pregnant_abortion_pill-810x500.jpg

Senát v Louisiane jednomyseľne schválil návrh zákona, ktorý má zastaviť nútené potraty prostredníctvom klamlivého používania tabletiek

5
Kultúra života
  • Zákon v Louisiane kriminalizuje podávanie liekov na potrat bez súhlasu tehotnej ženy.
  • Senátor Pressly predložil zákon po utrpení svojej sestry v prípade vynúteného potratu.
  • Zákon hrozí minimálne 10 rokmi väzenia a pokutou 50 000 USD pre porušovateľov.
  • Organizácie ako Louisiana Right to Life bojujú proti núteným potratom a sexuálnemu zneužívaniu.

Senát v Louisiane v utorok jednomyseľne schválil zákon, ktorý kriminalizuje podávanie liekov vyvolávajúcich potrat tehotnej žene bez jej vedomia alebo súhlasu, čo bolo motivované osobným utrpením vlastnej sestry hlavného predkladateľa.

Potrat je v Bayou State vo všeobecnosti nezákonný, ale zákon SB 276 by zaviedol ďalší trestný čin “vynúteného potratu prostredníctvom podvodu, ” definovaný ako “vedomé a úmyselné zapojenie sa do použitia alebo pokusu o použitie lieku vyvolávajúceho potrat u tehotnej ženy bez jej vedomia alebo súhlasu s cieľom spôsobiť potrat.Porušovateľom by hrozil trest odňatia slobody na minimálne 10 rokov a/alebo pokuta minimálne 50 000 USD.

The Shreveport Times informoval, že návrh zákona predložil republikánsky senátor Thomas Pressly, ktorého motivovalo utrpenie jeho sestry Catherine Pressly Herringovej. Vo februári sa jej vtedajší manžel Mason Herring priznal k tomu, že jej do pitnej vody primiešal potratové tabletky, čím jej spôsobil vážne ochorenie. Jej malú dcérku Josephine sa podarilo zachrániť prostredníctvom zvrátenia potratovej tabletky, ale stále má zdravotné komplikácie vyplývajúce z predčasného pôrodu.

Situácia sa odohrala v Texase, kde Mason Herring dostal len šesťmesačný trest odňatia slobody, čo sa, ako Catherine a jej brat dúfajú, nebude opakovať v Louisiane.

“Je“mi jasné, že šesť mesiacov väzenia nie je“dostatočný trest za spáchanie tohto trestného činu,” povedal Pressly. “Naša rodina si nemyslí, že v prípade mojej sestry bolo učinené zadosť spravodlivosti“”Senátor povedal, že jeho zákon “môže pomôcť zabrániť tomu, aby sa to v budúcnosti stalo niekomu inému.”

National Right to Life News informovala že SB 276 tento týždeň jednomyseľne prešiel senátom. Teraz putuje na posúdenie do Snemovne reprezentantov štátu.

“Sme vďační, že SB 276 prešiel drvivou väčšinou na pôde Senátu,” povedal výkonný riaditeľ organizácie Louisiana Right to Life Benjamin Clapper. “Herringov”prípad je ukážkou súčasnej krízy, že páchatelia si môžu tak ľahko zaobstarať potratové tabletky s úmyslom zabiť svoje nenarodené dieťa bez vedomia alebo súhlasu partnerky”. Čin bývalého manžela Herringovej’bol aktom domáceho násilia a mal by byť potrestaný orgánmi činnými v trestnom konaní. Tešíme sa na prácu na konečnom schválení v Snemovni reprezentantov.”

Priek tomu, že potratová loby’rámcuje potraty ako záležitosť “voľby”, dlho zatvárala oči pred nátlakom na potraty, ktorý je obľúbeným nástrojom na zakrývanie a udržiavanie sexuálneho zneužívania.

Záujmová skupina Live Action’s “Seriál Aiding Abusers” čerpá zo spravodajských reportáží, výpovedí očitých svedkov a tajných videí, aby odhalila ochotu zamestnancov Planned Parenthood’ poskytovať interrupcie dievčatám už od 12 rokov bez toho, aby nahlásili príznaky zákonného alebo násilného znásilnenia orgánom činným v trestnom konaní. To umožňuje mužom, ktorí dievčatá priviedli na vyšetrenie, priviesť ich domov a pokračovať v ich zneužívaní.

V minulom roku pro-life Charlotte Lozier Institute zverejnil štúdiu, v ktorej sa opýtali 1 000 amerických žien a zistili, že 61 % žien, ktoré podstúpia interrupciu, tak urobí pod tlakom “mužských partnerov, rodinných príslušníkov, iných osôb, z finančných dôvodov a iných okolností.”

“Nútenie ženy k interrupcii, vrátane neplnoletej, je nezákonné vo všetkých 50 štátoch Spojených štátov amerických,” podľaCentra proti núteným potratom nadácie Justice Foundation’ktoré ponúka rôzne informačné zdroje na pomoc tým, ktorí sú nútení zabiť svoje deti.