Screenshot-2024-05-06-12.40.11-PM-810x500.png

Prebieha na hraniciach Ruska v Gruzínsku farebná revolúcia pod vedením USA?

27
Neutral
  • Kongres má zastaviť financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli Bidenovou administratívou.
  • Protesty v Gruzínsku sú proti legislatíve, ktorá zahŕňa zahraničné financovanie.
  • Gruzínsky zákon o zverejňovaní zahraničného financovania je podobný americkému FARA zákonu.
  • Protesty v Gruzínsku sú proti zákonu, ktorý obmedzuje slobodu médií a organizácií.

Povedzte Kongresu, aby zastavil financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli Bidenovou administratívou

Možno ste nedávno počuli o protestoch v gruzínskom Tbilisi. Protesty sa točia okolo toho, čo ministerstvo zahraničných vecí a CIA nazývajú “Rusku naklonená” legislatíva.

Gruzínska legislatíva v podstate hovorí, že domáci lobisti, mimovládne organizácie, subjekty, skupiny a jednotlivci, ktorí sú z viac ako 20 percent financovaní zahraničnými záujmami, sa musia ako takí zaregistrovať.

V podstate americký zákon, ktorý nazývame Zákon o registrácii zahraničných agentov (FARA), je to, čo krajina Gruzínsko zavádza na svojom politickom poli. USA však nie sú nadšené gruzínskym zákonom o zverejňovaní zdrojov zahraničného financovania (väčšinou protivládneho), pretože zdrojom tohto financovania sú USA (konkrétne ministerstvo zahraničných vecí a CIA).

Táto gruzínska politická schéma je ďalšou farebnou revolúciou pod vedením USA v rovnakých farbách ako v roku 2014 na Ukrajine.

Čítajte: Ako vláda USA využila ukrajinských neonacistov na vybudovanie protiruských nálad

Ako poznamenal Global News, “v Gruzínsku vypukli protesty v súvislosti s navrhovaným zákonom, podľa ktorého musia organizácie financované zo zahraničia registrovať svoje aktivity u vlády. Kritici prirovnávajú návrh zákona k podobnej legislatíve, ktorá sa používa na umlčanie opozičných skupín v Rusku. Tisíce Gruzíncov v nedeľu pochodovali hlavným mestom Tbilisi, aby vyjadrili svoj nesúhlas s návrhom zákona, pričom opozičné strany a skupiny občianskej spoločnosti vyzvali na masové protesty proti jeho očakávanému schváleniu.”

Sledujte:

Desiatky ľudí boli v Gruzínsku zatknuté po tom, čo polícia v hlavnom meste použila slzotvorný plyn a vodné delá na rozohnanie demonštrantov, ktorí sa zhromaždili pred parlamentom na protest proti a controversial bill ktorý podľa nich obmedzuje slobodu médií.

Gruzínske’ministerstvo vnútra uviedlo, že v utorok bolo zatknutých 63 ľudí, ktorí sa zúčastnili na demonštrácii v Tbilisi. Opozičný poslanec Levan Chabeišvili zverejnil na svojich účtoch na sociálnych sieťach fotografiu so zakrvavenou tvárou a silnými modrinami. Členovia jeho strany uviedli, že ho napadla polícia.

Zatknutí sa zúčastnili na poslednom zo série protestov proti návrhu zákona, podľa ktorého by sa médiá a nekomerčné organizácie museli registrovať ako “sledujúce záujmy cudzej mocnosti”, ak získavajú viac ako 20 % finančných prostriedkov zo zahraničia.

Protestujúci ho odsúdili ako “ruský zákon”, pretože Moskva používa podobnú legislatívu na stigmatizáciu nezávislých spravodajských médií a organizácií kritických voči Kremľu.

Podobá sa zákonu, ktorý navrhla vládnuca strana Gruzínsky sen a potom odstúpil pod tlakom vlani po veľké pouličné protesty.

Ak bude návrh zákona prijatý, protestujúci sa obávajú, že umožní úradom výraznejšie kontrolovať mediálny priestor, ako aj zmarí integráciu s EÚ po tom, ako Gruzínsko v decembri 2023 získalo štatút kandidátskej krajiny.

Vieme, že za tým stojí americké ministerstvo zahraničných vecí a CIA, pretože sme to predpovedali a písali sme o tom pred dvoma mesiacmi.

Pretlačené so súhlasom Konzervatívneho stromového domu.

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli