FLorida-priest-810x500.jpg

Floridský kňaz bránil eucharistiu pred svätokrádežou tým, že uhryzol nahnevanú lesbičku, ktorá rozdrvila posvätné hostie

172
Neutral
  • Kňaz bránil Eucharistiu pred ženou, ktorá ju zneuctila a pokúsila sa nedovolene prijať.
  • Kňaz konal primerane a bránil sviatosť, neodsudzoval ženu za jej životný štýl.
  • Eucharistia je skutočne Telo a Krv Krista prítomné pod podobou chleba a vína.
  • Diecéza podporuje konanie kňaza, ktorý sa snažil chrániť sviatosť pred zneuctením.

Katolícky kňaz môže byť zatknutý za to, že bránil Telo a Krv Ježiša Krista pred rozzúrenou lesbickou ženou, ktorá rozdrvila niekoľko hostií a pokúsila sa nedovolene podať si sväté prijímanie, čo ho prinútilo uhryznúť ju do ruky. 

Podľa všetkých indícií je otec Fidel Rodriguez zo St. Tomáša Akvinského v meste St. Cloud na Floride konal primerane, keď sa mu žena minulú nedeľu počas omše o 12.00 hod. pokúsila vziať to, čo neskôr polícii opísala ako “koláčik”. 

Žena, ktorej meno je Jetty Nique, zanechala na stránke Google jednohviezdičkové hodnotenie kostola. Vo svojej teraz už vymazanej recenzii vysvetľuje, že je “hrdá homosexuálka” a že sa na omši zúčastnila, pretože to bolo prvé sväté prijímanie jej “priateľky” netere. Vyjadrila hnev nad tým, že otec Rodriguez ju “nerešpektoval]” tým, že sa jej spočiatku pokúšal dať prijímanie na jazyk. 

@CatholicFitz

Otec Rodriguez povedal polícii, keď prišli po poludňajšej liturgii, že sa s Nique nikdy predtým nestretol a že jeho konanie nemá nič spoločné s jej lesbickým životným štýlom, o ktorom nič nevie. 

“Nikoho neodsudzujem,” povedal polícii. 

Kňaz prvýkrát prišiel do kontaktu s Nique počas liturgie o 10.00 hodine v Kostole svätého Tomáša Akvinského”. Videozáznam z farského’kanála YouTube ukazuje, že s ňou viedol 55-sekundový rozhovor, keď bolo zrejmé, že nie je’praktizujúcou katolíčkou, pretože neotvorila’ústa ani neodpovedala “Amen”, keď povedal: “Telo Kristovo”Otec Rodriguez sa jej spýtal, ale ona mu odmietla povedať, kedy naposledy prijala sväté prijímanie a išla na spoveď. Potom jej dal požehnanie. 

Otec Rodriguez spoznal Nique, keď sa znovu prihlásila na sväté prijímanie na omši o 12.00 h. Vtedy povedal, že ju neodsudzuje, ale potrebuje vedieť, či bola na spovedi. Nique mu povedala, že to “nie je jeho vec”, potom natiahla ruku a “rozdrvila” niekoľko konsekrovaných hostií, ktoré vysypala na zem. 

“Nechcel’mi dať koláčik. Neviem, či to bolo tým, ako som bola oblečená, alebo či sa mi to páči,” neskôr povedala polícii. 

“Pohrýzla som ju, to nepopieram. Bránim seba a sviatosť,” informoval kňaz orgány činné v trestnom konaní.  

Eucharistia je Telo a Krv Ježiša Krista skutočne prítomné pod posvätenými druhmi chleba a vína, ako učí Katolícka cirkev. “V najblahoslavenejšej sviatosti Eucharistie ‘je skutočne, reálne a podstatne obsiahnuté telo a krv spolu s dušou a božstvom nášho Pána Ježiša Krista, a teda celý Kristus,"” uvádza Katechizmus Katolíckej cirkvi s odvolaním sa na Tridentský koncil. Ježiš Kristus je plne prítomný v každej čiastočke Eucharistie.

Diecéza Orlando, ktorú vedie biskup John Noonan, vydala vyhlásenie, v ktorom podporuje konanie otca Rodrigueza’a.  

“Otec Rodriguez mal voľnú len jednu ruku a snažil sa ženu zadržať, keď odmietala pustiť hostie. Keď doňho žena strčila a reagovala na vnímaný akt agresie, otec Rodriguez ju uhryzol do ruky, aby pustila chytené hostie. Žena bola okamžite požiadaná, aby odišla.” 

“Hoci Orlandská diecéza neschvaľuje takéto fyzické potýčky, otec Rodriguez sa v dobrej viere jednoducho pokúšal zabrániť aktu znesvätenia svätého prijímania, ktoré je otec Rodriguez ako kňaz povinný chrániť,” dodala diecéza. 

“Nie je to niečo, čo môže človek svojvoľne požadovať, a určite to nie je obyčajný ‘koláčik’, ako to nazval sťažovateľ,” pokračovalo vyhlásenie. “Z celého videozáznamu a policajnej správy vyplýva, že žena iniciovala fyzický kontakt a správala sa nevhodne.” 

Nique nakoniec odišla na policajnú stanicu, kde jej ruku ošetrili hasiči. Do nemocnice nešla. Plánuje podať obvinenie na otca Rodrigueza, uviedla pobočka televízie NBC WESH-2. informuje. 

LifeSite dnes ráno zavolal do Kostola svätého Tomáša Akvinského, aby sa porozprával s kňazom. Otec Rodriguez, 66-ročný, slúži ako farský vikár v tomto kostole. Recepčná, ktorá odpovedala, inštruovala LifeSite, aby sa obrátila na komunikačné oddelenie diecézy Orlando’. LifeSite tak urobil, ale dostal hlasovú správu. 

Podľa lokálneho media, policajné oddelenie v St. Cloude odovzdalo prípad floridskej generálnej prokuratúre’na ďalšie vyšetrovanie.