feinstein_barrett-810x500.jpg

Vo veku 90 rokov zomrela senátorka Dianne Feinsteinová, zarytá obhajkyňa potratov a LGBT

37
Kultúra smrti

Americká senátorka Dianne Feinsteinová, ktorú si katolíci a pro-life konzervatívci pamätajú pre jej nehorázny výrok na adresu kandidátky na sudkyňu Najvyššieho súdu Amy Coney Barrettovej: “Dogma vo vás hlasno žije” s odkazom na katolícku vieru matky siedmich detí”zomrela vo veku 90 rokov.

Dlhoročná krajne ľavicová kalifornská demokratka zomrela v noci vo svojom dome vo Washingtone.

V hodinách po jej smrti demokrati a korporátne médiá vykreslili obraz Feinsteinovej ako “centristky” so “sklonom k bipartizmu”, ktorá “bola známa tým, že sa snažila nájsť spoločnú reč s republikánmi.”

“Je len málo žien, ktoré možno nazvať senátorkou, predsedníčkou, starostkou, manželkou, mamou a babičkou,” napísal v tlačovej správe James Sauls, šéf Feinsteinovej”štábu. “Senátorka Feinsteinová bola silou prírody, ktorá mala neuveriteľný vplyv na našu krajinu a svoj domovský štát.

“V San Franciscu preukázala obrovskú vyrovnanosť a odvahu po tragédii a stala sa silným hlasom amerických hodnôt. Keď sme spolu slúžili v Senáte viac ako 15 rokov, mal som možnosť vidieť v prvom rade, čo Dianne dokázala, ” prezident Joe Bien povedal vo svojom vyhlásení. “Dianne zanechala stopu vo všetkých oblastiach od národnej bezpečnosti cez životné prostredie až po ochranu občianskych slobôd. Zapísala sa do histórie mnohými spôsobmi a naša krajina bude z jej odkazu ťažiť celé generácie.”

“Bola inteligentná. Bola silná. Bola odvážna,”povedal líder senátnej väčšiny Chuck Schumer, keď vzdával Feinsteinovej hold z tribúny senátnej sály. “Bola súcitná, ale možno vlastnosť, ktorá vynikala najviac zo všetkých, bola jej úžasná integrita — jej integrita bola diamantová.”

Konzervatívci si však pamätajú političku establišmentu, ktorá bola často agresívnou silou krajnej ľavice na Kapitole.

V septembri 2020 Feinsteinová počas schvaľovacieho pojednávania zaútočila na katolícku kandidátku na sudkyňu Amy Coney Barrettovú pre jej vieru slovami: “Dogma vo vás hlasno žije.”

Radikálne pro-potratová senátorka’svojimi výrokmi vyvolala odpor, pretože zrejme porušila ústavu’zakazujúcu “náboženský test” pre verejných činiteľov. Početné mémy zosmiešňovali Feinsteinovú, že znie ako postava Yoda z Hviezdnych vojen.

“Keď si človek prečíta vaše prejavy, vyvodí záver, že dogma vo vás hlasno žije,” povedala Feinsteinová. “A to’je znepokojujúce, keď prídete k veľkým otázkam, za ktoré bojovalo veľké množstvo ľudí, celé roky v tejto krajine.”

“Feinsteinová”svojimi popoludňajšími komentármi odhalila, že protikatolícky fanatizmus je v USA stále živý, dokonca, a možno najmä, medzi tými ľavičiarmi, ktorí ako prví odsudzujú predsudky a diskrimináciu iných menšín,”National Review’napísala vtedy Alexandra Descantisová.

Profesor Katolíckej univerzity v Amerike Chad Pecknold zverejnil sériu tweetov, v ktorých Feinsteinovej’“mrazivý” “protikatolícky fanatizmus” iní sa pýtali, či by sa podobnej pozornosti dostalo aj moslimskej kandidátke.

O rok neskôr počas jej zpochybňovania kandidáta na sudcu Najvyššieho súdu Bretta Kavanaugha, bola Feinsteinová vyzvaná, že dramaticky nadhodnotila počet úmrtí matiek v dôsledku nelegálnych, predoktóbrových pôrodov.

“V 50. a 60. rokoch, teda v dvoch desaťročiach pred Roeovou, sa počet úmrtí v dôsledku nelegálnych potratov v tejto krajine pohyboval od 200 000 do 1,2 milióna,” tvrdila Feinsteinová. “To’je podľa Guttmacherovho inštitútu. Takže v tomto období zomrelo veľa žien.

Jeho tvrdenie však bolo bezostyšne, katastrofálne nepravdivé.

