Sunshine-Skyway-Bridge-810x500.jpg

DeSantis odpojil dúhové osvetlenie mosta na Floride v prospech červenej, bielej a modrej farby

13
Neutral
  • Florida odmietla osvetliť most dúhovými farbami počas mesiaca hrdosti LGBT.
  • Rozhodnutie prišlo od guvernéra Rona DeSantisa a má podporu miestnych úradníkov.
  • DeSantis aktívne bojuje proti ľavicovej indoktrinácii a woke kultúre vo Floride.
  • Existuje odpor voči dúhovým symbolom, súčasťou je obmedzenie LGBT tovaru v obchodoch.

Kým sa neprebudení Američania pripravujú na to, že vládne agentúry a korporácie nasýtia národnú krajinu dúhovými obrázkami pripomínajúcimi júnový mesiac hrdosti LGBT, Florida urobila ďalší krok proti signalizácii cnosti a oznámila, že štátny most Sunshine Skyway Bridge bude namiesto toho celé leto svietiť červeno, bielo a modro.

The Washington Examiner uviedol, že minister dopravy Floridy Jared Perdue oznámil, že most bude osvetlený vo farbách národnej zástavy od Memorial Day 7. mája do Labor Day 2. septembra v rámci “Freedom Summer, ” ukončenia tradície dúhového osvetlenia mosta na jeden týždeň v júni.

Predseda komisie okresu Manatee Mike Rahn, ktorý predsedá jednému z troch okresov, ktoré most spája, dodal, že rozhodnutie prišlo z úradu floridského republikánskeho guvernéra Rona DeSantisa. “Moja obava je, že ak to’urobíme (dúhové osvetlenie) pre jednu skupinu, musíme to urobiť pre všetky skupiny bez ohľadu na ich politický postoj,” povedal v reakcii na kritiku tohto kroku. “Osobne mám pocit, že most je spolitizovaný rôznymi organizáciami.”

Tento krok je posledným v DeSantisovej’ dlhej, aktívnej konzervatívnej histórii, vďaka ktorej sa Florida stala miestom, “kde ide woke umrieť,” ako povedal vo svojom druhom inauguračnom prejave. Táto bilancia zahŕňala vedúce úlohy proti ľavicovej indoktrinácii vo vzdelávaní, čínskemu vplyvu vlády v štátnych záležitostiach a prebudil ideológiu v korporátnom svete

Ve februári podporil legislatívu, ktorá stanovuje, že na vládnych budovách sa smie vyvesiť len americká vlajka a vlajka štátu Florida, čím sa ukončí zvyk nečestných miestnych úradníkov vztyčovať dúhové zástavy. Tento návrh zákona v marci zomrel vo výbore, ale v budúcnosti bude pravdepodobne oživený.

Ak ide o mesiac hrdosti, ešte sa len uvidí, akú podobu bude mať v roku 2024. LGBT aktivisti a ich podporovatelia vo vláde a médiách sú rovnako vytrvalí ako kedykoľvek predtým, ale minulý rok LifeSiteNews pozoroval pokles v počte mainstreamových korporácií, ktoré svoje logá a prezentácie na sociálnych sieťach premenili na dúhové motívy. Začiatkom tohto mesiaca veľký maloobchodný reťazec Target potvrdil, že na hnev LGBT aktivistov obmedzí množstvo LGBT tovaru na najprístupnejšie miesta, ako aj obmedzí ponuku v obchodoch na oblečenie pre dospelých namiesto detských’verzií.