20230923214903_IMG_1408-750x500-1-1-810x500.jpg

Katolíci protestujú proti masívnej rúhavej halloweenskej výzdobe, ktorá prilákala pozornosť celoštátnych médií

53
Kultúra života

Dňa 24. septembra 2023 sa v neskorých popoludňajších hodinách zišlo približne 20 katolíkov, aby sa modlili, protestovali a verejne sa polepšili za halloweenske rúhanie, ktoré sa dostalo na titulné stránky novín v blízkosti mesta Metairie v štáte Louisiana. Pokojný protest zorganizovala organizácia Tradícia, rodina, majetok (TFP)-Louisiana.

Nové správy opisujú verejné rúhanie týmito slovami:

Zhromaždení protestujúci sa modlili ruženec, spievali piesne a vykrikovali heslá ako “Rúhanie nie je sloboda prejavu!” alebo “Náprava! Pokánie! Reparation!” Zhromaždili sa okolo veľkého obrazu Medzinárodnej pútnickej Panny Márie Fatimskej, na ktorom je zobrazená plačúca Panna Mária.

“V roku 1972 v New Orleanse plakala slzy smútku nad hriechmi ľudstva. Považovali sme za vhodné pripomenúť, ako hlboko rúhanie uráža Boha a Pannu Máriu,” povedal dobrovoľník TFP Alvaro Zapata. 

Vyjadrili svoj názor

Tí, ktorí sedeli v autách a chodci na chodníku, čítali nápisy a dostávali letáky proti rúhaniu. Niektorí mávali a trúbili. Niekoľko susedov sledovalo podujatie zo svojich veránd.

Nápisy, ktoré vystihovali ducha zhromaždených, zneli: “Stojíme s Ježišom proti tomuto rúhaniu,” a “Kto ma vyzná pred ľuďmi, toho vyznám pred svojím Otcom… [v nebi].”Účastníci protestu ďakujú organizátorom protestu a hovoria: “Toto je už príliš ďaleko. To je nehorázne!” “Niečo bolo treba urobiť.” “Ďakujeme, že ste nás pozvali.”

Jeden 19-ročný muž chvíľu pozoroval scénu a spýtal sa: “Čo je to rúhanie?"

“Hriech, ktorý je útokom priamo proti Bohu,” znela odpoveď.

 “Aha, to’je to! To je zlé! Ďakujem, že to robíte!” 

Jedna staršia žena podporujúca rúhanie kričala: “Vy’všetci ste blázni! Y’all are crazy! Y’všetci sú strašní!” Potom sa láskavo prihovorila majiteľovi displeja a prejavila mu svoje sympatie. K zhromaždeniu nahnevane pristúpil moslimský muž a povedal: “Toto ma uráža. Uráža ma, že sa modlíte nahlas.” Účastník zhromaždenia odpovedal: “My nie sme problém. Problémom je to rúhanie!"”

Udalosť bola pokojná, hoci protest monitorovali tri policajné autá. Hoci hrozilo, že bude pršať, nespadla ani kvapka. Bolo však počuť hromobitie, keď všetci na konci zhromaždenia odchádzali.

Pretlačené so súhlasom Tradícia, rodina, majetokLouisiany.