Screenshot-2024-04-16-at-10.39.22-AM-e1713353197282-810x500.png

Alberta sa snaží chrániť edmontonský park pred plánom Trudeauovej vlády na "rozmanitosť

17
Neutral
  • Poslanci a senátori majú zrušiť uhlíkovú daň
  • Trudeauova vláda chce získať kontrolu nad údolím rieky Edmonton
  • Občania Edmontona protestujú proti federálnemu vlastníctvu parkov
  • Alberta bojuje proti Trudeauovým environmentálnym plánom a zásahom do provincie

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu TÝŽDEŇ

Edmonton sa snaží chrániť svoje údolie rieky pred plánom Trudeauovej vlády “diverzity”. 

Legislatívny zbor Alberty 15. apríla schválil návrh zákona MLA Brandona Luntyho’súkromných poslancov’204 na ochranu Edmonton River Valley pred iniciatívou premiéra Justina Trudeaua’National Urban Park Initiative, ktorá by dala federálnej vláde právomoc nad provinčnými parkami presadzovať rôzne kvóty týkajúce sa “klímy” a “rozmanitosti.” 

“Albertčania si zvolili našu zjednotenú konzervatívnu vládu s väčšinovým mandátom, aby okrem iného chránila rodiny a komunity pred nadmernými zásahmi a zásahmi federálnej moci. Presne to’tento návrh zákona dosahuje,” uviedol Lunty v tlačovej správe  

Návrh zákona č. 204 s názvom Zmena zákona o obecnej samospráve (národné mestské parky), je reakciou na National Urban Park Initiative, ktorý by Trudeauovej vláde dal právomoc nad provinčnými parkami Alberty’.  

Trudeauova vláda’v pláne sľubuje, že “poskytne dlhodobé výhody mestskej oblasti” využitím “udržateľnosti, ochrany, spravodlivosti, rozmanitosti, inklúzie a zmierenia.” 

Ak bude program schválený, údolie rieky Edmonton by mohlo byť “plne vo vlastníctve federálnej vlády,” ktorá bude priestor využívať na presadzovanie svojich hodnôt vrátane riešenia dopadov “klimatických zmien” a vytvárania priestorov, kde je “vítaná rozmanitosť.”  

Plán tiež sľubuje, že sa bude “cielene presadzovať rovnosť” a zároveň “rešpektovať práva pôvodných obyvateľov” prostredníctvom “zmierenia.”   

Mnohí občania Edmontonu však boli iniciatívou mestského parku znepokojení a stretli sa so svojimi poslancami MLA, aby o tejto otázke diskutovali.  

Edmontonská občianka Sheila Phimesterová spolupracovala s MLA Jackie Lovelyovou na vytvorení petície, aby zabránila tomu, aby sa River Valley stalo federálnym vlastníctvom. Petícia získala viac ako 5 000 podpisov.  

“Namiesto toho, aby o tom, čo sa bude diať v parku, rozhodovali Edmontončania, rozhodovala by Ottawa,” upozorňuje petícia.  

“Ach, a keďže je to federálna vláda, jej ‘prioritami’ pre tieto parky sú ‘zdravšie komunity’, ‘odolnosť voči zmene klímy’, ‘zmierenie’, ‘rovnosť’, ‘rozmanitosť’ a ‘inklúzia,"” pokračovala.   

Trudeau sa už pokúsil presadiť svoju moc nad priemyslom Alberty tým, že zaviedol “klimatické” obmedzenia na ich ťažbu ropy a zemného plynu v snahe vynútiť si nulové regulácie pre všetky kanadské provincie, vrátane výroby elektriny, už do roku 2035.   

Premiérka Alberty Danielle Smithová však opakovane prisľúbila, že bude chrániť provinciu pred radikálnym “net zero”tlakom Trudeaua. 

V decembri premiérka Alberty Danielle Smith odsúdila Trudeauov’plán ministra životného prostredia Stevena Guilbeaulta’znížiť emisie ropy a zemného plynu o 35 až 38 percent pod úroveň roku 2019 ako “nerealistický” a “protiústavný.”  

Súčasné environmentálne ciele Trudeaua’sú v súlade s cieľmi Organizácie Spojených národov’ “2030 Agenda pre udržateľný rozvoj” a zahŕňajú postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.  

Zníženie a prípadné odstránenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina stojaca za socialistickou “agendou Veľkého resetu” – organizácia, v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú do toho zapojení. 

V novembri, po tom, ako oznámila, že má “dosť” Trudeauových”extrémnych environmentálnych pravidiel, Smithová povedala, že jej provincia nemá inú možnosť, ako upevniť kontrolu nad svojou elektrickou sieťou, aby bojovala proti nadmernej právomoci federálnych orgánov prijatím svojho zákona o suverenite. Zákon o suverenite slúži na ochranu Alberťanov pred budúcimi výpadkami elektrickej energie v dôsledku nadmerných zásahov federálnej vlády.  

Na rozdiel od väčšiny provincií v Kanade je Alberta v oblasti elektrickej energie takmer úplne deregulovaná. Vláda má však stále možnosť prevziať nad ním kontrolu v jedinom okamihu. 

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu ešte DNES