de-rosa-810x500.jpg

Mužský "umelec" tancuje pre deti na Svetovom dni detí vo Vatikáne

226
Kultúra smrti
  • Katolíci boli zdesení, keď mužský umelec v dragu vystúpil na Svetovom dni detí.
  • Pápežský nuncius potvrdil, že umelcové vystúpenie podporuje ideológiu LGBT.
  • De Rosa obhajuje svoje vystúpenie a tvrdí, že priniesol radosť deťom.
  • Pápež František podporuje podujatia pre deti a chce, aby Svetový deň detí bol pravidelný.

Katolíci vyjadrili zdesenie po tom, čo počas prvého Svetového dňa detí, ktorý tento víkend pripadol na pápeža Františka, tancoval mužský umelec v prestrojení pre malé deti.

Dňa 25. mája vystúpil rodák zo Salerna Carmine De Rosa ako jeden z oficiálnych umelcov na úvodnom Svetovom dni detí. De Rosa ako umelec rýchlej zmeny alebo živá karikatúra vystupoval ako žena a mal na sebe viacero drag oblečkov. Používal aj sugestívne kartónové kostýmy.

Deti počas De Rosovho vystúpenia sedeli v kruhu okolo neho. Jeho vystúpenie sa konalo na Olympijskom štadióne v Ríme, kde sa neskôr počas dňa stretol pápež František s tisíckami malých detí z celého sveta.

V ružových šatách s hlbokým výstrihom sa De Rosa vyjadril, že je nadšený, že ho pozvali na Svetový deň detí.

@carminederosaofficial Oggi in scena allo stadio Olimpico di Roma per la giornata mondiale dei Bambini indetta da Papa Francesco 😍 Che grande emozione! ❤️ #worldchildrensday #25maggio #papafrancesco #carminederosatrasformista #quickchangechallenge #world #eventi #roma #stadioolimpicodiroma #boy ♬ Dreamers [Music from the FIFA World Cup Qatar 2022 Official Soundtrack] – Jung Kook & BTS

Vyzdvihol De Rosovo’vystúpenie, bývalý pápežský nuncius v USA arcibiskup Carlo Maria Viganópotvrdil, že De Rosa’s svojím zaradením do medzinárodného podujatia preukázal podporu Vatikánu ideológii LGBT. “Teraz je už jasné, že Bergoglio je jedným z hlavných aktivistov pekelnej agendy LGBTQ+,” napísal prelát.

Pokračujúc, Viganócitoval evanjelium, pričom si všimol Kristovo’varovanie pred vyvolávaním pohoršenia:

Niet ďalších slov, ktorými by sa dalo vyjadriť pohoršenie a znechutenie, pri spoluvinnom a zbabelom mlčaní episkopátu.

“Kto pohorší čo len jedného z týchto maličkých, ktorí veria vo mňa, pre toho by bolo lepšie, keby mu zavesili na krk mlynský kameň premenený na oslie koleso”a hodili ho do morských hlbín” (Mt 18, 6).

De Rosa odvtedy svoju reláciu obhajoval. Na sociálnej sieti TikTok napísal, že “priniesť úsmev deťom a nielen im bolo mojou úlohou a podarilo sa mi to.”

LifeSite kontaktoval tlačové oddelenie Svetového dňa detí’s otázkou o oficiálnom štatúte De Rosu’na podujatí, ale zatiaľ nedostal odpoveď.

ČÍTAJTE: Katolíci sa modlia ruženec na protest proti pro-LGBT omši na jezuitskej univerzite Saint Louis

Sám De Rosa však uviedol, že bol oficiálne pozvaný: “Chcel by som zdôrazniť, že pri čítaní komentárov som bol na túto udalosť ZAVOLANÝ PRE TYP PREDSTAVENIA, KTORÉ VYKONÁVAM NA PÓDIU, a pre profesionalitu…Ale ja jednoducho bránim SVOJE UMENIE.”

De Rosa pravidelne vystupuje pre taliansku televíziu RAI. Objavuje sa však aj na rôznych podujatiach vrátane osláv prvého svätého prijímania, kde sugestívne tancuje a predvádza svoju charakteristickú rýchlu zmenu oblečenia – takmer vždy má na sebe ženské kostýmy a červený rúž.

Na podujatí Svetový deň detí’sa v Ríme zišli malé deti z približne 100 krajín. Dvojdňové stretnutie s pápežom Františkom sa konalo v sobotu, keď sa František stretol s deťmi na Olympijskom štadióne, a potom v nedeľu, keď predsedal nedeľnej svätej omši Trojice na Námestí svätého Petra’

Vyhlásený Františkom počas modlitby Anjel Pána 8. decembra minulého roka, tento mimoriadny deň pokračuje v dominantnej, aktuálnej téme, ktorú si pontifik stanovil – a to viditeľne sa zapájať do podujatí, ktoré sa týkajú detí. Pred víkendovými podujatiami ’František absolvuje sériu neohlásených návštev farností v okolí Ríma, kde sa stretáva s miestnymi deťmi a vedie stretnutia v štýle katechézy.

Papežova pozornosť deťom na podujatiach – či už na týždenných audienciách, medzinárodných cestách alebo na Námestí sv. Petra’na námestí po svätej omši – nie je v žiadnom prípade neobvyklá, Františkov pontifikát v posledných siedmich mesiacoch zaznamenal osobitný dôraz na podujatia zamerané na deti.

Svetový deň detí’by sa mal teraz podľa vôle pápeža Františka stať pravidelnou udalosťou, pričom ďalšia príležitosť bude v septembri 2026. Má tvoriť fórum zodpovedajúce Svetovému dňu mládeže, ktorý sa koná každých niekoľko rokov pre osoby vo veku od 16 do 35 rokov.

PREČÍTAJTE SI: Rodičia blastujú kalifornskú školskú radu kvôli detskej’knihe propagujúcej cross-dressing