstvo).

Tieto zásady by boli veľkým krokom správnym smerom k obnoveniu rodičovských práv vo vzdelávaní a k ochrane detí pred tým, aby ich sexuálni aktivisti, ktorí majú už desaťročia prístup do škôl v Manitobe&nbsp,pripravovali na sexuálnu manipuláciu. Manitoba by bola po Novom Brunšviku a Saskatchewane treťou provinciou, ktorá by prijala takéto právne predpisy.

Ak NDP oficiálne podporuje agendu LGBT a teóriu rodovej identity, porážka PCs predstavuje definitívnu stratu pre rodičovské práva. Pokiaľ väčšina ostatných provincií nebude nasledovať príklad New Brunswicku a Saskatchewanu, nedokážem si predstaviť scenár, v ktorom by sa Wab Kinew o tom vôbec bavil.

Pro-life MLAs reduced in the legislature 

Pred 3. októbrom bolo v PC caucus 13 zvolených MLAs, ktorí mali zelenú CLC, z celkového počtu 35.

Žiaľ, s vlnou NDP, ktorá práve prebehla, sa tento počet na základe neoficiálnych výsledkov volieb znížil na 8.

Nová strana vedená pro-liferom robí pôsobivé predstavenie 

V jazdeckom obvode Turtle Mountain bol opätovne zvolený žlto osvetlený súčasný člen PC Doyle Piwniuk. Tento príbeh však mal povzbudivú vedľajšiu líniu.

Pro-lifer Kevin Friesen z novovzniknutej strany Keystone Party of Manitoba sa umiestnil na treťom mieste, neďaleko za druhým miestom kandidáta NDP a pred kandidátom Liberálnej strany. Friesen získal 17 percent hlasov.

Platforma Keystone Party zahŕňala politiku rodičovskej voľby v oblasti vzdelávania, ktorá by presunula financovanie škôl na systém kupónov, v ktorom by daňové doláre nasledovali žiaka do akéhokoľvek typu školy, ktorý si rodina vyberie – súkromnej, štátnej alebo domácej školy – namiesto toho, aby automaticky smerovali do upadajúceho systému štátnych škôl.

Ako je čoraz zrejmejšie, štátom riadené školy sa zmenili na ideologické indoktrinačné centrá. Systém kupónového typu, ktorý by zahŕňal súkromné školy a domáce vzdelávanie, by tento problém do veľkej miery vyriešil vytvorením konkurencie a prinútením škôl zamerať sa na akademickú excelentnosť…. alebo stratiť študentov v prospech svojich konkurentov.

Dúfame, že Keystone Party – a Kevin Friesen ako jej líder – sa stane väčším faktorom v nasledujúcich voľbách a v ponuke sociálne konzervatívnejšej politiky.

Prosíme vás, aby ste sa modlili za zvoleného premiéra Waba Kinewa, aby ho Duch Svätý viedol k tomu, aby vládol skôr v spravodlivosti než v temnote.

Pretlačené so súhlasom Kampane Life Coalition