Feinsteinová sa odvolávala na analýzu z roku 2003 inštitútu Guttmacher (a pro-abortion group, ktorá začala ako súčasť Planned Parenthood), ktorá uviedla, že 200 000 - 1,2 milióna je rozsah samotných interrupcií, nie úmrtí súvisiacich s interrupciami, v príslušnom období. Správa v skutočnosti pripustila, že počet úmrtí matiek v dôsledku týchto potratov bol do roku 1950 oficiálne až 300 a do roku 1965 nižší ako 200, hoci naznačuje, že “skutočný počet bol pravdepodobne oveľa vyšší” v dôsledku nenahlásených alebo nesprávne nahlásených prípadov.

V roku 2021, po tom, ako si Najvyšší súd vypočul ústne argumenty vo veci Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization, ktoré sa nakoniec skončili rozhodnutím súdu’zrušiť rozsudok Roe v. Wade, Feinsteinová odkázala, že neverí, že plod môže byť považovaný za “ľudskú bytosť” vo veku 15 týždňov.

“Veľmi stabilne a vytrvalo som podporovala rozsudok Roe. Verím v právo ženy na’voľbu,” povedala Feinsteinová podľa reportu od Fox News’ Sama Dormana. “Verím, že ženy by mali mať možnosť kontrolovať svoje vlastné telo, a to’je moje presvedčenie.”

Feinsteinová je podľa poklony v časopise Politico aj spomínaná za “jej vodcovstvo pri pomoci zaviesť LGBTQ občanov do hlavného prúdu Ameriky’.”

“Od svojich začiatkov v San Franciscu až po kongresové debaty o manželstvách homosexuálov a účasti v armáde zohrala kľúčovú úlohu pri vycentrovaní práv LGBTQ ako národnej otázky a kľúčovej hodnoty pre demokratov,” podľa Politico.

“Od svojho pôsobenia v dozornej rade San Francisca spolu s Harveym Milkom až po boj za ochranu transrodových príslušníkov vojenských služieb bola Dianne Feinsteinová šampiónkou za rovnosť LGBTQ a sociálnu spravodlivosť,” napísala organizácia na ochranu občianskych práv homosexuálov Equality California v podpore kandidáta v roku 2018. “Senátorka Feinsteinová stála na strane našej komunity už v čase, keď to robilo len málo iných.”

V októbri 2021 Feinsteinová navrhla zákon, ktorý by neočkovaným Američanom zabránil odletieť domov na sviatky, pokiaľ by nepredložili doklad o negatívnom teste COVID alebo oficiálnu dokumentáciu preukazujúcu predchádzajúce vyliečenie z vírusu SARS CoV-2.

Návrh zákona navrhoval, aby cestujúci lietadlom museli predložiť doklad o tom, že boli “plne očkovaní” proti COVID-19, aby mohli nastúpiť na let v rámci Spojených štátov, a neočkovaní Američania musia alternatívne preukázať, že ich test bol negatívny najviac 72 hodín pred odletom alebo že sa z vírusu zotavili v posledných troch mesiacoch.

Medzi tými, o ktorých sa údajne uvažuje, aby obsadili jej miesto pred nasledujúcimi voľbami, sú traja kalifornskí demokrati, ktorí teraz pôsobia v Snemovni reprezentantov USA: Adam B. Schiff, ktorý dlhodobo tvrdí, že vyvrátená konšpiračná teória “Rusko sa spolčilo”, ktorú jeho strana spustila proti prezidentovi Donaldovi Trumpovi počas volieb v roku 2016; Barbara Leeová, obhajkyňa financovania elektívnych potratov priamo z peňazí daňových poplatníkov prostredníctvom federálnych programov zdravotnej starostlivosti a poistenia, a Katie Porterová, ktorá nedávno využila svoju platformu počas vypočúvania vo Výbore pre dohľad a reformy Snemovne reprezentantov na oslabila definíciu pedofila, keď uviedla, že ide’skôr o identitu než o opis ohavného stavu a trestného činu.

Feinsteinová začala svoju politickú kariéru v San Franciscu, kde bola v roku 1969 zvolená do mestskej’dozornej rady a v roku 1978 sa stala jej prvou predsedníčkou. Po tom, ako boli v tom istom roku na radnici zastrelení starosta San Francisca George Moscone a homosexuálny dozorca Harvey Milk, sa Feinsteinová stala prvou ženou na poste primátorky mesta.

V roku 1992 bola zvolená do Senátu USA.

Feinsteinová v roku 1955 ukončila štúdium na Stanfordskej univerzite, kde získala bakalársky titul v odbore história.

Feinsteinová bola trikrát vydatá, vlani zomrel jej posledný manžel Richard Blum, úspešný podnikateľ, vďaka ktorého bohatstvu sa stala jednou z najbohatších členov Senátu.

Zanechala po sebe jednu dcéru, vnučku a tri nevlastné deti.