Image-2-810x500.jpeg

FOTO: Tisíce zástancov života sa zišli v Ottawe na každoročnom Pochode za život

8
Kultúra života
  • Tisíce zástancov života sa zhromaždili na Národnom pochode za život v Ottawe.
  • Kanaďania protestovali proti legálnym potratom počas celej doby tehotenstva.
  • Účastníci pochodu držali transparenty a tričká propagujúce posvätnosť života.
  • Rečníci vyzvali na ochranu života a spomínali obete potratov, bojujúc za nenarodené deti.

Tisíce zástancov života sa vo štvrtok zhromaždili neďaleko parlamentného kopca v Ottawe na 27. ročníku Národného pochodu za život.

Kanaďania z celej krajiny sa zišli v hlavnom meste krajiny, aby bránili nenarodený život a vyjadrili svoj nesúhlas so smrteľnou praxou potratov, ktoré sú v Kanade legálne povolené na požiadanie počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva.

V Ottawe sa zhromaždil dav na Národnom pochode za život 2024

LifeSiteNews je na mieste konania Pochodu za život a môže potvrdiť účasť tisícov pro-life Kanaďanov, pričom mnohí z nich držia v rukách transparenty propagujúce posvätnosť života od momentu počatia až po prirodzenú smrť, ako to neomylne učí Katolícka cirkev.

Na jednej fotografii je vidieť niekoľko mladých ľudí, ktorí počas pochodu držia identické nápisy “Som za život”.

Mladí zástancovia života pochodujúci v Ottawe na Národnom pochode za život 2024

Pred pochodom, na zhromaždení na Parlamentnom vrchu, mnohí Kanaďania pózovali so svojimi znakmi a pro-life tričkami, ktorými dávali najavo svoj záväzok ukončiť potraty.

Skupina zástancov života, mladých aj starších, sa zišla na obranu nenarodených detí
Zástancovia života držia v rukách znak Krista počas jeho umučenia

Na jednom videu, ktoré LifeSiteNews urobil na zhromaždení pred začiatkom pochodu, je vidieť dav zástancov života, ktorí robia “vlnu” na znak svojho nadšenia pre posvätnosť života

Na zhromaždení pred pochodom vystúpilo aj niekoľko významných rečníkov, vrátane bývalej zamestnankyne plánovaného rodičovstva Abby Johnsonovej, ktorá vyzvala Kanaďanov, aby sa pevne postavili za život.

Jedna mladá žena sa odvážne podelila s vlastným príbehom o interrupcii, pričom opísala jej zničujúci dopad na život, kým sa mohla začať uzdravovať prostredníctvom postabortívneho poradenstva, ktoré jej ponúkli Sestry za život.

Ako včera uviedol riaditeľ komunikácie Campaign Life Coalition’Pete Baklinski na tlačovej konferencii pred pochodom, tohtoročnou’témou je “Nikdy na teba nezabudnem” (Iz 49, 15-16).

Logo 27. ročníka Pochodu za život

Vysvetľujúc túto tému Baklinski dodal:

Nikdy sa nesmie zabudnúť na tieto obete. Boli to naši bratia, naše sestry, naši susedia [a] naši spoluobčania na tejto pozemskej ceste do budúceho života. Na ich životoch záležalo. Zabudnúť na nich by znamenalo, že sme zabudli na seba, na to, čo znamená žiť, čo znamená byť človekom.

Preto sa zhromažďujeme a pochodujeme, spomíname na obete potratov, pretože my v hnutí za život pokračujeme v boji za deň, keď budú nenarodené deti milované, cenené a chránené od okamihu počatia. Na dnešnej tlačovej konferencii’sa ku mne pripojí niekoľko mojich kolegov, ktorí budú hovoriť o protiživotných prioritách a politike premiéra Trudeaua a koaličnej vlády liberálov a NDP, ktorá vyprázdňuje Kanadu z jej budúcnosti.

Tento príbeh sa vyvíja…