Screen-Shot-2024-02-22-at-12.32.52-PM-2-810x500.png

Kanaďan dostal ročný trest odňatia slobody a doživotný zákaz držania strelných zbraní za podpálenie kostola

9
Kultúra smrti
  • Muž dostal ročný trest za podpaľačstvo kostola, zakázali mu strelné zbrane.
  • Obvinený Jordan Willet dostal podmienečný trest a doživotný zákaz strelných zbraní.
  • V Kanade bolo zničených viac ako 100 katolíckych kostolov od roku 2021.
  • Trudeau a média šíria neoverené tvrdenia o katolíckych kostoloch bez dôkazov.

Muž, ktorý bol obvinený z podpaľačstva po tom, čo sa začiatkom tohto roka pokúsil podpáliť historický katolícky kostol, dostal za svoj čin iba ročný trest odňatia slobody, ale zároveň mu bol doživotne zakázaný prístup k strelným zbraniam.

Dňa 9. apríla súd odsúdil 31-ročného Jordana Willeta na 278 dní odňatia slobody za úmyselné alebo nedbanlivé spôsobenie škody na majetku požiarom alebo výbuchom a za nedodržanie probačného príkazu. Vo februári LifeSiteNews informoval, že Willet bol zatknutý a obvinený zo založenia požiaru vo farnosti Blessed Sacrament v meste Regina v štáte Saskatchewan 9. februára.

Priznal sa k obom obvineniam a dostal aj 18-mesačný podmienečný trest spolu s doživotným zákazom používania strelných zbraní.

Počas víkendu otec James Hentges, farár farnosti, povedal, že sa mu “uľavilo, že je vo väzbe a nepredstavuje hrozbu.”

Farnosť zverejnila zábery útok z 9. februára na sociálnych sieťach a zverejnila výzvu, aby každý, kto má informácie o tejto udalosti, ich nahlásil polícii.

Nahrávka útoku z kamery pri zvončeku ukazuje, ako Willet v maske polievajú kostol palivom predtým, ako ho podpália.

Vyšetrovatelia požiaru zistili, že požiar vznikol priamym podpaľačským činom.

Od jari 2021 bolo v Kanade podpálených alebo vandalsky zničených viac ako 100 kostolov, väčšinou katolíckych. Útoky na kostoly prišli krátko po nepotvrdenom objavení “neoznačených hrobov” v teraz už zatvorených rezidenčných školách kedysi prevádzkovaných cirkvou v niektorých častiach krajiny.

V rokoch 2021 a 2022 sa v mainstreamových médiách objavili zápalisté a pochybné tvrdenia o tom, že katolícki kňazi a mníšky, ktorí viedli niektoré z týchto škôl, pochovali stovky detí a nevenovali im pozornosť.

Vzdor vypaľovaniu kostolov neurobila federálna vláda pod vedením premiéra Justina Trudeaua nič podstatné, aby zodpovedných postavila pred súd alebo aby zastavila hlavnú príčinu vypaľovania.

Tvrdeniam, ktoré okrem iných presadzoval aj Trudeau, chýbajú akékoľvek fyzické dôkazy a boli založené len na narušeniach pôdy zistených pomocou georadaru.

V auguste 2023 sa totiž na jednom z takýchto miest uskutočnili štvortýždňové výkopy a neobdržal žiadne pozostatky.

Napriek nedostatku dôkazov, Canadian Broadcasting Corporation (CBC) a ďalší pokračovali v presadzovaní tohto príbehu, dokonca nedávno uverejnili reportáž, ktorá sa zdala ospravedlňuje desiatky útokov na katolícke kostoly.

V januári predseda Konzervatívnej strany Pierre Poilievre nielenžeodsúdil vlnu vypaľovania kostolov v Kanade, ale vyzval Trudeaua, aby o tejto záležitosti mlčal.