GettyImages-1353463980-e1707394481443-810x500.jpg

Sudca schválil tendenčné premenovanie kalifornského volebného opatrenia na ochranu detí pred transrodovosťou

8
Kultúra života
  • Kalifornský sudca podporil generálneho prokurátora v premenovaní volebnej iniciatívy.
  • Iniciatíva obmedzuje používanie toaliet a skriniek podľa pohlavia a športové programy.
  • Sudca rozhodol, že nový názov je presný a objektívny popis iniciatívy.
  • Indoktrinácia detí ľavicovou ideológiou a “zmeny pohlavia” môžu mať vážne dôsledky.

Kalifornský sudca sa postavil na stranu ľavicového generálneho prokurátora Roba Bontu, ktorý premenoval navrhovanú volebnú iniciatívu na podporu reality oboch pohlaví a rodičovských práv vo vzdelávaní a prinútil ju označiť tak, aby voliči boli náchylní postaviť sa proti nej.

Pôvodne bola iniciatíva predložená ako “Zákon o ochrane kalifornských detí z roku 2024” a vyžaduje, aby verejné a súkromné školy a vysoké školy obmedzili používanie toaliet a skriniek špecifických pre pohlavie len na skutočných príslušníkov určeného pohlavia a vylúčili mužov zo športových programov špecifických pre ženy pre siedme ročníky a vyššie, ako aj vyžaduje, aby boli rodičia informovaní, ak neplnoletý žiak požiada o zaobchádzanie s iným pohlavím, a zakazuje chirurgickú alebo chemickú “transformáciu” neplnoletých osôb so zmenou pohlavia.

Ak zástancovia pokračujú v zbieraní podpisov na zaradenie opatrenia do novembrového hlasovania, Bonta’office im sťažil úlohu tým, že ich prinútil šíriť ho pod názvom “Obmedzuje práva transrodovej mládeže”; spolu so súhrnným znením, v ktorom sú navrhované zmeny vykreslené v negatívnom svetle, ako napríklad, že požiadavka na informovanie rodičov prichádza “bez výnimky pre bezpečnosť študentov” a že dokonca aj takzvané “lekársky odporúčané” neplnoleté “prechody” sú zakázané.

Čítajte: ‘Takmer ma to zabilo’: V silnom prejave

Skupina Protect Kids California (PKC), ktorá stojí za iniciatívou, podala žalobu s odôvodnením, že nový názov je “zavádzajúci, nepravdivý a predpojatý”, ako aj “hrubo argumentačný,”, čím potenciálnych signatárov dopredu zaujal proti nej. “V rozhovore s našimi dobrovoľníkmi sme si uvedomili, že to má škodlivý vplyv,” povedal Jonathan Zachreson z PKC.

Tento týždeň však sudca vrchného súdu okresu Sacramento Stephen Acquisto vydal konečné rozhodnutie, ktorým potvrdil Bonta’reframing, píše sa v denníku Sacramento Bee reports.

“Navrhované opatrenie objektívne ‘obmedzuje práva’ transrodovej mládeže tým, že bráni výkonu ich existujúcich práv. ‘Obmedzuje práva transrodovej mládeže’ je presný a nestranný opis navrhovaného opatrenia,” Acquisto tvrdil, zatiaľ čo pôvodná “formulácia “chrániť” skupiny “sa javí ako typ propagácie, ktorý je v názve a zhrnutí zakázaný,” povedal. 

“Mentálna gymnastika, ktorú sudca Acquisto urobil, aby zdôvodnil svoje chybné rozhodnutie, nie je len hrubým zneužitím diskrečnej právomoci, ktoré oprávňuje našich klientov na odvolanie, ale aj mrazivým výkladom práva, ktorý ohrozuje samotné základy našej ústavnej republiky,”reagovala právnička PKC Nicole Pearsonová, ktorá dodala, že skupina “skúma naše možnosti odvolania sa proti týmto jasným chybám a čoskoro oznámi rozhodnutie.”

