shutterstock_552864952-scaled-e1712238229944-810x500.jpg

Vyšetrovateľ volebných podvodov vo Wisconsine zatknutý a prepustený v snahe "umlčať ho

0
Neutral
  • Volobový podvodník zatknutý a prepustený vo Wisconsine.
  • Peter Bernegger obvinený zo zasielania falošných právnych dokumentov.
  • Progresívni aktivisti používajú "šmudlovské" dary na volebnú kampaň.
  • Podľa Berneggera ide o krádeže identity a pranie špinavých peňazí.

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Voľbový podvodník, ktorý zdokumentoval viacero prípadov “šmoulích” darov na volebnú kampaň, teda darovaných v mene osoby, ktorá nevedela, že sa používa jej meno, bol zatknutý a následne prepustený v spore o volebný podvod vo Wisconsine.

Zpráva v denníku Wisconsin Daily Star dokumentuje prípad, v ktorom figuruje Peter Bernegger, šéf organizácie Election Watch vo Wisconsine.

Bol obvinený zo zasielania dokumentu poštou, “simulovania právneho procesu, ” po tom, čo podal množstvo sťažností proti úradníkom a kandidátom, ktorí, ako tvrdí, podľa jeho obvinení na základe dôkazov prijímali dary sprostredkované aktivistami v mene nič netušiacich voličov.

Zložil kauciu za podpis a bol prepustený.

“Je to politicky motivované, kde sa ma snažia umlčať, aby nás všetkých umlčali. Pre tých, ktorí to nevedia, toto je druhýkrát, čo po mne idú; prvý raz bol zamietnutý za 15 minút, keď sa sudca dozvedel pravdu o veci,” vysvetlil.

Predchádzajúci prípad sa týkal tvrdení, že obťažoval Meagan Wolfeovú z Wisconsinskej volebnej komisie, ale neboli žiadne dôkazy, čo viedlo k zamietnutiu.

Druhé zatknutie prišlo po tom, ako podal šesť sťažností na generálneho prokurátora Wisconsinu Josha Kaula, ktoré sú v riešení Wisconsinskej etickej komisie, uvádza sa v správe.

Podal mu nepodpísaný list od Ismaela Ozanna, prokurátora v Dane County, v ktorom ho obvinil z “právneho procesu.”

“Wisconsinský zákon 946.68 uvádza, že je nezákonné posielať alebo doručovať právne dokumenty vrátane sťažnosti ‘ktorá nariaďuje osobe vykonať alebo zdržať sa vykonania určitého úkonu a ktorej splnenie je vynútiteľné súdom alebo vládnym orgánom,'” vysvetľuje sa v správe.

PREČÍTAJTE SI: Jeden z piatich voličov, ktorí hlasovali poštou, sa priznal k spáchaniu volebného podvodu počas volieb 2020:

Sudca však vydal zatykač a Bernegger pre publikáciu uviedol, že bol prepustený na kauciu s podpisom.

“Všetko, čo chceli, bolo, aby som sa zavrel a prestal podávať žaloby,” vysvetlil.

V správe zdokumentoval, že jeho výskum odhalil “Smurfing” vo voľbách z roku 2010, keď bola aktívna a darcovská organizácia ACORN, ktorá sa neskôr zmenila na ActBlue.

V správe vysvetlil, že progresívni aktivisti používajú botov, ktorí preberajú mená z webovej stránky FEC, kde darca uviedol, že je na dôchodku alebo nechal prázdne miesto pre zamestnanie. Podľa neho sa zameriavajú na tieto typy darcov, pretože ‘je nepravdepodobné, že by sa dokázali brániť.’ Potom na mená týchto darcov’ bez ich vedomia poskytujú tisíce malých darov pre ActBlue a demokratických kandidátov.”

Podľa neho ide v skutočnosti o krádeže identity, pranie špinavých peňazí, porušovanie bankových predpisov a podobne.

Na sociálnych sieťach tvrdil, že Kaul, bývalý právnik Hillary Clintonovej, profitoval z darov od Šmoulov.

“Jedna zo starších darkýň, ktorej meno bolo použité, 79-ročná Lydia Foghtová, údajne poskytla jemu a ďalším osobám 26 880 politických príspevkov za približne päť a pol roka,” vysvetľuje sa v správe.

Obvinil tiež, že okresná prokurátorka Fulton County v Georgii Fani Willisová, ktorá čelila viacerým vlastným škandálom v snahe vytvoriť kauzu RICO proti prezidentovi Trumpovi, údajne prijala 184 916 dolárov.45 v šmudlovských príspevkoch.

Pretlačené so súhlasom WND News Center.