Screenshot-2024-02-01-at-12.05.47-PM-810x500.png

Päť mužov ovládlo ženský univerzitný volejbalový zápas v Toronte

31
Kultúra smrti

Na volejbalovom turnaji žien v Ontáriu bolo na ihrisku päť mužov, pričom v jednom tíme boli traja a v druhom dvaja. 

Podľa nezávislých médií Rebel News 24. januára na súťaži v Toronte mohli v ženských volejbalových tímoch Seneca College Sting a Centennial College Colts hrať muži vydávajúci sa za ženy.   

“Občas sa na to nedalo pozerať,” spomína reportér Rebel News David Menzies. “Muži boli jednoznačne dominantnými hráčmi na ihrisku - najmä pokiaľ ide o bodovanie lopty.”  

Medzi oboma tímami bolo na ihrisku celkovo päť mužov, pričom traja hrali za Senecu a dvaja za Centennial. Povolenie vstupu mužov na ihrisko však malo za následok zranenia hráčok.  

“V poslednom čase došlo v Ontario Colleges Athletic Association (OCAA) k dvom vážnym zraneniam hlavy volejbalistiek, ktoré spôsobili transgenderoví muži [muži vydávajúci sa za ženy],” uviedol zdroj, ktorý si želal zostať v anonymite,&i>Rebel News.   

Prvé zranenie sa údajne stalo 12. novembra 2023, keď mužský hráč za Centennial College vystupujúci pod menom C. L. Viloria “zaútočil na loptu veľkou silou” a zasiahol hráčku do hlavy, čím jej spôsobil otras mozgu.  

Druhé nahlásené zranenie, ktoré spôsobil mužský hráč Franz Largadas, sa odohralo len minulý týždeň 22. januára 2024. Podobne ako pri prvom incidente Largadas “zaútočil na loptu veľkou silou,” čím spôsobil hráčke otras mozgu.  

“V oboch prípadoch museli byť hráči vystriedaní mimo ihriska,” tvrdil zdroj. “Hoci v tomto športe dochádza k zraneniam, samotná sila mužského”volejbalového útoku je oveľa silnejšia ako sila biologickej ženy”.” 

“V súčasnosti je v OCAA šesť transrodových mužov,” pokračoval zdroj. “Päť z nich neabsolvuje žiadnu hormonálnu liečbu na potvrdenie pohlavia alebo nemajú chirurgicky odstránené gonády. V OCAA neexistuje žiadna aktuálna politika, ktorá by bola verejne uvedená na ich webovej stránke o spôsobilosti transrodových žien.” 

Kým OCAA bráni mužov, ktorí chcú súťažiť so ženami, zamestnanci Centennial College sa zrejme snažili incident ututlať tým, že sa pokúšali prinútiť Menziesa odísť z hry.  

Podobne odmietli po zápase odpovedať na otázky Menziesa’, zatiaľ čo hráčky tiež mlčali, možno sa báli následkov, ak by sa proti situácii ozvali. 

Prekvapivo Seneca, ktorá mala troch mužských hráčov v porovnaní s dvoma hráčmi Centennial’, vyhrala tri zápasy k jednému. 

V poslednom čase muži čoraz častejšie vstupujú do ženských’športov, v ktorých dominujú nad svojimi konkurentkami a odnášajú si ceny, ktoré boli určené pre skutočné ženy.    

V novembri boxerka odstúpila zo zápasu o majstra Quebecu po tom, čo sa dozvedela, že jej súperom je muž, ktorý sa vydáva za ženu. 

Štúdie opakovane odhalili, že pohlavne zmätení muži majú v atletických súťažiach obrovskú výhodu oproti ženám. Nedávna štúdia publikovanáv časopise Sports Medicine zistila, že rok užívania transrodových hormonálnych liekov vedie k “veľmi miernym zmenám” v prirodzených silových výhodách mužov.  

V poslednom čase sa mnohí začali ozývať proti tomu, aby muži mohli dominovať v ženských športových súťažiach, zatiaľ čo niektoré organizácie rozhodli, že súťažiť môžu len biologické ženy.    

Jednou z výrazne vyhranených športovkýň je bývalá americká plavkyňa Riley Gainesová z University of Kentucky. V posledných rokoch absolvovala desiatky mediálnych vystúpení a upozornila na rozhodnutie NCAA’povoliť Williamovi “Lia”Thomasovi plávať proti ženám. Predvídateľne sa Thomas z jedného z najhoršie hodnotených plavcov v krajine stal nadpriemerným plavcom a dokonca vyhral národný šampionát na 500 yardov voľným spôsobom.  

V auguste Medzinárodná únia silového trojboja vyhlásila že kanadský mužský “transgender” silový trojbojár “Anne” Andres musí mať zakázané súťažiť so ženami po tom, čo prekonal ženský rekord v zdvíhaní.     

Tiež v auguste britské veslovanie oznámila že zakáže biologickým mužom, ktorí tvrdia, že sú ženy, súťažiť proti ženám a potenciálne im brať ocenenia.    

Koncom toho istého mesiaca Svetový vodný šport, medzinárodný riadiaci orgán pre vodné športy, oznámil že vytvoril “otvorenú kategóriu” pre plavcov, ktorí o sebe tvrdia, že sú “transrodoví” a nespĺňajú súčasné predpisy na súťaženie so ženami.    

Podobne aj World Track and Field zakázali ľuďom účasť v kategóriách, ktoré nezodpovedajú ich pohlaviu. Taktiež iné vytvorili špeciálne kategórie pre športovcov nezhodujúcich sa s pohlavím.   

V roku 2021 Svetové ragby, medzinárodný riadiaci orgán ragby, zakázal biologickým mužom účasť v ženských’súťažiach, pričom uviedol, “Transrodové ženy v súčasnosti nemôžu hrať ženské’rugby… kvôli výhodám v podobe veľkosti, sily a výkonu, ktoré im poskytuje testosterón počas puberty a dospievania, a z toho vyplývajúcim rizikám pre blaho hráčov.”