“V minulosti to urobili aj iní generálni prokurátori,” Zachreson povedalRade pre výskum rodiny, ale “skutočnosť, že v názve a zhrnutí sú nielen zaujaté, ale … nepravdivé informácie, je podľa mňa bezprecedentná.”

Indoktrinácia detí ľavicovou ideológiou v oblasti sexuality a ďalších ľavicových programových bodov je už dlho hlavným problémom amerických verejných škôl, od knižnice cez športovú a toaletnú politiku až po dráždivé podujatia a triedne materiály až po sociálne “prechod” problémové deti bez prispenia rodičov. Vplyvná Americká knižničná asociácia, ktorú v súčasnosti vedie samopopisná “marxistická lesba,” odmieta zamedziť deťom prístup k materiálom nevhodným pre ich vek.

Čítajte: Tisíce mladých ľudí ľutujú svoje ‘zmeny pohlavia,’ a ich príbehy sú drásajúce

A významné množstvo dôkazov ukazuje, že “potvrdenie” zámeny pohlavia nesie so sebou vážne škody, najmä ak sa vykonáva u citlivých detí, ktoré nemajú dostatočný mentálny vývoj, emocionálnu zrelosť a životné skúsenosti na to, aby zvážili dlhodobé dôsledky rozhodnutí, ktoré sa im vnucujú, alebo úplné vedomosti o dlhodobých účinkoch život meniacich, fyzicky transformujúcich a často nezvratných chirurgických a chemických postupov.

Štúdie zistili, že viac ako 80 % detí trpiacich rodovou dysfóriou z nej do konca dospievania samy vyrastú a že ani úplná “zmena pohlavia” chirurgická liečba často nedokáže vyriešiť pohlavne zmätených jedincov’ zvýšený sklon k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a môže ju dokonca zhoršiť, a to aj tým, že posilňuje ich zmätenosť a zanedbáva skutočné základné príčiny ich duševných problémov.

Nebezpečenstvo udržiavania rodičov v nevedomosti o zmätenosti pohlavia detí’pochmúrne ilustruje príbeh Yaeli Martinezovej, 19-ročnej dievčiny, ktorej “zmenu pohlavia” na strednej škole podsúvali ako možný liek na jej depresiu, podporovaný stredoškolským poradcom, ktorý jej matke zatajil, čím prechádza. Problémové dievča spáchalo samovraždu po tom, čo sa tri roky pokúšalo žiť ako muž.

Aj keď pribúdajúce dôkazy proti “prechodom pohlavia” u mladých ľudí podnecujú európske krajiny, ako napríklad Veľká Británia a Francúzsko, ktoré sú zvyčajne naľavo od Ameriky, aby od tejto praxe ustúpili, v Amerike Bidenova administratíva pokračuje v okopávaní pät, pričom trvá na tom, že chirurgické a chemické zmrzačenie sú “osvedčené postupy;” odopieranie takýchto zákrokov neplnoletým označuje za “blízke hriechu;” a nepodložene obviňuje zo samovrážd detí s pohlavnou dysforiou, že sa im nedarí zmierniť ich zmätok telesným zmrzačením. 

Čítajte: štúdia Mayo Clinic o poškodení blokátormi puberty zahŕňala ‘transrodové’ dvojročné dieťa

The termín pre zákon Protect Kids of California na zozbieranie 546,651 podpisov potrebných na to, aby sa tento rok na jeseň objavil na hlasovacom lístku, je technicky 27. jún, ale vzhľadom na dĺžku overovacieho procesu, ktorý treba zohľadniť, PKC žiadavšetky podpisy do 15. mája. Skupina 10. apríla uviedla, že je len na 25 % cesty k svojmu cieľu, ale 16. apríla zaznamenala nazbieranie viac ako 60 000 podpisov za jediný deň.