Windsor-protesters-810x500.png

Obvinenia voči protestujúcemu z Freedom Convoy boli stiahnuté po tom, čo daroval peniaze útulku pre mačky

25
Neutral

Obvinenia voči kanadskému vodičovi nákladného auta na dôchodku, ktorý bol zatknutý za údajné blokovanie premávky počas protestov Freedom Convoy 2022 v Ottawe, korunný sudca stiahol po tom, čo daroval peniaze útulku pre mačky.

Fond The Democracy Fund (TDF) minulý piatok prostredníctvom tlačovej správy oznámil, že obvinenia z ublíženia na zdraví a neuposlúchnutia súdneho príkazu proti Benjaminovi Locksteinovi “boli stiahnuté” v súdnej sieni vo Windsore v Ontáriu dňa 14. septembra po tom, čo “daroval 500 dolárov útulku pre mačky.”

Podľa TDF boli Locksteinove”obvinenia stiahnuté v rámci tzv. alternatívnych opatrení,” ktoré umožňujú “dospelej osobe, ktorá je obvinená zo spáchania trestného činu”, aby sa vyhla priznaniu viny alebo trvalému záznamu v registri trestov.

Locksteinov’právnik Alan Honner uviedol, že je presvedčený, že jeho klient by bol “oslobodený, ak by sa konal súdny proces.”

TDF uviedla, že Lockstein bol zatknutý “počas protestov, keď kráčal po trávnatom strede medzi severnou a južnou dopravou na Huron Church Road.”

“Koruna by musela bez akýchkoľvek pochybností preukázať, že Lockstein pred zatknutím bránil premávke, prerušoval ju alebo do nej zasahoval a že mal na to potrebný trestný úmysel.”

“Samotná účasť na proteste nie je trestným činom,” poznamenal Honner.

Honner pokračoval: “To’je dojem, ktorý môžu ľudia nadobudnúť, keď polícia zatýka demonštrantov na chodníku alebo na stredovej ceste.”

“To’je dôvod, prečo je’dôležité, aby sa občianskoprávne skupiny ako TDF angažovali,” dodal.

TDF uviedla, že bola pripravená obhajovať Locksteina v jeho trojdňovom súdnom procese na Ontárijskom súde, keď bola uzavretá dohoda o “alternatívnych opatreniach”.

Doteraz sa TDF podarilo dosiahnuť stiahnutie obvinení proti dvom ďalším jej klientom, keďže neexistovala “žiadna rozumná perspektíva odsúdenia.”

TDF v súčasnosti dohliada na súdne konanie na obranu vedúcej konvoja slobody Tamary Lich, o ktorom LifeSiteNews obšírne informuje. Tento súdny proces je teraz prerušený a potom bude pokračovať 11. októbra.

Začiatkom roka 2022 prišli v rámci Konvoja slobody do Ottawy tisíce Kanaďanov od pobrežia k pobrežiu, aby požadovali ukončenie mandátov COVID vo všetkých formách. Napriek pokojnému charakteru protestu prijala federálna vláda premiéra Justina Trudeaua’v polovici februára zákon o mimoriadnych udalostiach, čo viedlo k zatknutiu Licha’o dva dni neskôr, 17. februára.

Po vyčistení protestujúcich, ktoré sa uskutočnilo zmrazením bankových účtov zúčastnených osôb bez súdneho príkazu, ako aj fyzickým odstránením a zatknutím demonštrantov, Trudeau odvolal EA 23. februára.