GettyImages-2148839308-810x500.jpg

Prečo sa globálne elity na smrť boja "národného konzervativizmu"?

20
Kultúra života
  • Belgickí úradníci sa pokúsili zastaviť stretnutie konzervatívcov v Bruseli.
  • Úsilie úradníkov prinieslo konferencii väčšiu medzinárodnú pozornosť.
  • Progresívne autoritárstvo v Bruseli odhalilo gangsterský štát.
  • Národný konzervativizmus je jediným prostriedkom na zvrátenie marxistického vplyvu.

Poburujúce pokusy vládnych úradníkov v belgickom Bruseli opakovane zastaviť stretnutie konzervatívcov v meste, ktoré je hlavným mestom Európskej únie, dostali pojem “národný konzervativizmus” na titulné stránky novín.

Jich zúfalá, apoplektická snaha potlačiť stretnutie národných konzervatívcov v poslednej chvíli sa nevydarila a priniesla konferencii oveľa väčšiu medzinárodnú pozornosť, než by si inak získala.

Udalosti v Bruseli, ktoré konferenciu sprevádzali, namiesto toho, aby ju zničili ešte pred jej začiatkom, “silne odhalili progresívne autoritárstvo v hlavnom meste Európy”” Brusel sa v skutočnosti prejavil ako “gangsterský štát.”

Tieto kroky tento týždeň vyvolávajú dôležitú otázku: Prečo sa ľavicové európske elity – rovnako ako ich náprotivky v Severnej Amerike – smrteľne boja rodiaceho sa, stále sa rozširujúceho národno-konzervatívneho hnutia?

Odpoveď je jednoduchá: “Národný konzervativizmus” ponúka jediný vierohodný prostriedok na zvrátenie pustošenia, ktoré tyranský, totalitný marxistický vplyv, ktorý prenikol do slobodného sveta od pádu Berlínskeho múru a naďalej spôsobuje v západnom svete.

Čítajte: Bruselská konferencia NatCon bude voľne pokračovať po tom, čo súd zrušil policajnú barikádu

Hnutie si uvedomuje, že jediná sila, ktorá je dostatočne mocná na to, aby zadržala a porazila túto v súčasnosti dominantnú politickú silu v západnom svete – ktorú možno najlepšie opísať ako “prebudený neomarxizmus,” systém viery, v ktorom nie je miesto pre Boha a ktorý vo všeobecnosti odmieta všetky formy tradície ako zlo – je obnova verejného života hlboko zakoreneného v biblickom kresťanstve.

Inými slovami, národný konzervativizmus (NatCon) – a s ním úzko súvisiaci “Kresťanský nacionalizmus” hnutie, ktoré zastáva názor, že v záujme dosiahnutia najväčšieho dobra by mal byť celý život vrátane verejného života kresťanský – je jedinou existenčnou hrozbou, ktorej čelia globalisti usilujúci sa o nastolenie nového svetového poriadku.

Michael Knowles to na konferencii NatCon 3 v Orlande v septembri 2022 zhrnul veľmi výstižne: “Kresťanský nacionalizmus je opakom ateistického globalizmu.”

‘Národný konzervativizmus je teraz odboj’

“Naši ideologickí nepriatelia ukázali, že v skutočnosti je to ľavica, ktorá je netolerantná a utláčateľská a predstavuje hrozbu pre demokraciu a diktátorské riziko pre slobodu,” vyhlásila Melanie Phillipsová, publicistka denníka The Times of London, keď sa blížil záver konferencie NatCon Brusel.

“A národný konzervativizmus je teraz odboj,” dodala.

“Dnes je byť konzervatívcom najrevolučnejšia vec, aká existuje,” pozorovalkonzervatívny taliansky vydavateľ a publicista Francesco Giubilei.

Konzervatívcom sa nepodarilo zachovať vôbec nič

Keď globalistické elity hlásajú sekulárne “evanjelium,” vyzývajúce na pokračovanie pochodu vpred – buďme úprimní: lepšie je to’charakterizovať ako “husím krokom” – antihumánnych pokrokových ideálov, NatCons uznávajú, že západná civilizácia bude zachránená len vtedy, ak samotní konzervatívci začnú s masívnym úprimným pokáním na osobnej, komunitnej a národnej úrovni za našu spoluvinu. Iba ak si konzervatívci položia otázku: “Čo som ja osobne urobil, aby sme sa dostali do tejto situácie, v ktorej sa teraz nachádzame? ”, môžeme začať obnovovať to, čo sme opustili.

