Untitled-27-810x500.png

Kalifornský zákonodarca stiahol návrh zákona o rozšírení asistovanej samovraždy v dôsledku odporu

13
Kultúra smrti
  • Kanadskí zákonodarcovia majú zastaviť rozširovanie asistovanej samovraždy.
  • Kalifornský návrh zákona o asistovanej samovražde bol stiahnutý.
  • Návrh zákona S.B. 1196 mal cieľ legalizovať eutanáziu.
  • Zmeny v zákone by umožnili eutanáziu pod rúškom asistovanej samovraždy.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy

Mám skvelú správu. Kalifornský návrh zákona o rozšírení asistovanej samovraždy (SB 1196) bol stiahnutý.

Je to skvelá správa, ale povedzme si na rovinu, že znenie zákona S.B. 1196 je cieľom loby za asistovanú samovraždu, ale návrh zákona bol označený za príliš rýchly a príliš ďaleko.

PREČÍTAJTE SI: Mladé, zdravé ženy, ktoré sú v Holandsku eutanázované, by mali byť varovaním pre Kanadu

Na základe zhrnutia návrhu zákona S.B. 1196 sa Kanada rozhodla, že bude pokračovať vo svojej činnosti.B. 1196 štátnej senátorky Catherine Blakespearovej som uviedol, že návrh zákona by mal:

18. marca 2024 som uverejnil článok, v ktorom som uviedol, že Kalifornský návrh zákona by legalizoval zabíjanie zo zdravotných dôvodov. Po zverejnení znenia zákona S.B. 1196 som ďalej vysvetlil, ako by tento návrh zákona rozšíril lekárske zabíjanie v Kalifornii.

S.B. 1196 by zmenil zákon z požiadavky na využitie smrtiaceho jedu na využitie smrtiaceho jedu. “Využiť” nebolo v návrhu zákona definované, ale mohlo by byť definované ako: “prakticky a efektívne využiť.”

S.B. 1196 by zmenil zákon z požiadavky terminálnej choroby na ťažký a nenapraviteľný zdravotný stav.

Terminálna choroba bola založená na šesťmesačnej prognóze kdežto ťažký a nenapraviteľný zdravotný stav mal dlhú definíciu, ktorá v podstate znamenala, že osoba má vážny chronický stav, ktorý sa bude naďalej zhoršovať.

Podľa návrh zákona uviedol:  

Na účely tejto časti ‘ťažký a nenapraviteľný zdravotný stav’ zahŕňa diagnózu demencie v ranom až strednom štádiu, kým má osoba ešte schopnosť prijímať lekárske rozhodnutia.

Ako by sa v praxi definovala demencia v ranom až strednom štádiu?

S.B. 1196 umožňoval účasť na zákone aj osobám, ktoré nie sú lekármi. S.B. 1196 doplnil: “praktické sestry, asistenti lekára a registrované zdravotné sestry.”

S.B. 1196 odstránil požiadavku pobytu v kalifornskom zákone tým, že vyškrtol slová “je obyvateľom Kalifornie.”

S.B. 1196 umožnil použitie intravenózneho (vnútrožilového) katétra na “využitie” jedu. V zákone S.B. 1196 sa uvádzalo:  

… smrť požitím alebo intravenóznou cestou po tom, ako poskytovateľ zdravotnej starostlivosti umiestni intravenózny katéter, ak už nebol umiestnený, s cieľom privodiť kvalifikovanej osobe’vlastnú smrť.

Čítajte: Quadriplegic man-dies via euthanasia after developing bed sores waiting at Quebec hospital

Toto vyhlásenie neobmedzilo použitie intravenózneho katétra na asistovanú samovraždu a mohlo umožniť eutanáziu/zabitie.

neskôr S.B. 1196, uviedol:  

Na účely tohto oddielu ‘pomoc kvalifikovanej osobe prípravou lieku na pomoc pri umieraní’ zahŕňa poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, ktorý zavádza intravenózny katéter, pokiaľ poskytovateľ zdravotnej starostlivosti nepomáha kvalifikovanej osobe pri zavádzaní lieku na pomoc pri umieraní do žily kvalifikovanej osoby’.

