Shutterstock_2301691267-810x500.jpg

Úradník z Alberty odhalil, že "takmer všetky" požiare v provincii tento rok založili ľudia

7
Neutral
  • Podpaľači zodpovední za väčšinu lesných požiarov v Alberty, nie klimatické zmeny.
  • Minister lesníctva varuje obyvateľov, aby dodržiavali preventívne opatrenia týkajúce sa požiarov.
  • Premiérka Smithová a RCMP odhalili podpaľačov zodpovedných za požiare v Kanade.
  • Trudeau a WEF presadzujú zrušenie fosílnych palív pod zámienkou klimatických zmien.

Úrady Alberty oznámili, že takmer všetky požiare v roku 2024 pravdepodobne spôsobili ľudia, a to napriek neustálym tvrdeniam, že na vine sú “klimatické zmeny”.

24. apríla minister lesníctva a parkov Alberty Todd Loewen prezradil, že jeho ministerstvo odhaduje, že väčšinu tohtoročných požiarov v provincii”spôsobil človek a nie “klimatické zmeny”, ako tvrdia mainstreamové médiá a politici.

“Očakávame, že takmer všetky požiare, ktoré sme tento rok doteraz zaznamenali, sú spôsobené človekom, vzhľadom na to, v akom’štádiu sezóny sa nachádzame a aké’počasie pozorujeme,” uviedol Loewen.

V tomto roku Alberta uhasila už 172 požiarov a 63 z nich aktívne horí. Loewen sa však nezdal byť príliš znepokojený, namiesto toho varuje Alberťanov, aby sledovali svoje miestne zákazy a obmedzenia týkajúce sa požiarov, aby sa znížil vysoký počet požiarov spôsobených človekom.  

“Vyzývam vás, aby ste posúdili svoj majetok z hľadiska nebezpečenstva vzniku lesných požiarov a prijali všetky preventívne opatrenia, ktoré môžete, aby ste tieto riziká odstránili,” povedal.

“Patrí sem rozbíjanie zdrojov paliva, ktoré by mohli zapáliť stavbu, odstraňovanie stromov v tesnej blízkosti vášho domu a správna údržba žľabov a striech, aby ste sa zbavili materiálov, ktoré by sa mohli ľahko zapáliť, ako sú listy a suché ihličie,” dodal Loewen.

Vyhlásenie Loewena”prichádza len niekoľko týždňov po tom, čo premiérka Alberty Danielle Smithová sľúbila, že podpaľači, ktorí v Alberte zapália lesné požiare, budú za svoje zločiny niesť zodpovednosť.

“S blížiacou sa sezónou lesných požiarov je dôležité pochopiť, že 67 % lesných požiarov v Alberte zakladajú ľudia,” vysvetlila.

“Ak založíte lesný požiar, môžete byť obvinení, pokutovaní a zodpovední za všetky náklady spojené s bojom s požiarom,” dodala Smithová.

Smithová sa takto vyjadrila po tom, ako minulý rok odhalila, že väčšinu lesných požiarov v jej provincii (500 zo 650) spôsobili ľudia a nie “klimatické zmeny,” ako to presadzovali staršie médiá a opoziční politici.

“Všetko, čo viem, je, že v našej provincii máme 650 požiarov a 500 z nich zapríčinil človek,”povedala, “takže sa musíme uistiť, že keď ľudia vedia, že keď”je vonku sucho a dostávame sa do sezóny lesných požiarov, že sú”oveľa opatrnejší, pretože kedykoľvek skončíte so vznietením, ktoré sa stane, môže to mať ničivé následky.”

Vláda provincie Alberta tiež vytvorila reklamnú kampaň, v ktorej zdôrazňuje skutočnosť, že väčšinu požiarov spôsobujú ľudia a nie “klimatické zmeny,” ako tvrdia mnohí ľavicoví politici.

Ako informoval portál LifeSiteNews v minulom roku, Smith nakázal vyšetrovateľom podpaľačstva, aby preskúmali, prečo niektoré z lesných požiarov, ktoré zúrili na rozsiahlom území provincie, nemali “žiadnu známu príčinu” krátko po tom, ako sa rozšírili.

Napokon, napriek tvrdeniam, že požiarov drasticky pribudlo v dôsledku “klimatických zmien,” výskumu z roku 2023 sa ukázalo, že požiarov celosvetovo ubudlo, zatiaľ čo ich medializácia stúpla o 400 percent.

Okrem toho sa zistilo, že mnohé z požiarov na jar a v lete minulého roka spôsobili podpaľači a nie “klimatické zmeny.

Kráľovská kanadská jazdecká polícia (RCMP) zatkla podpaľačov ktorí boli obvinení zo založenia požiarov po celej krajine, vrátane YukonBritish Columbia, a Alberta.

V Quebecu, satelitné zábery tiež ukázali záhadné súčasné vypuknutie niekoľkých požiarov v celej provincii, čo vyvolalo obavy, že požiare boli koordinovaným úsilím podpaľačov.

Premiér Justin Trudeau a mainstreamové médiá napriek zdrvujúcim dôkazom naďalej tvrdia, že požiare sú bezprecedentne nebezpečné a spôsobené “klimatickými zmenami” v snahe prijať ďalšie nariadenia týkajúce sa prírodných zdrojov.

Zníženie a prípadné zrušenie využívania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu má byť aj tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina stojaca za socialistickou “agendou Veľkého resetu” – organizácia, s ktorou Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.

Kým Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámerom je zníženie emisií oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že sa tým znížia zisky a mohlo by to dokonca viesť k nedostatku potravín.