Alexis-McGill-810x500.jpg

Plánované rodičovstvo vlani vykonalo rekordných 392 715 potratov: výročná správa

0
Kultúra smrti
  • Planned Parenthood vykonal rekordný počet interrupcií a zvýšil financovanie.
  • PPFA prevádzkuje 600 zariadení a vykonal 392 715 potratov, čo je 40% v USA.
  • PPFA poskytuje telemedicínske stretnutia a finančnú pomoc žiadateľkam o interrupciu.
  • PPFA blokuje pro-life politiky a získal vládne granty vo výške 699,3 milióna dolárov.

Federácia plánovaného rodičovstva v Amerike (PPFA) v utorok zverejnila svoju najnovšiu výročnú správu, v ktorej potvrdila, že sa jej opäť podarilo vykonať rekordný počet interrupcií a zvýšiť financovanie z prostriedkov daňových poplatníkov, a to aj napriek tomu, že vo viacerých štátoch naďalej platia zákony, ktoré zatvárajú podniky zaoberajúce sa interrupciami.

Výročná správa PPFA’s 2022-2023 odhaľuje, že takmer dva roky po tom, čo U.Najvyšší súd USA zrušil rozsudok Roe v. Wade a prvýkrát po polstoročí umožnil presadiť priamy zákaz interrupcií, najväčší národný reťazec interrupcií’stále prevádzkuje takmer 600 zariadení po celej krajine, prostredníctvom ktorých v poslednom sledovanom období vykonal 392 715 potratov. Podľa profesora Michaela New’a z Lozier Institute je to “rekordný počet potratov pre túto organizáciu a predstavuje približne 40 percent potratov vykonaných v Spojených štátoch.”

V rovnakom čase vykonali pobočky PP 123 855 telemedicínskych stretnutí, čo zodpovedá ich schopnosti udržať si tempo napriek tomu, že v 14 štátoch už nemôžu vykonávať potraty. S podporou Bidenovej administratívy, ktorá uvoľnila predpisy, potratový priemysel uprednostnil poštovú distribúciu potratových tabletiek, ktoré sa majú užívať bez lekárskeho dohľadu. Správa sa ďalej chváli tým, že organizácia Planned Parenthood pomohla viac ako 15 000 žiadateľkám o interrupciu s cestovnými nákladmi a viac ako 50 000 s nákladmi na samotné interrupcie.

Čítajte: Kamala Harris sa stala prvou viceprezidentkou, ktorá navštívila zariadenie plánovaného rodičovstva v rámci pro-potratovej cesty

Ako to už roky býva, PPFA opäť zaznamenala pokles v oblasti služieb, ktoré neposkytuje: “návštevy v rámci preventívnej starostlivosti klesli o 31.0 percent, pap testy klesli o 13,5 percenta, vyšetrenia na rakovinu klesli o 1,4 percenta a počet odporúčaní na adopciu klesol o 4,5 percenta,” sumarizuje New.

Pozoruhodné je, že napriek tomu, že najvyšší súd krajiny’vyhlásil, že o potratovej politike má rozhodovať ľud prostredníctvom ním zvolených zložiek vlády, správa sa chváli, že plánované rodičovstvo sa naďalej pokúša presadiť v súdnictve prostredníctvom “približne 30 otvorených prípadov spochybňujúcich reštriktívnu politiku v 16 štátoch, ako aj federálnu politiku zavedenú predchádzajúcou administratívou.”Oslavuje, že úspešne blokuje pro-life politiky v “takmer dvoch tretinách týchto prípadov.”

Plánované rodičovstvo získalo v roku 2023 vládne granty a úhrady vo výške 699,3 milióna dolárov, čo predstavuje 4,2-percentný nárast oproti jeho financovaniu v predchádzajúcom roku.

Čítajte: 63 % všetkých potratov v USA sa teraz vykonáva tabletkami: Táto správa by mala byť ústredným bodom trestného vyšetrovania pochybení plánovaného rodičovstva a jeho správnej rady,” odpovedala Americká liga života’watchdogová divízia STOPP. “Nemožno miešať, miešať a zneužívať peniaze neziskových organizácií na nesprávne účely a plánované rodičovstvo v tom pokračuje a využíva takmer 1 miliardu dolárov z darov a ďalších 700 miliónov dolárov z peňazí daňových poplatníkov.”

Aj keď sa plánovanému rodičovstvu podarilo zachovať a dokonca posilniť svoj potratový biznis aj napriek novému právnemu prostrediu, pro-life zákony majú naďalej významný vplyv na celkový počet potratov.

Dostupné údaje ukazujú, že teraz platné pro-life zákony by mohli účinne zlikvidovať približne 200 000 interrupcií ročne a po nedávnom potvrdení zákazu interrupcií v Arizone a na Floride viac ako šesť miliónov žien v reprodukčnom veku budú žiť 200 míľ a viac od najbližšieho potratového zariadenia.

ČÍTAJ: Dobbs nebol pyrrhovým víťazstvom: desiatky tisíc životov boli zachránené pred potratmi