Z tohto tvrdenia vyplýva, že osoba musí nejakým spôsobom využiť intravenózny katéter. Intravenóznu infúziu by bolo možné zaviesť, ale poskytovateľ zdravotnej starostlivosti by nemohol “asistovať ”. to bolo zámerne mätúce. Mohli existovať aj okolnosti, ako napríklad ALS, kedy má osoba problém “využiť” intravenózny katéter bez asistencie.

Dňa 22. júna 2022 kalifornský federálny sudca zamietol prípad, ktorého cieľom bolo povoliť eutanáziu v rámci kalifornského’zákona o asistovanej samovražde. Lonny Shavelson, lekár, ktorý sa venuje výlučne asistovanej samovražde, a Sandra Morrisová, ktorá mala ALS, tvrdili, že štátny zákon o asistovanej samovražde diskriminuje ľudí, ktorí majú problémy s vlastným podaním smrteľných liekov, a na nápravu situácie musí štát v týchto prípadoch povoliť eutanáziu.

V tomto prípade Shavelson argumentoval, že je potrebné povoliť podanie smrteľných liekov intravenóznym katétrom, ak má osoba problémy s vlastným podaním smrteľných liekov. Sudca Chhabria tento argument odmietol a uviedol:

Chhabria rozhodol, že prípad nemôže pokračovať na základe teórie, že porušuje ADA, pretože úprava, ktorú požadujú, by prekročila hranicu vytvorenú zákonom o možnosti ukončenia života, ‘z možnosti ukončiť vlastný život na možnosť nechať ho ukončiť niekoho iného za vás.’

Chhabria ďalej rozhodol:

‘Takéto prispôsobenie by “ohrozilo” základnú povahu zákona, a preto by zásadne zmenilo program.’

Sudca uviedol, že požiadavka samosprávy v zákone’je ‘poslednou ochranou’ na zabezpečenie toho, aby zákon zostal dobrovoľný.

‘Osoba, ktorá chce ukončiť svoj život na základe zákona, sa môže odhlásiť kedykoľvek – po požiadaní alebo prijatí receptu, po tom, čo má lieky v ruke, po zavedení vyživovacej trubice, po rozlúčke,’ napísal. ‘Úprava, ktorú požadujú žalobcovia, by výrazne narušila túto ochranu tým, že by otvorila okno, počas ktorého by nebolo možné zistiť, či si to pacient nerozmyslel.’

Čítajte: 10 federal prisoners have been euthanized under Trudeau’s assisted suicide regime

Ak S.B. 1196 by sa zmenil kalifornský zákon tým, že by sa odstránilo samopodanie, odstránila by sa požiadavka nevyliečiteľnej choroby a umožnilo by sa využitie intravenózneho katétra; tieto zmeny by znemožnili rozlíšiť medzi aktom asistovanej samovraždy a aktom eutanázie/vraždy.

Asistovaná samovražda je prijatie smrteľného jedu a jeho samostatné podanie s cieľom spôsobiť smrť.

Eutanázia je, keď iná osoba, zvyčajne zdravotnícky pracovník, podá smrteľný jed s cieľom spôsobiť smrť. Eutanázia je formou vraždy/vraždy.

Keďže zákon S.B. 1196 nevyžadoval, aby bola svedkom tohto aktu “tretia/nezávislá strana”, preto zákon S.B. 1196 neobsahoval požiadavku, aby bol svedkom tohto aktu. 1196 by umožnil eutanáziu pod rúškom asistovanej samovraždy a dosiahol by pre eutanazijnú loby to, čo im bolo sudcom Chhabriom odopreté v roku 2022.

S.B. 1196 bol trójskym koňom zákona o eutanázii.

S.B. 1196 je konečným cieľom loby asistovanej samovraždy.

Pretlačené so súhlasom Koalície pre prevenciu eutanázie.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy