MicrosoftTeams-image-1-1-810x500.jpg

Biden ministerstvo spravodlivosti poverilo FBI, aby v prípade potreby použila "smrtiacu silu" počas razie v Trumpovom sídle Mar-a-Lago

16
Neutral
  • Generálny prokurátor USA povolil FBI použiť smrteľnú silu pri zásahu v sídle Trumpa.
  • Trump reagoval na udalosť obviňovaním Bidena z nezákonnej a neústavnej razie.
  • FBI tvrdí, že použitie smrtiacej sily je štandardným postupom pri raziách.
  • Razia na Mar-a-Lago odhalila použitie smrtiacej sily a terorizovanie hostí agentmi FBI.

Nedávno odtajnené súdne dokumenty naznačujú, že generálny prokurátor USA Merrick Garland povolil agentom FBI použiť “smrteľnú silu” pri zásahu v sídle Donalda Trumpa’Mar-a-Lago v roku 2022.

Obdivuhodné odhalenie bolo zverejnené začiatkom tohto týždňa počas objavu v rámci politického honu na čarodejnice špeciálneho právneho zástupcu Jacka Smitha’proti bývalému prezidentovi pre jeho údajné nesprávne zaobchádzanie s tajnými dokumentmi.

Trump, ktorý uviazol v súdnej sieni v New Yorku a snaží sa očistiť svoje meno v súdnom procese, ktorý vyvolal generálny prokurátor podporovaný Georgeom Sorosom v súvislosti s obchodnými praktikami z minulosti, v reakcii na to udrel Joea Bidena na portáli Truth Social.

“WOW! Práve som vyšiel z Bidenovho súdneho procesu s honom na čarodejnice na Manhattane, “Icebox,” a ukázali mi Správy o tom, že krivé ministerstvo spravodlivosti Joea Bidena”pri svojej nezákonnej a neústavnej razii v Mar-a-Lago POVOLILO FBI POUŽIŤ SMRTEĽNÉ (LETAL) SILY,” napísal Trump.

“TERAZ VIEME SÚHLASNE, ŽE JOE BIDEN JE VÁŽNOU HROZBOU PRE DEMOKRACIU. JE MENTÁLNE NEVHODNÝ NA ÚRAD — 25. DOPLNENIE!" ” dodal.

Trumpovi spojenci v Kongrese, médiách a jeho predvolebnej kampani boli rovnako na nohách.

“Bol som’súčasťou vykonania viacerých príkazov na prehliadku. Nič na tom nebolo štandardné. Bolo to obliehanie po súši, po mori, vo vzduchu,” Pam Bondi, bývalá generálna prokurátorka Floridy a Trumpova náhradníčka, povedala pre Fox News.

Kresťanka za GOP Marjorie Taylor-Greeneová na X napísala, že podľa nej “Bidenova DOJ a FBI plánovali zavraždiť prezidenta Trumpa.”

FBI medzitým vydala vyhlásenie, v ktorom tvrdí, že použitie smrtiacej sily je “štandardným postupom” pri všetkých ich raziách.

“Každý operačný rozkaz FBI obsahuje pripomienku politiky FBI v oblasti použitia smrtiacej sily. Dokonca aj pri príkaze na prehliadku,”bývalý zástupca riaditeľa kontrarozviedky FBI Frank Figliuzzi súhlasil na X.

Ak je to pravda, potom agentúra’pri šturme na dom otca siedmich detí Marka Houcka, ktorý je za život, tiež použila smrtiacu silu.

V súčasnosti sa na webovej stránke ministerstva spravodlivosti uvádza, že “Príslušníci orgánov činných v trestnom konaní a príslušníci nápravných zariadení ministerstva spravodlivosti môžu použiť smrtiacu silu len v nevyhnutných prípadoch, t. j. ak má príslušník odôvodnené presvedčenie, že subjekt takejto sily predstavuje bezprostredné nebezpečenstvo smrti alebo vážneho fyzického zranenia príslušníka alebo inej osoby.”

Pravidlá boli naposledy aktualizované v júli 2022.

Zásah na Trumpovom’majetku sa uskutočnil v auguste 2022. Schválil ju federálny sudca Bruce Reinhart, ktorý v roku 2000 opustil prácu asistenta amerického prokurátora, aby zastupoval komplicov v prípade obchodovania so sexom Jeffreyho Epsteina’z roku 2008.

Trumpov’syn Eric, povedal Fox News v čase razie, že “môj otec tak spolupracoval s (federálnou vládou) celé mesiace. V skutočnosti bol právnik, ktorý’na tom pracoval, úplne šokovaný.”

Súdne dokumenty ďalej odhaľujú, že pre prípad potreby urgentnej starostlivosti bol so sebou privedený záchranár. Ukazujú tiež, že viac ako 30 agentov, ktorí vtrhli na pozemok, bolo vybavených nožnicami, strelnými zbraňami, putami a ďalšími predmetmi.

Po vstupe vtrhli okrem iného do izby bývalej prvej dámy Melanie Trumpovej, osobného trezoru Donalda Trumpa’a obytných priestorov Barrona Trumpa’a. Nikto z Trumpovej rodiny sa v tom čase v Mar-a-Lago nenachádzal.

Investigatívna reportérka Julie Kellyová opísala situáciu ako “mind blowing.”

“Agenti boli tiež pripravení chodiť od dverí k dverám a terorizovať hostí Mar-a-Lago, ak by im zamestnanci odmietli odovzdať kľúče od izieb,” uviedla na svojom Substacku stránka.


Kelly v minulosti písala okrem iného pre pravicovo orientované webové stránky American Greatness a The Federalist.

Konzervatívna publicistka Mollie Hemmingway, tiež z The Federalist, upozornila na The Washington Post’správu, že dvaja vysokopostavení agenti FBI, ktorí sa na razii podieľali, ju považovali za “príliš bojovú” a že namiesto toho chceli “požiadať Trumpa’o povolenie na prehliadku jeho majetku”.


Hemmingway zverejnil na X satirický príspevok, v ktorom si všíma absurditu hĺbky, do ktorej klesla Bidenova administratíva, aby prenasledovala Trumpa.


“‘Je štandardnou politikou povoliť streľbu na nášho republikánskeho politického protivníka, keď bezdôvodne vykonáme raziu v jeho dome po spustení podvodu o spolčení s Ruskom a iných podvodoch.’— Biden DOJ,” povedala.

Bývalý Trumpov poradca Roger Stone zverejnil na X obrázky z razie FBI’v jeho vlastnej floridskej rezidencii v roku 2019.

LifeSite bude tento vyvíjajúci sa príbeh podľa potreby aktualizovať …