shutterstock_1193208634-810x500.jpg

Konzervatívne krajiny dosiahli významné víťazstvo proti potratovej agende OSN a agende LGBT

27
Kultúra života
  • Globalistické inštitúcie presadzujú radikálnu progresívnu agendu nad národnú suverenitu.
  • Kresťanské skupiny ako C-Fam bojujú proti LGBT a potratovej agende v medzinárodných organizáciách.
  • Tradičné krajiny zablokovali zmienku o potratoch a LGBT otázkach v politickej deklarácii OSN.
  • Západné krajiny sa snažia presadzovať potraty a LGBT ideológiu aj v zahraničnej pomoci.

V posledných rokoch si konzervatívci a kresťania čoraz viac uvedomujú moc globalistických inštitúcií a zhora riadenú agendu, ktorá sa presadzuje z miest ako New York, Brusel a Štrasburg. Medzinárodné organizácie, ktoré sú do veľkej miery v zajatí globálneho hnutia LGBT a potratového hnutia, prijímajú následné rozhodnutia, ktoré sú nadradené národnej suverenite a majú zásadný vplyv na zákony v krajinách, ktoré sa stále stavajú proti radikálnej progresívnej agende.  

V posledných rokoch som na túto tému niekoľkokrát robil rozhovor s Austinom Ruseom z C-Fam pre LSN - jeho analýza vplyvu medzinárodných inštitúcií stojí za vypočutie. Ruse konštatuje, že tieto inštitúcie sa hemžia progresívnymi mimovládnymi organizáciami, ktoré dňom i nocou pracujú na tom, aby do medzinárodných dohôd každého druhu, od zmlúv až po dohody o ľudských právach, vložili formulácie o otázkach LGBT a “reprodukčných právach” (potratoch). V boji proti nim je prítomná len hŕstka kresťanských skupín - skupiny ako Ruse’s Center for Family and Human Rights a Christian Council International, aby sme vymenovali aspoň dve.  

Ale tieto organizácie sú oveľa silnejšie ako ich váha. Uvažovanie o moci, ktorú majú globalistické organizácie, môže byť deprimujúce a kresťania majú často sklon k zúfalstvu alebo cynizmu, keď uvažujú o povahe súboja Dávida a Goliáša. Napriek tomu sa však týmto kresťanským skupinám neustále darí dosahovať obrovský vplyv (v našom rozhovore Ruse opísal, ako ich lobovanie desaťročia bránilo OSN uznať potraty za medzinárodné “ľudské právo”).  

C-Fam 3. mája informoval o ďalšom takomto víťazstve, ktoré stojí za povšimnutie. “Tradičné krajiny zablokovali akúkoľvek zmienku o potratoch a otázkach homosexuálov/transsexuálov v politickej deklarácii, ktorú tento týždeň prijala Komisia OSN pre populáciu a rozvoj,” informoval Stefano Gennarini. “Veľkou komplikáciou pre západné krajiny je, že deklarácia pri príležitosti tridsiateho výročia prelomovej konferencie OSN o populácii a rozvoji, ktorá sa konala v Káhire v roku 1994, neobsahuje ani eufemizmy pre interrupcie a homosexuálnu/trans politiku, ako napríklad termín ‘sexuálne a reprodukčné zdravie’ a jazyk o ‘intersekcionalite.’” 

Čítajte: Potraty v roku 2023 zabili 44,6 milióna ľudí na celom svete, čo je viac než akákoľvek iná príčina smrti

Prechodné rokovania o deklarácii v Komisii OSN pre populáciu a rozvoj boli údajne “horúce” a “napäté.” Ako uviedol C-Farm poznamenal:   

Honduraský veľvyslanec pri OSN NoemíEspinoza Madrid sa od začiatku pokúšal obísť rokovania po jednotlivých odsekoch, ako je to zvykom v medzivládnych procesoch. Situáciu zhoršila skutočnosť, že jej navrhovaná dohoda viackrát zdôrazňovala sexuálne a reprodukčné zdravie, ale nezameriavala sa na priority mnohých tradičných krajín, konkrétne na rodinu, chudobu a právo na rozvoj. Západné vlády nemohli riskovať ďalší neúspech pri dosahovaní dohody v Komisii pre populáciu a rozvoj. Sedem z posledných desiatich zasadnutí výročnej komisie neprinieslo dohodu po tom, ako rokovania stroskotali práve na týchto otázkach. 

Tradičné krajiny nakoniec presvedčili ostatné členské štáty OSN, aby prijali krátky procedurálny dokument, v ktorom sa sexuálna politika vôbec nespomína. Neúspech západných krajín umocňuje skutočnosť, že deklarácia výslovne nezaväzuje krajiny k dodržiavaniu káhirskej dohody z roku 1994 po roku 2030, ako chceli. V systéme OSN sa už diskutuje o rozvojových cieľoch OSN, ktoré v roku 2030 nahradia tie súčasné. 

C-Fam tiež poznamenal, že diskusia pokračovala aj po prijatí deklarácie, pričom delegáti z Afriky a Blízkeho východu sa (opäť) sťažovali na západnú fixáciu na “sexuálne politiky” a “zdôrazňovali význam politík na odstránenie chudoby, ochranu rodiny, ako aj rešpektovanie suverenity, kultúry a náboženstva.” Delegáti zo západných krajín naopak označili deklaráciu, ktorú neochotne podpísali, za “minimalistický” prístup, pričom americkí a ďalší predstavitelia uviedli, že sa budú naďalej zameriavať na potraty a LGBT ideológiu.  

Ako tvrdila zástupkyňa námestníka ministra HHS pre populačné záležitosti Jessica Marcella v oficiálnom vyhlásení Bidenovej administratívy pre komisiu, “zdravie matiek, antikoncepcia a takzvané “bezpečné potraty sú “neoddeliteľne spojené.”Skrátka: Nezískate zahraničnú pomoc na zdravotnú starostlivosť o matky, ak neakceptujete aj potraty a antikoncepciu. Marcella to nazvala “celovládnym prístupom” k presadzovaniu potratov v zahraničí a odsúdila “neúspech” globálnej agendy potratov a LGBT na medzinárodnej úrovni.

Čítajte: Stúdia zistila, že 6 z 10 žien, ktoré podstúpili chemický potrat, chceli po ňom pomoc alebo emocionálnu podporu

Zajímavé je, že C-Fam považuje intenzitu tejto diskusie za dobrú správu. “Debaty o deklarácii k 30. výročiu káhirskej konferencie dokazujú, že [interrupčná] a rodová politika sú dnes kontroverznejšie ako v roku 1994,” píše Stefano Gennarini. “Je to najmä preto, že západné krajiny a organizácie, ktoré financujú, už nie sú zdržanlivé v otázke, čo táto politika znamená. Keď západné krajiny a agentúry OSN začali pred tridsiatimi rokmi po prvýkrát presadzovať pojmy ako ‘gender’ a ‘sexuálne a reprodukčné zdravie’, boli to nové pojmy a nikto im nerozumel.” 

Toto už neplatí. Globálna agenda potratov a LGBT je krištáľovo jasná a boj sa spojil. Stále je to boj medzi Dávidom a Goliášom – ale ako ukázal minulý týždeň, výsledok v žiadnom prípade nie je vopred daný.