“Teraz by už malo byť jasné, že stará garda konzervativizmu nám vôbec nepomôže,” poznamenal rečník N.S. Lyons, analytik a komentátor. “Nepodarilo sa im“zachovať vôbec nič.”

“Úplne stratili základy budovania politickej moci,”povedal Lyons.

Skutočnosť je taká, že v súčasnosti väčšina konzervatívcov žije ako liberáli a liberáli žijú ako marxisti. Viete, že je to’pravda. Ste toho svedkami každý deň.

Podobne ako Ezau, ktorý vymenil svoje dedičstvo len za misku polievky, západný svet vymenil svoje bohaté dedičstvo za prebudený neomarxizmus, strašnú ideológiu, ktorá stavia človeka proti človeku, podkopáva nukleárne aj rozšírené rodinné väzby a vymazáva históriu a tradície, čím sa nastupujúce generácie stávajú čoraz náchylnejšími na budúcu marxistickú existenciu.

“Konzervatívny prístup k politike a morálke nemôže fungovať bez Boha Písma. Jeho prítomnosť zažívame ako tú vyvažujúcu silu, ktorá bráni každej ideovej schéme a každému princípu, aby sa nekonečne rozširoval smerom von, až kým nepodriadi všetky veci svojej vláde,” vysvetlil Yoram Hazony, azda najväčšia hybná sila hnutia NatCon, vo svojej knihe Konzervativizmus: Znovuobjavenie.

SÚVISIACE: Socialistický belgický starosta nariadil polícii, aby zatvorila podujatie, na ktorom vystúpili kardinál Müller, Orbán, Farage

“Boh Písma obkolesuje všetky ľudské veci a redukuje ich na ich skutočné rozmery. Odstráňte ho zo svojich myšlienok a vaša vlastná schéma ideí, ktorá je lokálna a neúplná, sa začne rozširovať, prekračujúc svoje skutočné hranice,”pokračoval. “Vskutku, bude sa rozširovať dovtedy, kým si ju nepomýlite s niečím univerzálnym a úplným a výroky vášho vlastného rozumu sa začnú javiť, akoby to boli výroky nemennej prírody.”

“V tejto chvíli si mýlite svoj vlastný rozum s rozumom Božím,” napísal Hazony, ktorého slová predpovedali to, čoho budú účastníci NatConu svedkami tento týždeň v Bruseli: “Tu sa končí všetka pokora a vyparuje sa tolerancia k alternatívnym názorom. Vtedy už tieto základy spravodlivej politiky nie sú viditeľné, pretože ľudská myseľ, ktorá sa mýli s Božou mysľou, je voči nim slepá.”

“Ak chceme čeliť prebudeným niečím takým mocným, ako je ich marxistická revolúcia, potom vec, ktorej’budeme musieť čeliť, je skutočný život ochrany a prenosu,” povedal Hazony na NatCon v Orlande v roku 2022. “Inými slovami, veci, ktoré sme’stratili – Boh a Písmo a Národ a Rodina a Muž a Žena, Vernosť, Česť, Svätosť – to sú dnes pre väčšinu ľudí len slová a bez nich nemožno mať spoločnosť, ktorá konzervuje a odovzdáva a obnovuje a kaja, keď to potrebuje.”

“Ak nemáte tieto veci, potom máte nanajvýš liberalizmus, a teraz už vieme, že liberalizmus sa rúca do marxizmu a nedá sa s ním”bojovať. Liberalizmus nemá’protilátky, nie je’schopný vzdorovať.”

“Tu’je vec,” povedal Hazony. “Budete musieť zmeniť svoj život. Pretože ak sa má Amerika zmeniť,’zmení sa preto, lebo sa rozhodnete, že kresťanstvo sa obnoví ako verejná kultúra Spojených štátov, alebo aspoň tých jej častí, kde je to’možné.”