DeSantis-810x500.jpg

Liberálni republikánski darcovia sú proti DeSantisovi kvôli jeho pro-life a pro-family záznamu

24
Kultúra smrti

Sociálni konzervatívci, ktorí majú obavy z guvernéra Rona DeSantisa, by si mali všimnúť dobré znamenie - sociálne liberálni republikáni z vidieckych klubov, ktorí si myslia, že najdôležitejšou politickou otázkou je zníženie hraničnej daňovej sadzby, sa majú pred prezidentským kandidátom na pozore.

Nedávny článok agentúry Reuters informoval o podobných fámach, o ktorých v júli informoval portál Politico.

“Hotelový podnikateľ Robert Bigelow, najväčší individuálny darca skupiny podporujúcej prezidentskú kandidatúru Rona DeSantisa’, v piatok agentúre Reuters povedal, že nedaruje viac peňazí, pokiaľ floridský guvernér nepriláka nových veľkých darcov a nezaujme umiernenejší prístup,” informoval portál v auguste.

“Na otázku, ktoré konkrétne politiky Bigelow nepodporuje, Bigelow uviedol len to, že DeSantis v apríli podpísal zákon schválený floridským zákonodarným zborom zakázal interrupcie po šiestich týždňoch, pričom tento krok prišiel po tom, ako Bigelow daroval 20 miliónov dolárov,” uviedla agentúra Reuters.

“Obmedzenia interrupcií rozladili ďalších darcov. Kovy magnát a republikánsky darca Andy Sabin napríklad sklamal DeSantisa a svoju podporu hodil za senátora Tima Scotta čiastočne kvôli otázke potratov,” uviedla televízna služba.

Toto potvrdzuje správy Politico, že sociálne liberálni republikánski megadonori uprednostnili Tima Scotta, pretože ho považujú za menej pravdepodobného presadzovať sociálne konzervatívnu politiku. PAC podporujúci Scotta dostal podľa Politico veľký dar aj od investora Jeffreyho Yassa, rovnako ako PAC podporujúci Chrisa Christieho.

“Miliardár a podnikateľ Ronald Lauder, dedič kozmetiky Estée Lauder, ktorý v roku 2020 podporoval Trumpa, nedávno priletel do Južnej Karolíny, aby sa stretol so Scottom, mladším senátorom za tento štát’a dlhodobým prezidentským kandidátom, podľa troch ľudí, ktorí sú si vedomí stretnutia koncom júna,” Politico informovalo v júli.

Megadonátor GOP Ken Griffin, ktorý nedávno daroval stovky miliónov dolárov liberálnej Harvardovej univerzite, tiež odvolal podporu DeSantisovi. Griffin’má v poslednom čase za sebou podporu starostu Richarda Irvina’s neúspešnej kampane na post guvernéra štátu Illinois.

Starosta je zástancom hnutia Black Lives Matter, je za LGBT a podporuje povinné očkovanie. Nomináciu GOP nezískal.

Griffin “je frustrovaný postojmi DeSantisa’ k medzinárodným vzťahom a vyučovaniu o pohlaví a sexualite, ako aj jeho pokračujúcim bojom so spoločnosťou Disney,” Politico informoval.

Griffin má stále rád DeSantisovu’ politiku, keď to pomáha jeho ziskom – v polovici júla jeho spoločnosť zatvorila na Floride nehnuteľnosť za 83 miliónov dolárov.

Takže pre mňa ako konzervatívca, ktorý je za život a manželstvo, sú to dobré signály, že DeSantis bude v týchto otázkach silný.

Už sa prejavil ako odporca potratov a bol ochotný prijať agendu LGBT a wokeizmus vo vzdelávaní. Ak je pravda, že človeka možno súdiť podľa jeho nepriateľov, som rád, že DeSantis’ sú za potraty, korporátni republikáni.