DeSantisRipsVaxMandate-e1711018962663-810x500.jpg

DeSantis podpísal ďalšie zákony na obmedzenie klimatickej agendy a zabránenie čínskemu vplyvu na Floride

9
Neutral
  • Nové zákony v Floride obmedzujú ľavicovú klimatickú agendu a zahraničný vplyv.
  • Prvý zákon ruší mandát štátu týkajúci sa globálnych klimatických zmien a podporuje jadrovú energiu.
  • Druhý zákon zakazuje investície do čínskych spoločností a tretí zakazuje nútenú prácu.
  • DeSantis odmieta radikálnu zelenú agendu a zahraničný vplyv, obhajuje tradičné hodnoty.

Republikánsky guvernér Floridy Ron DeSantis podpísal sériu nových opatrení, ktoré majú ešte viac obmedziť ľavicovú klimatickú agendu a obmedziť zahraničný vplyv v slnečnom štáte.

Hlas Floridy’informoval že prvý zo zákonov, HB 1645, ruší mandát štátu zaoberať sa “potenciálom globálnych klimatických zmien” a blokuje rozširovanie veterných turbín na mori, pričom požaduje, aby štát namiesto toho preskúmal potenciál jadrovej energie. Vyžaduje tiež, aby boli vidiecke elektrárenské spoločnosti pripravené na výpadky súvisiace s prírodnými katastrofami tým, že budú mať aspoň jednu dohodu o vzájomnej pomoci s inou spoločnosťou, ktorá rozširuje ťažbu zemného plynu.

Druhý zákon, HB 7071, zakazuje, aby trustový fond floridského dôchodkového systému’prijímal priame podiely akýchkoľvek čínskych spoločností, a zároveň vyžaduje preskúmanie všetkých existujúcich podielov na akékoľvek potenciálne väzby s Čínou. Tretí zákon, HB 1331, zakazuje štátnym vládnym agentúram uzatvárať zmluvy na akékoľvek komodity vyrábané nútenou prácou.

“Zákony, ktoré som dnes podpísal, (zabránia) veterným mlynom na našich plážach, plynu v našich nádržiach a Číne v našom štáte,” povedal DeSantis. “Obnovujeme zdravý rozum v našom prístupe k energetike a odmietame program radikálnych zelených fanatikov. Okrem toho’zabezpečíme, aby zahraniční protivníci, ako je Čína, nemali v našom štáte oporu.”

Súbor nových zákonov obsahuje dôraznú výčitku dogme o antropogénnom globálnom otepľovaní (AGW) alebo zmene klímy, teda názoru, že za meniacu sa klímu Zeme’je zodpovedná predovšetkým ľudská činnosť, a nie prírodné javy, čo je založený z veľkej časti na zmanipulovaných údajoch. Aktivisti už dlho tvrdia, že existuje “97-percentný vedecký konsenzus” v prospech AGW, ale toto číslo pochádza z skresleného prehľadu 11 944 článkov z recenzovaných časopisov, z ktorých 66,4 percenta nevyjadrilo žiadny názor na túto otázku; v skutočnosti sa mnohí autori stotožnili s “konsenzom o AGW” neskôr sa vyjadrili, že ich postoje boli skreslené.

Tieto opatrenia sú poslednými v DeSantisovej’ dlhej, aktívnej konzervatívnej histórii, vďaka ktorej sa Florida stala miestom, “kde ide prebudenie umrieť,” ako povedal vo svojom druhom inauguračnom prejave. Tento rekord zahŕňal vedúcu úlohu v boji proti ľavicovej indoktrinácii vo vzdelávaní, čínskemu vplyvu vlády v štátnych záležitostiach a woke ideológii v korporátnom svete.