MicrosoftTeams-image-23-810x500.jpg

Trudeauovo ministerstvo životného prostredia priznáva, že daň z uhlíka znížila emisie len o 1 %

9
Neutral
  • Uhlíková daň má minimálny vplyv na zníženie emisií skleníkových plynov.
  • Ministerstvo životného prostredia poskytlo nekonzistentné údaje o účinnosti uhlíkovej dane.
  • Uhlíková daň zvyšuje náklady pre kanadské domácnosti a má malý environmentálny účinok.
  • Trudeau trvá na zvyšovaní uhlíkovej dane napriek odporu politikov a občanov.

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu TÝŽDEŇ

Liberáli priznali, že uhlíková daň znížila emisie skleníkových plynov iba o 1 % po tvrdeniach, že nepopulárny príplatok znížil emisie o 33 %.   

Počas zasadnutia výboru pre životné prostredie Dolnej snemovne 21. mája minister životného prostredia Steven Guilbeault vypovedal, že uhlíková daň znížila emisie skleníkových plynov o 33 percent, než jeho rezort ustúpil a vysvetlil, že tento údaj je prognózou pre rok 2030 a že skutočný údaj sa pohybuje na úrovni iba 1 percenta. 

“Budem prvý, kto uzná, že je to zložité,” povedal Guilbeault podľa informácií, ktoré získal Blacklock’s Reporter 

“Ak chcete jednoduché odpovede, je mi ľúto. Pokiaľ ide o klimatické zmeny alebo modelovanie, neexistuje jednoduchá odpoveď,” povedal a dodal: “Stanovenie cien uhlíka funguje. Nikdy to nebolo jasnejšie.”  

“Samotné ceny uhlíka predstavujú približne tretinu očakávaného zníženia emisií v Kanade,” povedal Guilbeault a vysvetlil, že toto číslo vychádza z “komplexných štatistických výpočtov.”  

Konzervatívni poslanci parlamentu (MP) však upozornili, že čísla, ktoré poskytlo Guilbeaultovo’ministerstvo, nedávajú dohromady 33-percentné zníženie emisií, ako to charakterizovalo ministerstvo.  

“Koľko megaton emisií sa priamo znížilo vďaka vašej uhlíkovej dani od jej zavedenia?"” opýtal sa konzervatívny poslanec Dan Mazier.  

Podľa Guilbeaulta sa po zavedení uhlíkovej dane znížili emisie o päť megaton v roku 2018, štrnásť megaton v roku 2019, sedemnásť megaton v roku 2020, osemnásť megaton v roku 2021 a devätnásť megaton v roku 2022.  

Podľa národných inventarizačných správ však celkové množstvo ton emisií znížené uhlíkovou daňou predstavuje 73 miliónov ton, teda 2 % z celkového množstva 3 597 miliónov ton emisií za rovnaké päťročné obdobie. 

Podľa Blacklock’s, Guilbeault nevysvetlil, ako ministerstvo životného prostredia vypočítalo 33-percentný prínos.

Konzervatívny poslanec Michael Kram zatlačil na Guilbeaulta a povedal: “Chcem sa uistiť, že mám správnu matematiku.” 

“V roku 2022 boli emisie na úrovni 708 megaton a daň z uhlíka bola zodpovedná za zníženie o 19 megaton,” pokračoval. “Podľa mojej matematiky to vychádza na trojpercentné zníženie.” 

Námestník ministra životného prostredia Lawrence Hanson vysvetlil, že zníženie emisií o 33 percent je projekcia ministerstva do roku 2030, nie aktuálna štatistika.   

“Je to“rozdiel medzi tým, ako veľmi mohla cena uhlíka ovplyvniť emisie v jednom roku a ako veľmi v roku 2030,” povedal Hanson. “Takže keď ste nás počuli hovoriť o tom, že je zodpovedná za jednu tretinu zníženia, hovorili sme o čísle pre rok 2030.” 

Toto vysvetlenie zopakoval aj Derek Hermanutz, generálny riaditeľ riaditeľstva pre ekonomické analýzy ministerstva, ktorý povedal: “Keď hovoríme o jednej tretine, je to jedna tretina našich očakávaných znížení. To’sa dostáva do roku 2030.” 

“Áno, ale tri percentá celkových emisií sa znížili v dôsledku stanovenia cien uhlíka?"” Kram naliehal.   

“Nie, emisie sa znížili celkovo o tri percentá,” odpovedal asistent námestníka ministra John Moffet.  

“A teda len jedno percento z týchto troch percent je z uhlíkovej dane?"” spýtal sa Kram.  

“K dnešnému dňu,” odpovedal Moffet.  

Uhlíková daň premiéra Justina Trudeaua’formulovaná ako spôsob zníženia emisií oxidu uhličitého, stála kanadské domácnosti napriek zľavám stovky dolárov ročne. 

Očakáva sa, že zvýšené náklady budú len rásť. Nedávna správa odhalila že na dosiahnutie Trudeauových’čistých nulových cieľov do roku 2050 je potrebná daň z uhlíka vo výške viac ako 350 dolárov za tonu. 

V súčasnosti Kanaďania žijúci v provinciách, na ktoré sa vzťahuje federálny systém stanovovania cien uhlíka platia 80 dolárov za tonu, ale Trudeauova vláda má za cieľ do roku 2030 dosiahnuť 170 dolárov za tonu. 

1. apríla Trudeau zvýšil uhlíkovú daň o 23 percent napriek tomu, že sedem z desiatich provinčných premiérov a 70 percent Kanaďanov prosia ho, aby svoj plán zastavil. 

Vzdor apelom politikov aj Kanaďanov je Trudeau naďalej odhodlaný zvýšiť uhlíkovú daň bez ohľadu na jej vplyv na život občanov’. 

Súčasné ciele Trudeauovej vlády v oblasti životného prostredia – ktoré sú v súlade s cieľmi Organizácie Spojených národov’ 2030 Agenda for Sustainable Development – zahŕňajú postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach. 

Zníženie a prípadné odstránenie takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu má aj tlačil Svetové ekonomické fórum, globalistická skupina stojaca za socialistickou “agendou Veľkého resetu” v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú do toho zapojení. 

Povedzte svojim poslancom a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu ešte DNES