Jason-Jones-810x500.png

Bývalá hladujúca žena z Gazy porodila trojčatá po "zázračnom" prekročení hranice do Egypta

15
Kultúra života
  • Jason Jones a organizácia VPP pomohli evakuovať hladujúcu ženu z Gazy.
  • VPP poskytuje finančnú a humanitárnu pomoc zraniteľným ľuďom v Gaze a Afganistane.
  • Jones podporuje solidaritu so zraniteľnými a bojuje za mier v Gaze.
  • Kresťania v Gaze trpia, a VPP sa snaží pomôcť evakuáciou a poskytnutím pomoci.

Predtým hladujúca žena z Gazy porodila trojčatá po zázračnom prekročení hraníc, a to aj vďaka záchrannému úsiliu organizácie Vulnerable People Project (VPP), ktorú založil aktivista za ľudské práva a filmový producent Jason Jones.

Jones svedčí o tom, že Samar “doslova hladuje” a začína jej zlyhávať orgán, keď sa o nej dozvedel po prvýkrát, aj keď bola v siedmom mesiaci tehotenstva a čakala pravdepodobne dvojčatá. 

Pomôžte evakuovať trpiacich kresťanov v Gaze: Vysvetlil pre LifeSiteNews, že keď on a jeho skupina VPP pracovali na tom, “aby dostali potraviny a ľudí von” z vojnou zničenej oblasti Gazy, dozvedeli sa o Samar a pridali ju do radu ľudí, ktorí budú evakuovaníz krajiny s pomocou Hala Travel.

Pozoruhodné je, že Samar dokázala sama prekročiť hranice s pomocou sympatizujúcich strážcov, čo Jones označil za “bezprecedentné” a “zázračné.”

Potom však stále potrebovala pomoc a žila v “príšerných podmienkach”, takže VPP financoval všetku jej nemocničnú starostlivosť a rovnako aj bývanie “hodné matky” počas nasledujúcich šiestich mesiacov, podelil sa Jones.  VPP podľa Jonesa pracuje v Afganistane, kde je “poslednou západnou humanitárnou organizáciou, ktorá ešte prevádzkuje bezpečné domy a dodáva potraviny.

Povedal, že jeho pôsobenie v armáde ho naučilo “nikdy neopustiť padlého kamaráta”Avšak to, čo robí prácu VPP’skutočne jedinečnou, je podľa neho jej morálna opora, čo je, ako zdôraznil, nevyhnutné pre prácu pro-life aktivistu.

“Po vojne som“pracoval v hnutí za život, kde sme“museli pracovať proti kultúrnym trendom, museli sme“pracovať bez podpory ľudu, museli sme“pracovať bez podpory verejnosti;sme museli pracovať s verejnou kritikou, museli sme pracovať a byť nazývaní zlými menami,” povedal Jones pre LifeSiteNews a dodal, že darcovia mu často radili, že VPP by mohla byť “oveľa väčšia”, keby “prestala hovoriť o potratoch.

Jeho organizácia’sa zaviazala pomáhať zraniteľným ľuďom, ktokoľvek sú a kdekoľvek sa nachádzajú, je základom ich podpory kresťanov v Gaze. Je neuveriteľné, že ľudia Jonesovi radia, aby “to nechal na pokoji,” a hovoria mu, že táto vec je “nepopulárna a ľudí mätie.”

“Nie, nenechávame ich na pokoji. Je mi’jedno, či darcovia odídu. Je mi’jedno, či sa na mňa ľudia budú hnevať, pretože stojím na strane zraniteľnej komunity, ktorá’je nepopulárna, aby stála na strane …, pretože to’nie je politicky výhodné.”

“Myslím, že hnutie za život mi dalo ten dar pochopiť, že keď stojíte na strane skutočne zraniteľných ľudí, má to svoju spoločenskú cenu,” vysvetlil Jones. “Nevyberám si stranu v prípade Abrahámových”detí. Ja’som na strane zraniteľných.”

Upozornil, že najmä kresťania v Gaze “sú potomkami a rodinou svätého Jakuba’a že kresťanskí sionisti vlastne “fandia zničeniu rodín apoštolov”a dodal: “Je to”divoké.”

Jones je presvedčený, že ide o naplnenie proroctva Ježiša Krista, keď povedal: “Príde hodina, keď si ktokoľvek vás zabije, bude myslieť, že koná službu Bohu. (Jn 16, 2)

Spresnil však, že nechce “podnecovať antisemitizmus alebo nenávisť voči Židom,” a že jeho organizácia poskytuje ozbrojenú stráž a bezpečnostné kamery pre synagógy v Afrike, aby ich pomohla chrániť pred útokmi extrémistov.

“To, čo chceme urobiť, je vzbudiť solidaritu pre všetkých, na oboch stranách, ktorí trpia … na oboch stranách sú demagógovia, ktorí z vlastných sebeckých dôvodov podnecujú nenávisť. A obe strany mi hovoria, že som’na druhej strane, čo mi hovorí, že som’presne tam, kde mám byť.”

Podľa darcovstva prostredníctvom stránky Lifefunder pomáha VPP pri evakuácii zraniteľných z Gazy — čo podľa Jonesa mimoriadne pomohlo pri financovaní ich úsilia — tí, ktorí chcú pomôcť ľuďom v oblasti, môžu tak urobiť prostredníctvom duchovných prostriedkov.

Jones sa podelil o to, že spustil iniciatívu s názvom “Jeden týždeň v Gaze,” ktorá vyzýva ľudí, aby sa modlili a postili, aby pomohli dosiahnuť mier. Kampaň, inšpirovaná posolstvom Panny Márie Fatimskej, spočíva v týždennom pôste alebo dokonca len v jednodňovom pôste za všetkých, ktorí trpia v Gaze a Izraeli na oboch stranách konfliktu.

Podľa Jonesa priemerný človek v Gaze v súčasnosti skonzumuje len asi 245 kalórií denne, takže v rámci solidarity s nimi bude od 13. do 20. mája konzumovať 245 kalórií denne alebo menej. Hoci jeho zámerom je mier vo svete, Jones vysvetlil, že tento akt pokánia je za jeho “osobný hriech.”

“Musíme si prestať vyberať strany v každom konflikte a musíme sa modliť za mier,” povedal Jones pre LifeSiteNews.

Jones nedávno zdieľals LifeSiteNews, že situácia v Gaze je “absolútne katastrofálna,” pričom 80 percent kresťanských domov je zničených a celkovo 4 percentá kresťanov v Gaze zahynulo, väčšinou pri pokuse nájsť bezpečie v gazanskom kostole. Upozorňuje tiež, že kresťanská komunita v Gaze patrí medzi najstaršie na svete, založil ju apoštol svätý Jakub.

Jones povedal, že kresťania v Gaze sú zvyknutí na to, že evanjelici sa správajú, akoby neexistovali, avšak je “smutné”, že mnohí katolíci akoby zabudli na ich existenciu alebo sú k nim ľahostajní.

Povedal pre LifeSite, že v katolíckom kostole Svätej rodiny, ktorý bol bombardovaný a je poslednou farnosťou v Gaze, sa ukrýva 800 ľudí. Pripomenul, ako ostreľovači izraelských obranných síl zastrelili dve kresťankyna ceste do farnosti a vystrelili rakety na domov pre “nechcené, odvrhnuté a duševne choré deti”, ktorý spravujú Misionárky milosrdenstva.

“Je to’peklo na zemi,” povedal Jones. “Puká nám srdce, že náš spojenec Izrael sa správa takým brutálnym spôsobom, využíva peniaze našich daňových poplatníkov a používa naše zbraňové systémy na vyvraždenie kresťanskej komunity prvého storočia … v Gaze.”

PodľaJonesa je “hlavným poslaním” VPP “učiť pravde o ľudskej osobe — neporovnateľnej dôstojnosti a kráse ľudskej osoby — a inšpirovať k solidarite so zraniteľnými.”

VPP v súčasnosti financuje snahu vyslať palestínskych študentov do Ameriky, aby sa postarali o svojich zranených rodinných príslušníkov v Egypte, a evakuáciu detí, ktoré’boli zranené pri výbuchoch v Gaze, podelil sa Jones s LifeSiteNews, okrem rôznych prebiehajúcich snáh o pomoc pri starostlivosti o ďalších zraniteľných ľudí na celom svete.