signs-810x500.png

Štát Illinois zatvoril potratovú ambulanciu pre nehygienické podmienky a otvoril nové centrum

8
Kultúra smrti
  • Abortor Dennis Christensen plánuje otvoriť novú potratovú stanicu v Rockforde.
  • Christensen prevádzkoval centrum s nehygienickými podmienkami a zosmiešňujúcimi obrázkami.
  • Christensen chce otvoriť potratové centrum s chirurgickými potratmi v Rockforde.
  • Miestny prezident pro-life organizácie vyzval starostu, aby odmietol Christensenovu prítomnosť v meste.

Abortor, ktorý musel kvôli nehygienickým podmienkam zatvoriť známe centrum na zabíjanie v severnom Illinois, teraz plánuje otvoriť novú potratovú stanicu v tom istom meste Rockford.

Dennis Christensen kedysi prevádzkoval potratové centrum Northern Illinois Women’s Center (NIWC) v Rockforde, ktorému v roku 2011 pozastavili licenciu po tom, čo sa v ňom okrem iných zdravotných porušení našli štyri potratové nástroje “zafarbené hnedou látkou”. Zariadenie bolo známe aj tým, že vystavovalo obrázky a nápisy, ktoré zosmiešňovali zástancov života, ako napríklad gumené kurča pripevnené na kríži a obrázok zobrazujúci Ježiša, ktorý ukazuje prostredný prst, na ktorom bolo napísané: “Dokonca aj Ježiš vás nenávidí.”

Zariadenie tiež vystavovalo gumené kurčatá zavesené na slučke, ktoré spôsobilo, že sa niekoľko černošských žien rozhodlo nepodstúpiť tam interrupciu.

Po trvalom zatvorení tohto zariadenia pracoval Christensen v potratovom centre Affiliated Medical Services (AMS) v Milwaukee. Počas pobytu v nemocniciach mu boli odopreté práva na prijímanie pacientov, pretože on a AMS “nepodliehali preskúmaniu odbornou komisiou, aby sa uistili, že ich postupy spĺňajú nemocničné štandardy,” podľa Wheaton Franciscan Healthcare, Aurora Healthcare a Froedtert Health Inc. 

Po tom, ako bolo potratové zariadenie v Milwaukee nútené ukončiť činnosť v dôsledku zrušenia rozsudku Roe v. Wade, Christensen začal v januári 2023 prevádzkovať potratové centrum v obytnej štvrti v Rockforde, kde vydával potratové tabletky. Obyvatelia blízkeho okolia krátko nato podali žalobu s cieľom zatvoriť zariadenie, pričom sa odvolávali na negatívny vplyv na okolie.

Nynie plánuje doplniť toto zariadenie o chirurgické potraty na adrese 4236 Maray Drive v Rockforde. Predtým, ako toto miesto začne vykonávať zabíjacie operácie, však potrebuje personál. Potratové továrne sa zameriavajú najmä na ženy z Wisconsinu, ktoré musia prekročiť hranice štátu, aby mohli legálne potratiť svoje deti.

Kevin Rilott, prezident miestnej pro-life organizácie Rockford Family Initiative, sa s LifeSiteNews podelil o list, ktorý napísal starostovi Rockfordu Tomovi McNamarovi a vyzval ho, aby verejne vyhlásil, že Christensen “nie je v Rockforde vítaný” kvôli jeho prejavom “nenávisti” a “fanatizmu:”

Znáte jeho históriu: Christensen bol lekárskym riaditeľom bývalého potratového podniku v Rockforde, ktorý štát Illinois zatvoril pre nevykonávanie dezinfekcie chirurgických nástrojov, nehygienické operačné sály a desiatku ďalších hrozných porušení, ktoré podľa illinoiského ministerstva zdravotníctva bezprostredne ohrozovali, “životy žien’” 

Christensen tiež dovolil, aby sa v jeho bývalom podniku objavili nápisy, ktoré zosmiešňovali Afroameričanov, hovorili ľuďom s vírusom HIV, že “zhnijú a zomrú,” a tvrdili, že 50 000 detí, ktoré zabili potratom, je víťazstvom nad Ježišom Kristom. 

Primátor McNamara, na verejnosti hovoríte, že ste za bezpečné, spravodlivé a férové mesto. Pokorne vás žiadame, aby ste jasne verejne vyhlásili, že nebezpečný a nenávisťou naplnený fanatizmus tohto majiteľa potratovej továrne nie je v Rockforde vítaný. 

Rilott potom narážal na prípady, keď sa Christensenova klinika v Rockforde vysmievala zástancom života urážlivými odkazmi, napríklad tým, že vyvesila nápis zameraný na zástancu života, ktorý sa nakazil vírusom HIV transfúziou krvi. Na nápise stálo: “Boh ťa tak miluje, že ťa necháva ‘zhniť’.” Vo svojom liste pokračoval:

Major McNamara, verejne ste sa vyjadrili za prisťahovalcov, LGBQ komunitu, za chudobných, za menšiny. Je vaša podpora ľudí založená na politickej pozícii? Záleží vám na tom, keď sa Afroameričania vysmievajú a zosmiešňujú oprátkami, ako to urobil tento potratár? Záleží vám na tom, keď sa ľuďom, ktorí majú vírus HIV, hovorí, že idú “zhniť”, ako to urobil tento potratár?"

V roku 2022 McNamara vyjadril podporu Christensenovým’potratovým aktivitám v Rockforde, keď sa dozvedel o jeho plánoch otvoriť potratovú ambulanciu. 

“V našej komunite potrebujeme viac poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Práve teraz, pravdupovediac, sú ženy v našej krajine vystavené útokom. Ženy si zaslúžia právo na zdravotnú starostlivosť, zaslúžia si právo na svoju voľbu v oblasti zdravotnej starostlivosti a ja to veľmi podporujem,” McNamara povedal, podľa miestneho spravodajstva.