MicrosoftTeams-image-2-810x500.png

Nayib Bukele zo Salvádoru povedal Tuckerovi, že sa modlil k Bohu, aby porazil "satanistickú" MS-13

71
Kultúra života
  • Prezident Bukele pripisuje obrat v Salvádore modlitbe a duchovnej vojne.
  • Bukele úspešne bojoval proti gangom a znížil počet vrážd v krajine.
  • Bukele podporuje tradičné hodnoty, odmietol eutanáziu a gender ideológiu.
  • Bukele má silnú podporu a plánuje pokračovať vo svojom úsilí v politike.

Salvádorský prezident Nayib Bukele pripisuje obrovský obrat vo svojej šesťmiliónovej latinskoamerickej krajine modlitbe. 

V rozhovore s Tuckerom Carlsonom len niekoľko dní po tom, ako minulý týždeň zložil prísahu, 42-ročný Bukele povedal, že existuje “duchovná a fyzická vojna” a že “duchovnú vojnu sme vyhrali.” 

Bukele mal na mysli svoje dlhoročné úsilie o vykorenenie vražedného gangu MS-13, ktorý náhodne zabíjal ľudí. 

Čítajte: Salvadorský’pro-life prezident Nayib Bukele vyhral opätovné voľby s prehľadom

Bukeleho zahraničné médiá odsúdili ako “ohrozenie demokracie” po tom, čo po nástupe k moci v roku 2019 uväznil viac ako 72 000 členov gangov a obchodníkov s drogami. Ale údaje ukazujú, že počet vrážd na 100 000 obyvateľov v Salvádore sa v rokoch 2018 až 2023 znížil z 53 na menej ako 3, čím sa stal najbezpečnejšou krajinou v regióne. 

Bukele povedal Carlsonovi, že MS-13 je “satanistická” a že “začali robiť satanistické rituály” vraždením detí, takže on a jeho kabinet “sa modlili” o múdrosť, aby ich porazili. 

Bukele vyhral opätovné voľby v drvivej väčšine vo februári tohto roku, keď získal 85 % hlasov. Vo vyzývavom víťaznom prejave namierenom proti západným elitám, ktoré ho označili za porušovateľa ľudských práv, zvolal: “my, obyvatelia Salvádoru, rozhodneme, ako si chceme vládnuť.” 

Carlson nebol jediným prominentným americkým osobnosť, ktorá sa objavila na Bukeleho’inaugurácii, ktorú teroristi údajne plánovali narušiť. Zúčastnilo sa na nej aj niekoľko republikánov vrátane kongresmana GOP Matta Gaetza, republikánskeho senátora Mikea Leeho z Utahu a Donalda Trumpa ml. Vystúpil aj katolícky aktivista za ľudské práva Eduardo Verastegui.  

Bidenova administratíva vyslala ako svojho jediného emisára súčasného ministra vnútornej bezpečnosti Alejandra Mayorkasa. 

Carlson povedal Bukelemu, že ho prekvapilo, že vo svojom inauguračnom prejave povedal, že pri náprave ekonomiky požiada o pomoc Boha . 

“Povedali ste, ‘Prvým bodom môjho plánu je hľadať Božiu’múdrosť’,” poznamenal Carlson. “Áno … povedal som to,” odpovedal Bukele. “Prečo by to mal byť prvý bod ekonomického [plánu]?"” opýtal sa Carlson. “No, prečo by to’nemalo byť?"” odpovedal. 

Bukele od nástupu do funkcie prezidenta podporil niekoľko jedinečných politík. V septembri 2021 sa Bitcoin stal zákonným platidlom. Počas COVID jeho vláda distribuovala ivermektín a podporovala cvičenie a vitamíny. Taktiež odmietolpovoliť legalizáciu eutanázie a “manželstiev osôb rovnakého pohlavia.” 

Ve februári 2024 ministerstvo školstva El Salvadoru’oznámilo, že “gender ideológia” bude odstránená zo štátnych škôl. V júli 2023 Bukele premietalv prezidentskom divadle film proti obchodovaniu s deťmi Zvuk slobody . Potom pridal svoj podpis pod opatrenie proti obchodovaniu s ľuďmi. 

Bukele a Carlson diskutovali aj o nadchádzajúcich prezidentských voľbách v USA. Bukele predpovedal, že úsilie, ktoré sa vynakladá na zastavenie Donalda Trumpa, bude mať za následok len to, že získa “viac hlasov.” 

Bukeleho’strana Nové myšlienky má v súčasnosti v zákonodarnom zbore neuveriteľných 54 zo 60 kresiel. Jeho druhé funkčné obdobie ako predsedu trvá päť rokov.