Shutterstock_1207940989-810x500.jpg

Kanada je rukojemníkom strany podporujúcej potraty, ktorá má len 7 percent voliteľných kresiel

7
Kultúra smrti
  • Kanada je rukojemníkom socialistickej strany, ktorá podporuje potraty a proti životu.
  • Liberali sa udržali pri moci vďaka koalícii s Novou demokratickou stranou (NDP).
  • Konzervatívci majú v prieskumoch stabilný náskok pred liberálmi a NDP.
  • Trudeau sa snaží oddialiť voľby, ale hnev voči nemu v Kanade rastie.

Tu je triezvy fakt. Kanada je rukojemníkom socialistickej strany, ktorá je za potraty a proti životu a ktorá v súčasnosti predstavuje len sedem percent voliteľných kresiel v Dolnej snemovni, čo je prekvapujúci fakt a triezva pripomienka toho, ako je parlamentný proces, ktorý riadi národ, v mnohých ohľadoch chybný.

Mnohí Kanaďania možno nie celkom chápu, že liberáli pod vedením premiéra Justina Trudeaua sa od posledných volieb v roku 2021 dokázali vyhnúť voľbám len preto, že pro-potratová socialistická, áno, socialistická Nová demokratická strana (NDP) pod vedením svojho lídra Jagmeeta Singha uzavrela s Trudeauovou vládou neformálnu koalíciu, ktorá sa začala vlani. Táto dohoda o podpore a udržaní liberálov pri moci až do ďalších volieb zostane v platnosti až do jesene 2025, pokiaľ sa nerozpadne, čo je síce možné, ale zdá sa to veľmi nepravdepodobné.

Na papieri to pre pro-potratového Trudeaua nevyzerá dobre, pokiaľ ide o to, kde bude on a jeho strana stáť pred ďalšími federálnymi voľbami, a existujú na to dobré dôvody, pričom hlavnými z nich je zrejme to, že Kanaďania majú plné zuby neustáleho zvyšovania daní spolu s vládnym škandálom za škandálom a jeho neustálym presadzovaním agendy zameranej proti rodine a životu.

Najnovšie prieskumy verejnej mienky totiž ukazujú, že ak by sa voľby konali dnes, Konzervatívna strana Pierra Poilievre’by nielen vypratala podlahu Dolnej snemovne od väčšiny liberálnych poslancov, ale umyla by aj okná domu na Parliament Hill odtieňom konzervatívnej modrej.

Najnovšie údaje z prieskumov verejnej mienky ukazujú, že konzervatívci si udržiavajú stabilný a narastajúci 17-bodový náskok pred liberálmi. Údaje všetkých, áno, všetkých prieskumných spoločností ukazujú, že liberáli by v budúcich federálnych voľbách výrazne prehrali, stratili by desiatky kresiel, pričom niektoré im dokonca predpovedajú stratu viac ako 100 kresiel.

Konzervatívci majú približne 43 % zámeru voličov, pričom liberáli sú s 23 % na vzdialenom druhom mieste. Na treťom mieste s 19 percentami je Nová demokratická strana (NDP) a jej líder Jagmeet Singh.

Ak sa to vezme, jedinou možnosťou, ako sa tento rok uskutočnia voľby, ak sa nevyskytne taký očividný a monumentálny škandál (napriek tomu, že ich už bolo niekoľko), že by musel odstúpiť aj Trudeau, je, že liberáli neprijmú svoj toľkopropagovaný rozpočet, ktorý nedávno poll ukazuje, že ho podporuje len 21 % Kanaďanov.

Konzervatívna strana pod vedením čoraz populárnejšieho lídra Poilievra spolu so stranou Bloc Quebecois už vyhlásili, že budú hlasovať proti rozpočtu, čím osud prípadných volieb zostane v rukách socialistickej NDP.

Kanaďania tak majú teraz v podstate socialistickú vládu, ktorá rozhoduje o všetkom, stranu, ktorá má len 24 kresiel z 335. Pre porovnanie, Trudeauovi liberáli majú 156 kresiel, čo je 47 % všetkých kresiel, a konzervatívci 118 kresiel, čo je 35 % kresiel.

Singh je dôvodom, prečo sa Trudeau, ktorý má menšinovú vládu, udržal pri moci tak dlho. Jeho socialisticky orientovaná politika bola liberálom nanútená ako podmienka dohody, ktorá bola uzavretá, aby sa liberáli udržali pri moci minulý rok.

V pondelok Singh povedal, že pokiaľ ide o Trudeauov’nafúknutý rozpočet na rok 2024, potrebuje viac “jasnosti” predtým, ako urobí konečné rozhodnutie, či bude hlasovať zaň.

V prípade vypísania predčasných volieb môžu mnohí poslanci veľa stratiť, preto je termín 2024 nepravdepodobný

Takže sa pohne, prestane podporovať Trudeaua? Nie je to pravdepodobné, napriek jeho nedávnym nesmelým vyjadreniam pre médiá.

Podívajme sa’na skutočnosť. Nedávno LifeSiteNews informoval, že Trudeauovi liberáli sa snažia odložiť federálne voľby v roku 2025 o niekoľko dní navyše, čo mnohí považujú za trik, ktorým sa snažia zabezpečiť dôchodky poslancom, ktorí podľa prognóz prídu o svoje kreslá. Približne 80 poslancov by malo nárok na dôchodok, ak by sedeli ako poslanci aspoň do 27. októbra 2025, čo je novo navrhovaný dátum volieb. Termín volieb v súčasnej podobe je stanovený na 20. októbra 2025.

Musel by si byť hlupák, keby si myslel, že Singh podporí predčasné voľby, ktoré by jemu a mnohým ďalším poslancom zabránili získať tučné pozlátené dôchodky financované daňovými poplatníkmi.

Vyzerá to tak, že Trudeaua už nič nezastaví napriek tomu, že hnev voči Trudeauovi a jeho liberálnej vláde je rekordne vysoký.

Ak sa to vezme, nedávny prieskum zistil že 70 percent Kanaďanov si myslí, že krajina je “rozbitá”, keďže Trudeau sa sústreďuje na menej dôležité otázky, ktoré sú dôležité pre rodiny, ktoré bojujú s vysokou infláciou. V januári väčšina Kanaďanov uvedla že sa im’finančne darí horšie, odkedy Trudeau nastúpil do úradu.

Dodatočne sa v januári uskutočnil prieskum ukázal že 46 % Kanaďanov vyjadrilo želanie, aby sa federálne voľby konali skôr ako v poslednom stanovenom termíne na jeseň 2025.

Heck, dokonca aj miliardár a majiteľ spoločnosti X Elon Musk nedávno vyzval Trudeaua, aby sa snažil voľby v Kanade čo najviac oddialiť.

“Najvyšší čas, aby sa tak stalo! Súčasná vláda v Kanade sa zúfalo snaží oddialiť voľby, ako sa len dá,” Musk napísal nedávno na X (predtým Twitter) v reakcii na príspevok, podľa ktorého sú Trudeauovi liberáli v prieskumoch na treťom mieste.

Takže aj keď Elections Canada nedávno povedala svojim dodávateľom, ktorí tlačia hlasovacie lístky, aby boli pripravení na voľby najneskôr 1. augusta 2024, je pravdepodobné, že budúci rok o tomto čase bude Trudeau stále premiérom, čo je zlé pre Kanaďanov, zlé pre hnutie za život a zlé pre každého, kto musí platiť účty v Kanade zaťaženej infláciou.