Cruz-810x500.jpg

Senátor Ted Cruz predkladá návrh zákona na vytvorenie "federálneho práva" na IVF, ktoré ničí embryá

13
Kultúra života
  • Modlite sa za ochranu ľudských embryí a ukončenie IVF.
  • Senátor Ted Cruz predstavil zákon IVF Protection Act.
  • Návrh zákona by odrezal financovanie Medicaid štátom, ktoré zakazujú ničenie embryí.
  • Sen. Katie Brittová z Alabamy je spoluautorkou návrhu zákona.

Modlite sa za ukončenie IVF a ochranu ľudských embryí:

Senátor Ted Cruz z Texasu predstavil zákon, ktorý by federálne nariadil oplodnenie in vitro (IVF) tým, že by odrezal financovanie Medicaid štátom, ktoré zakazujú túto praktiku ničenia embryí.

Cruz predložil návrh zákona s názvom “IVF Protection Act,” so sen. Katie Brittovou z Alabamy, kolegyňou republikánkou.

Čítajte: Nová spoločnosť na testovanie genómu pomáha zákazníkom vyradiť deti s nedokonalou genetikou

On povedalv rozhovore pre televíziu Bloomberg s Annmarie Hordernovou, že podnetom na prijatie legislatívy je “strach” a “zmätok” v súvislosti s rozhodnutím alabamského najvyššieho súdu rozhodnutia, ktorým uznal zmrazené embryá za deti podľa zákona. Ľudský život sa začína počatím a všetky ľudské bytosti vrátane embryí majú právo na život. 

“Ľudia nechceli, aby“niečo ohrozilo IVF. S tým súhlasím, s tým súhlasí aj Katie. Tak sme si povedali, že’navrhnime jednoduchý, priamy federálny zákon, ktorý… hovorí, že máte federálne právo na prístup k IVF,” povedal Cruz Hordernovi.

Zákon podmieňuje platby Medicaid štátom tým, že odmietnu a ich miestne vlády’ odmietnu zakázať IVF.

Cruz nazval IVF, ktoré umelo oplodňuje vajíčka spermiami mimo ľudského tela, čím oddeľuje plodenie od sexuality, “zázračnou medicínskou technológiou.”Nespomenula sa skutočnosť, že IVF zahŕňa vedomé vytváranie desiatok “nadbytočných” ľudských embryí a zničil až 93 %týchto embryí, okrem zdravotnej ujmy, ktorú predstavuje pre deti a vysokej miery neúspešnosti.

Často ho využívajú aj homosexuálne a transrodovo sa identifikujúce osoby na získanie detí.

Čítajte: ‘Ženatý’ homosexuál zatknutý za detskú pornografiu údajne plánoval zneužiť náhradné dieťa

Kým Alabamský najvyšší súd uznal ľudskosť týchto embryí, štát odvtedy po tlaku celoštátnych médií prijal nový zákonochraňujúci toto odvetvie.

Praktiku dôrazne podporil bývalý prezident Donald Trump a mnohí významní konzervatívci, ako aj Národný republikánsky senátorský výbor.

V marci Cruz označil umelé oplodnenie za “požehnanie” a povedal, že všetkých 100 senátorov “podporuje” postupy umelého oplodnenia. Jeho postoj je v rozpore s jeho inak pro-life hlasovacím záznamom o potratoch.

Susan B. Anthony Pro-Life America a ďalšie pro-life skupiny odsúdili zrušenie ochrany detí počatých prostredníctvom IVF. V ich liste sa uvádza čiastočne:

Je nesporným vedeckým faktom, že ľudský život sa začína v okamihu oplodnenia. Moment oplodnenia, keď vzniká individuálna ľudská zygota, predstavuje počiatočný bod života každej ľudskej byto’sti. Embryonálne obdobie je jednoducho jedným z vývojových štádií v živote ľudskej bytosti’rovnako ako fetálne, detské, adolescentné a dospelé štádium života.

Dieťa v embryonálnom štádiu vývoja má pre svoju rodinu nevyčísliteľnú hodnotu, a hoci je mladé, nemá pre svojich rodičov o nič menšiu hodnotu ako dieťa v troch mesiacoch v maternici, v deviatich mesiacoch v maternici alebo po samotnom narodení. Veda aj logika jasne ukázali, že embryám treba priznať rovnaké ľudské práva a úroveň dôstojnosti, aké majú všetky ostatné ľudské bytosti — v každom vývojovom štádiu života —.

Podpísali sa pod to aj vedúci predstavitelia organizácií CatholicVote, Live Action a Students for Life Action.

Keďže IVF ničí ľudský život a oddeľuje sexualitu od plodenia, môže viesť k eugenike, keďže niektoré páry, slobodní rodičia alebo iní jednotlivci, ktorí si kúpia spermie alebo vajíčka, sa rozhodnú potratiť embryá na základe možnosti budúceho fyzického alebo mentálneho postihnutia.

Čítajte: Petícia stránky LifeSite proti Daveovi Rubinovi’podpore potratov postihnutých detí dosiahla takmer 4k podpisov

Katolícka cirkev v súlade s prirodzeným zákonom učí, že IVF je vážne nemorálne, pretože oddeľuje sexuálny akt od plodiaceho aktu a porušuje právo detí narodiť sa z manželského zväzku.

Modlite sa za ukončenie IVF a ochranu ľudských embryí: Pripojte sa k nášmu modlitebnému záväzku