romeike-810x500.jpg

Kongres zvažuje návrh zákona na ochranu nemeckej rodiny učiacej sa doma pred deportáciou

31
Kultúra života

Americkí zákonodarcovia zvažujú prijatie zákona, ktorý by zastavil deportáciu nemeckej kresťanskej rodiny, ktorá sa pred takmer 15 rokmi presťahovala do Tennessee, aby ochránila svoje deti pred indoktrináciou zo štátnych škôl.

Zákon by mohol ochrániť rodinu Romeikeových pred deportáciou z USA a pravdepodobne aj pred vážnymi trestnými postihmi na domácej pôde.

Ako LifeSiteNews už skôr informoval, deväťčlenná rodina sa v roku 2008 presťahovala z Nemecka do Ameriky, aby vychovávala svoje deti podľa vlastných predstáv - čo by podľa nich nebolo možné vzhľadom na prísne zákazy domáceho vzdelávania v Nemecku, ktoré zahŕňajú vážne trestné sankcie.

ČÍTAJTE: Nemeckú rodinu, ktorá 15 rokov žije v USA v domácom vzdelávaní, môže Bidenova administratíva deportovať

“Prišli sme sem v roku 2008, pretože nás prenasledovali vysokými pokutami a hrozili nám väzením a stratou starostlivosti o naše deti,” otec rodiny Uwe Romeike, povedal v nedávnom rozhovore. “Polícia odviedla naše deti do školy a bola to pre nás jednoducho neúnosná situácia, aby sme tam zostali.”

Aj keď im v Tennessee udelili azyl, rodina Romeikeovcov podstúpila náročný právny boj, aby mohla zostať v USA, vrátane boja proti snahám o deportáciu zo strany Obamovej administratívy.

Po tom, čo prehrali svoje odvolanie na Najvyššom súde USA v roku 2014, sa im konečne podarilo dosiahnuť zlom, keď sa v USA konalo odvolacie konanie.Ministerstvo vnútornej bezpečnosti USA odložilo konanie v ich prípade, čím im umožnilo zostať v Tennessee.

ČÍTAŤ: Nemeckej rodine učiteľov doma odmietli udeliť azyl v USA. sa odvoláva na Najvyšší súd

Tento mesiac však po deviatich rokoch normálneho života v Amerike napriek statusu neobčana zažili Romeikovci nevítané prekvapenie, keď im údajne imigračný agent nariadil, aby si zaobstarali pasy a vrátili sa do Nemecka, kde im pravdepodobne hrozí trestnoprávny postih.

Nynie, americkí zákonodarcovia zasahujú, aby sa pokúsili zabrániť deportácii rodiny’

Podľa Združenia na právnu ochranu domáceho vzdelávania (HSLDA),ktoré spustilo petíciu na pomoc Romeikovým, aby zostali v USA. a má právnikov pracujúcich na zabránení deportácie, uviedol, že zákonodarcovia v USA.Kongresu USA zvažujú návrh zákona, ktorý by “udelil Romeikovým trvalý štatút legálneho pobytu s možnou cestou k občianstvu USA.” 

Republikánska republikánka Diana Harshbargerová z Tennessee predstavila 12. septembra opatrenie s názvom HR 5423. 

Predloženú legislatívu v súčasnosti skúma justičný výbor Snemovne reprezentantov.

Legislatívna cesta však bude pre rodinu, ktorá dostala na získanie pasov a opustenie krajiny krátku štvortýždňovú lehotu, náročná.

“Aby zákon poskytol Romeikovým toľko očakávaný oddych, musí ho schváliť Snemovňa reprezentantov a Senát a potom podpísať prezident Biden,

“upozornil autor HSLDA Dave Dentel.

Ak existuje’precedens pre takéto opatrenie – Dentel poznamenal, že tri podobné návrhy zákonov boli prijaté Kongresom a schválené Bidenom minulý rok – výkonný riaditeľ akcie HSLDA Joel Grewe povedal, že rodina bude potrebovať veľkú podporu, aby sa jej podarilo zostať v krajine.

“Návrh zákona poslanca Harshbargera’ponúka šancu oddialiť nový príkaz na deportáciu, kým Kongres pracuje na poskytnutí tohto trvalého prostriedku nápravy,” povedal Dentel. “Ale na to, aby sa to podarilo, potrebujú Rómovia veľkú podporu.”

HsLDA vyzýva svojich priaznivcov, aby kontaktovali svojich zástupcov a vyzvali ich, aby návrh zákona podporili.

Čitatelia môžu tiež podpísať petíciu HSLDA.